Om oss

I Sollentuna driver Vårdstyrkan äldreboendet Rådan – ett vård- och omsorgsboende i en lugn, härlig miljö som vänder sig till dig med beslut om äldreboende från Sollentuna kommun.

Det lilla företaget som gör skillnad
Vi på Rådan och Vårdstyrkan vill göra skillnad för dig, som det lilla företaget som ska kännas nära, tryggt och utvecklande. Hos oss ges du alltid möjlighet att påverka och komma med synpunkter. Vår ambition är att ha så få beslutsnivåer som möjligt inom organisationen med tydliga kontaktpersoner dit du kan vända dig.

Vårdstyrkans ledord
Vårdstyrkans fyra ledord genomsyrar hela verksamheten: Delaktighet, Insyn, Respekt och Utveckling. 
Hos oss ska alla känna sig respekterade, sedda och bli vänligt bemötta. Vi utgår från den enksildes behov och önskemål och hos oss är ingenting omöjligt! Vi vill vara ditt självklara val när det gäller äldrevård och omsorg.

Organisation form
Företag

Boendet

Miljö, omgivning och gemensamma lokaler 
Rådan ligger vackert beläget med utsikt över ängarna och det finns härliga promenadstråk runt knuten. När du kommer in genom entrén möts du av en ljus och inbjudande miljö. Boendet består av tre våningsplan. Varje våningsplan är uppdelad på två enheter, totalt finns fyra enheter med inrikting på demens och två enheter med inriktning somatik/omvårdnad. På varje enhet finns en gemensam balkong och mellan enheterna ger våra stora fönster ett härligt ljusinsläpp till de gemensamma lokalerna. Vår mysiga uteplats inbjuder till aktiviteter som grillning och fikastunder, med härlig utsikt över de vackra omgivningarna.Lägenheterna
De 52 lägenheterna är fördelade på sex enheter och ger dig möjlighet till både lugn och ro och social samvaro. Lägenheterna är utformade efter de krav på tillgänglighet som finns. Anpassningar gör vi efter behov, till exempel om det finns behov av taklyft eller andra hjälpmedel.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
52

Aktiviteter

Varje dag händer det något på Rådan. Aktivtetsschema varierar stort och kan handla om allt från sång- och musikstunder till bowling och promenader. Vi utgår från varje individs önskemål och behov i vår aktivitetsplanering. Det är viktigt för oss att var och en får möjlighet att påverka och delta i de aktiviteter som sker, efter var och ens förmåga.

Vi tar vara på våra svenska högtider och firar dem traditionsenligt!

Mat & Dryck

En harmonisk start på dagen
Den lugna frukosten utgör en harmonisk start på dagen. Du kan välja att äta din frukost för dig själv i din egen lägenhet i lugn och ro eller tillsammans med andra i gemensamhetsutrymmet. Där du kan välja att umgås med andra runt bordet eller luta dig tillbaka och betrakta naturens växlingar genom de stora fönstren.

Välj mellan olika alternativ
Till lunch och middag finns alltid två rätter att välja mellan. Till alla måltider tillreder vi själva en fräsch sallad samt serverar efterrätt.

Näringsrika måltider
Kosten är näringsrik och speciellt anpassad efter dina behov. Näringsinnehållet är uträknat av dietist för att säkerställa rätt värden på kosten. Måltiderna ger inte bara näring till kroppen, de skapar också livsviktig njutning där social samvaro, dofter, färger och smaker värda att längta efter varje dag.

Dryck
När vi har lite festligare stämning vid helger eller andra speciella tillfällen så serverar vi gärna vin till maten för den som så önskar! Självklart får man också ha egna drycker på rummet. Diskussion bör alltid ske vid inflyttning och uppdatering med läkare så att inte dessa drycker visar sig vara mindre lämpliga tillsammans med eventuell aktuell medicinering.

 

Var lagas maten?
Vi får lagad mat varje dag från Svea Cater.

Vård & Omsorg

All omvårdnad är personcentrerad, vilket innebär att det är vårdtagaren själv som bestämmer hur vård och omsorg ska utföras. Vi arbetar efter Socialstyrelsen nationella riktlinjer och vårdar ända till livets slut.

Undersköterskor och vårdbiträden tillhör baspersonalen. Många i personalen har utbildning inom äldrevård och demens och har en hög kompetens.

Kontaktperson
Du får en namngiven kontaktperson, som du och dina närstående alltid kan vända sig till, som tillsammans med omvårdnadsansvarig sjuksköterska har ett övergripande ansvar för dig. 

 

Sjuksköterska
Varje vårdtagare har en namngiven omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Specialistutbildad sjuksköterska finns att tillgå inom områdena geriatrik och demens. Sjuksköterska finns på plats under dygnets alla timmar.

Läkare
Läkare kommer till boendet en gånger per vecka. Övrig tid finns namngiven jourläkare nåbar på telefon för sjuksköterskorna. 

Sjukgymnast och arbetsterapeut
Vår egen sjukgymnast finns på plats fem dagar i veckan och vår arbetsterapeut växlar mellan två till tre dagar i veckan.

 

Tilläggstjänster
Regelbundet kommer frisör och fotvårdare till Rådan och erbjuder sina tjänster. (Frisören/fotvårdaren fakturerar sina tjänster separat.)

Personal

Hos Vårdstyrkan kan du alltid förvänta dig extra omtanke, god service och ett respektfullt bemötande. Välutbildad omvårdnadspersonal, undersköterskor och erfarna sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Vår mångfald gör att vi har flera medarbetare med olika kultur- och språkbakgrunder.

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Verksamhetsförbättring och kvalitetsutveckling är ett systematiskt arbete som ständigt är pågående. Vårdstyrkans årliga kvalitetscykel ringar in alla områden från enkätarbete med uppföljningar till interna tillsyner och arbetsmiljöarbete. Kvalitetsarbete finns även närmare det vardagliga arbetet med en tydlig hantering av synpunkter och klagomål samt att dessa är en stående punkt på personalmöten. Vi har även ett kvalitetsforum med sjuksköterskor och rehab, samt ett kvalitetsråd med kvalitetsombud och chefer.

Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål kan lämnas både muntligt och skriftligt. Beroende på ärendetyp är det olika personer som står för åtgärdsplaner och utredning. Huvudansvarig är dock alltid verksamhetschefen som först undersöker vad ärendet handlar om och sedan överlämnar till rätt person för utredning. Återkoppling sker alltid till den som anmält synpunkten och en sammanställning av synpunkter och klagomål redovisas årligen till Sollentuna kommun. Synpunkter och klagomål är av stor vikt för verksamhetens förbättringsarbete.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Kirsten Ytterberg, verksamhetschef 08-473 55 99
Anna Nygårds, enhetsschef 08-473 55 96
Gatuadress
Rådanvägen 27
Postnummer
191 38
Postort
Sollentuna
Vill du bli kund hos oss?

För alla våra vård- och boendeformer krävs ett biståndsbeslut. Kontakta oss så hjälper vi dig med vidare kontakt med biståndshandläggare i Sollentuna kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Rådan

Sollentuna kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.