Solglimman

Om oss

Långsiktighet, meningsfullhet och värdighet
Vår vision är en meningsfull och värdig vardag för våra boende. Vi arbetar långsiktigt och kontinuerligt med kvalitet och vi vill att människor ska känna delaktighet och trygghet i sin livssituation.

Solglimman är ett vårdboende för personer med demenssjukdom eller med omvårdnadsbehov. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för en meningsfull och innehållsrik vardag för våra boende och för att stärka och bevara det friska.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Varje våning har ett gemensamt kök och dagrum.  Utomhusmiljön är trevlig och varje avdelning har uteplatser/balkonger med trädgårdsmöbler och odlingar på sommaren.

Vår huskatt heter Måns och vi har en fågel som heter Oskar.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
25
Avdelningar
Tre våningar
Lägenheterna
36 kvadratmeter
Toalett med dusch
Pentry

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boende.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.

Var lagas maten?
Dafgård

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Solglimman får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Närstående
Närstående är en viktig del i vårt arbete och erbjuds att var delaktiga om den boende gett sitt samtycke. Vi har också närståendeträffar för att stärka gemenskapen.

Vård

Läkare från Knislinge vårdcentral kommer till Solglimman regelbundet och vid behov. Vi erbjuder även uppsökande tandvård till de boende.

Personal

Vår omvårdnadspersonal och sjuksköterskor har hög kompetens och är vidareutbildade inom demensvård och rehabilitering. Vi har tillgång till Silviasyster, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vi är stolta och glada över det arbete som görs på Solglimman. Våra medarbetare har ett fint bemötande och vi arbetar utifrån personcentrerad omvårdnad. Förtroendet för personalen är stort och vi får goda omdömen för vårt aktivitetsutbud och den mat som erbjuds. Exempel på referens från en anhörig kan du läsa nedan:

"Solglimman har en mycket duktig personalstyrka och ett trevligt äldreboende. Som anhörig känner vi oss mycket trygga och vet att vår mor får den bästa möjliga omvårdnad. Tusen tack! Hoppas att ni framför detta till personalen på golvet."

Kompetensutveckling

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Michaela Brolin, verksamhetschef
Gatuadress
Ågagatan 11
Postnummer
280 64
Postort
Glimåkra
Vill du bli kund hos oss?

Om du önskar bo hos oss på Solglimman ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Solglimman

Östra Göinge kommun

Söker du jobb?

A&O söker kontinuerligt engagerade och positiva medarbetare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.