Kavat Vård Brahem

Om oss

Kavat Vård Brahem är ett äldreboende på Östermalm i Stockholm med hotell-koncept. Här kan du vänta dig det lilla extra. I vår vackra lobby har vi ofta trevliga sociala tillställningar.

På Brahegatan på Östermalm, ett stenkast från Stureplan, ligger äldreboendet Brahem. Boendet har hotell-koncept. Vi skiljer oss från alla andra och är kända för vårt bemötande och förhållningsätt.

I vårt entréplan finns en lounge och en samlingssal där vi bjuder in till aktiviteter och underhållning. Vi har även en stor takterrass. 

Brahem vänder sig till dig med höga krav på service och bemötande och som vill ha det ”lilla extra”

Se vår film om hur det är att bo på Brahem

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Solna kommun
Lidingö kommun
Sigtuna kommun
Upplands Väsby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Flytthjälp
Utöver det som ingår i vårt offentliga uppdrag och åtagande, erbjuder Kavat Vård tilläggstjänster.

När du får besked om att det finns en ledig lägenhet på det äldreboende du önskat, behöver du fatta beslut och flytta in mycket snart. Vi vill underlätta för dig genom att erbjuda dig hjälp med flytten!

Är du intresserad av tilläggstjänsten ”Flytthjälp” anmäler du ditt intresse till boendets verksamhetschef.

Hos oss kan du även hyra en färdigmöblerad lägenhet. Fråga då efter tjänsten All inclusive.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
64
Avdelningar
8
Lägenheterna
30 kvadratmeter
På boendet
Gratis gäst-wi-fi
Hyra
10700 - 10800 kr/mån

Aktiviteter

På Brahem uppskattar de boende social samvaro. Både boende och närstående är välkomna att delta i “fredagsdrinken”, som vi ofta avnjuter till vacker musik. Vi använder vår stora gård och takterrass för gemensamma aktiviteter, samvaro och träning. I vårt bibliotek kan du låna böcker.

På din egentid med din kontaktman kan du exempelvis nyttja vårt centrala läge och besöka ett konditori. Vi bjuder på deltagande i studiecirklar. 

Läs mer om våra aktiviteter här.

Mat & Dryck

Brahems hotell-koncept gör att måltiderna står i fokus. Vi startar dagen med en härlig frukostbuffé. Måltiden ska vara vacker och vi dukar fint. Vi bakar gärna till fikastunden och till helgen bereder vi härliga förrätter och efterrätter. Roomservice finns för den som önskar. Helgen startas med en uppskattad fredagsdrink i foajén. I och med vårt hotell-koncept bjuder vi ofta in till fest med tilltugg. Vi fikar gärna på våra stora balkonger.

Läs mer om mat och måltider här.

Var lagas maten?
Fazer

Vård & Omsorg

Kontaktmannaskap
Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Genomförandeplanen – en ömsesidig överenskommelse
I samband med inflyttning skapar vi tillsammans med dig en genomförandeplan där vi kommer överens om vad, när och hur vården och omsorgen ska utformas. Vi gör en detaljerad dag- och veckoplanering som beskriver vilka insatser som ska utföras. Det innebär att det finns en tydlig arbetsbeskrivning att följa för våra medarbetare som gör att du och dina närstående kan vara trygga och förvissade om att insatserna ges på samma sätt, med samma kvalitet oavsett vem som är i tjänst.

Tilläggstjänster
Som privat leverantör har vi möjlighet att utöver vårt offentliga uppdrag erbjuda tilläggstjänster. Det kan vara ledsagning och sällskap till släktbesök, teater, utflykter eller tjänster som hjälp att köpa julklappar eller andra ärenden. Offert lämnas av verksamhetschef.
Läs mer om våra tilläggstjänster.

Avgifter
Omvårdnadsavgiften och avgift för maten betalar du själv direkt till stadsdelen/kommunen. Hyresavgiften betalar du till Kavat Vård.
 

Personal

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka.

Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm. 

Läs mer om våra medarbetare här.
 

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kvalitet

Så här jobbar vi med kvalitet
Vår vision är att driva äldreboenden vi själva skulle välja. Då krävs en hög och jämn kvalitet! Vi har ett ledningssystem som beskriver hur vi arbetar. Det har alla medarbetare enkel tillgång till.

Patientsäkerhetsberättelse upprättas varje år och finns tillgänglig på enheten.

Självklart har vi aktuella tillstånd för både våra äldreboenden och för våra verksamhetschefer.

Våra kvalitetsgarantier

Kvalitetsdeklaration enligt Vårdföretagarna

Nöjd Kund
Ett äldreboende i Kavat Vårds regi ska motsvara förväntningar hos dig som bor hos oss. Vi är därför otroligt nyfikna på utfallet i Socialstyrelsens Nationella Brukarundersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”, som genomförs varje år. Vårt mål är att minst 90% av dem som svarat ska vara sammantaget nöjda. Kontakta oss gärna om du önskar information om nöjdheten på det äldreboende du är intresserad av!
Kontaktuppgifter hittar du här.

Vi frågar dessutom regelbundet dig som bor hos oss vad du tycker om t ex måltiderna och aktiviteterna.

Är du intresserad av att läsa mer om hur vi på Kavat Vård arbetar med kvalité kan du läsa här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sanna Litzén, verksamhetschef
Gatuadress
Brahegatan 47
Postnummer
114 37
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

Kontakta din biståndshandläggare. Du behöver ett beslut om plats i särskilt boende.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kavat Vård Brahem

Norra innerstaden (Norrmalm, Östermalm)

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.