Solglimman

Ågagatan 11 , Östra Göinge

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Långsiktighet, meningsfullhet och värdighet
Vår vision är en meningsfull och värdig vardag för våra boende. Vi arbetar långsiktigt och kontinuerligt med kvalitet och vi vill att människor ska känna delaktighet och trygghet i sin livssituation.

Solglimman är ett vårdboende för personer med demenssjukdom eller med omvårdnadsbehov. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för en meningsfull och innehållsrik vardag för våra boende och för att stärka och bevara det friska.

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun

Boendet

Varje våning har ett gemensamt kök och dagrum.  Utomhusmiljön är trevlig och varje avdelning har uteplatser/balkonger med trädgårdsmöbler och odlingar på sommaren.

Vår huskatt heter Måns och vi har en fågel som heter Oskar.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

25

Avdelningar

Tre våningar

Lägenheterna

  • 36 kvadratmeter
  • Toalett med dusch
  • Pentry

Aktiviteter

Meningsfull och aktiv vardag
Vi integrerar aktiviteter och rehabilitering som en naturlig del av den dagliga vården och omsorgen tillsammans med vår kompetenta personal. Vi erbjuder aktiviteter såväl i grupp som på individuell nivå. Vi ser till vad, var och en av, våra boende uppskattar och önskar som aktiviteter.

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, bakning, utflykter, grillkvällar, gymnastik, plantering, taktil massage.


Mat & Dryck

Lunch levereras från restaurang Västergård tvärs över gatan med hemlagad och uppskattad husmanskost. Vardagar har de boende två alternativ att välja på till lunch. Frukost och kvällsmat tillreder vi själva på boendet. Vi serverar även förmiddagsfika med frukt, eftermiddagsfika och kvällsfika. Vi erbjuder även nattmål vid behov/önskemål.

Var lagas maten?

Restaurang Västergård

Vård & Omsorg

Vi strävar efter att de boende själva, så långt som möjligt, ska delta i planering, utformning och utveckling av sin vård och omsorg för att nå bästa möjliga resultat.

Närstående
Närstående är en viktig del i vårt arbete och erbjuds att var delaktiga om den boende gett sitt samtycke. Vi har också närståendeträffar för att stärka gemenskapen.


Vård

Läkare från Knislinge vårdcentral kommer till Solglimman regelbundet och vid behov. Vi erbjuder även uppsökande tandvård till de boende.

Personal

Vår omvårdnadspersonal och sjuksköterskor har hög kompetens och är vidareutbildade inom demensvård och rehabilitering. Vi har tillgång till Silviasyster, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vi är stolta och glada över det arbete som görs på Solglimman. Våra medarbetare har ett fint bemötande och vi arbetar utifrån personcentrerad omvårdnad. Förtroendet för personalen är stort och vi får goda omdömen för vårt aktivitetsutbud och den mat som erbjuds. Exempel på referens från en anhörig kan du läsa nedan:

"Solglimman har en mycket duktig personalstyrka och ett trevligt äldreboende. Som anhörig känner vi oss mycket trygga och vet att vår mor får den bästa möjliga omvårdnad. Tusen tack! Hoppas att ni framför detta till personalen på golvet."


Språk

Svenska

Kvalitet

Vi arbetar ständigt med att försöka förbättra vården och omsorgen. Vi är mycket tacksamma för dina synpunkter, klagomål eller förslag till förbättringar. Det hjälper oss att utveckla verksamheten och ständigt öka kvaliteten. Om du har förslag eller synpunkter vill vi att du framför dessa till oss skriftligt eller muntligt.

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

044-44 996, 076-777 01 12

Kontaktperson

Verksamhetschef Annica Fridlund

Gatuadress

Ågagatan 11

Postnummer

280 64

Postort

Glimåkra

Vill du bo här?

För att flytta till oss behöver du ansöka om en plats och det gör du hos din kommun. Du kan också kontakta oss så berättar vi hur du ska gå tillväga eller om du har frågor om Solglimman.

Söker du jobb?

A&O söker kontinuerligt engagerade och positiva medarbetare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

044-44 996, 076-777 01 12

Translate

Tyck till