Solglimman

Ågagatan 11 , Östra Göinge

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Långsiktighet, meningsfullhet och värdighet
Vår vision är en meningsfull och värdig vardag för våra boende. Vi arbetar långsiktigt och kontinuerligt med kvalitet och vi vill att människor ska känna delaktighet och trygghet i sin livssituation.

Solglimman är ett vårdboende för personer med demenssjukdom eller med omvårdnadsbehov. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för en meningsfull och innehållsrik vardag för våra boende och för att stärka och bevara det friska.

Verksamheten drivs av A&O
Vi har drivit äldreomsorg sedan 1993 vilket gör oss till en av de äldsta aktörerna inom vård och omsorg. Fokus har alltid varit att tillhandahålla den bästa möjliga omvårdnad där vi ska förmedla värme, omtanke och trygghet. 

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Burlövs kommun, Båstads kommun, Bromölla kommun, Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs kommun, Klippans kommun, Kristianstads kommun, Höörs kommun, Höganäs kommun, Hässleholms kommun, Kävlinge kommun, Hörby kommun, Svedala kommun, Tomelilla kommun, Landskrona kommun, Staffanstorps kommun, Skurups kommun, Trelleborgs kommun, Vellinge kommun, Örkelljunga kommun, Östra Göinge kommun, Ängelholms kommun, Åstorps kommun, Ystads kommun, Sjöbo kommun, Svalövs kommun, Lunds kommun, Malmö kommun, Simrishamns kommun, Lomma kommun, Perstorps kommun, Osby kommun

Boendet

Varje våning har ett gemensamt kök och dagrum.  Utomhusmiljön är trevlig och varje avdelning har uteplatser/balkonger med trädgårdsmöbler och odlingar på sommaren.

Vår huskatt heter Måns och vi har en fågel som heter Oskar.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

25

Avdelningar

Tre våningar

Lägenheterna

  • 36 kvadratmeter
  • Toalett med dusch
  • Pentry

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boede.Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.


Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Solglimman får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Närstående
Närstående är en viktig del i vårt arbete och erbjuds att var delaktiga om den boende gett sitt samtycke. Vi har också närståendeträffar för att stärka gemenskapen.


Vård

Läkare från Knislinge vårdcentral kommer till Solglimman regelbundet och vid behov. Vi erbjuder även uppsökande tandvård till de boende.

Personal

Vår omvårdnadspersonal och sjuksköterskor har hög kompetens och är vidareutbildade inom demensvård och rehabilitering. Vi har tillgång till Silviasyster, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vi är stolta och glada över det arbete som görs på Solglimman. Våra medarbetare har ett fint bemötande och vi arbetar utifrån personcentrerad omvårdnad. Förtroendet för personalen är stort och vi får goda omdömen för vårt aktivitetsutbud och den mat som erbjuds. Exempel på referens från en anhörig kan du läsa nedan:

"Solglimman har en mycket duktig personalstyrka och ett trevligt äldreboende. Som anhörig känner vi oss mycket trygga och vet att vår mor får den bästa möjliga omvårdnad. Tusen tack! Hoppas att ni framför detta till personalen på golvet."


Kompetensutveckling

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

A&O-modellen
Vi är angelägna om att verksamheten ska hålla en hög kvalitet. Därför ska alla medarbetare i verksamheten vara medvetna om verksamhetens inriktning och övergripande mål. Vi arbetar enligt vår egen modell, A&O modellen, där verksamheten indelas i sektorer och varje sektor har tydligt beskrivna mål. 

Systematiskt kvalitetsarbete
Inom A&O arbetar vi systematiskt med kvalitetssäkring. Vårt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete bygger på Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2011:9. I vårt ledningssystem beskrivs processer i verksamheten och vem som har ansvaret för att de ska ske.

Kvalitetsdeklaration
A&O kvalitetsdeklarerar verksamheten enligt Almega Vårdföretagarnas standard. Genom kvalitetsdeklarationen redovisar vi öppet verksamhetens kvalitetsarbete och resultat för allmänheten, beställare och beslutsfattare. Kvalitetsdeklarationen uppdateras varje år.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete på vår hemsida. 

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

044-449 90, 0767-77 01 25

Kontaktperson

Luiza Gashi, verksamhetschef

Gatuadress

Ågagatan 11

Postnummer

280 64

Postort

Glimåkra

Vill du bo här?

Om du önskar bo hos oss på Solglimman ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Söker du jobb?

A&O söker kontinuerligt engagerade och positiva medarbetare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

044-449 90, 0767-77 01 25

Translate

Tyck till