Del av matsalen.
Det gröna allrummet.
Det röda allrummet.
Björkgårdens foajé.
Här finns många utrymmen för umgänge och aktiviteter.
Anhöriglägenheten där du som närstående kan bo över.

Björkgården

Nils Brincks väg 1, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Profil

Om oss

Hemlik boendemiljö
Björkgården är ett modernt boende för yngre personer med demenssjukdom, vilket innebär att man får sin diagnos innan man fyller 65 år. Här erbjuder vi eget boende i en vacker naturnära miljö. Vi strävar efter att erbjuda en så hemlik boendemiljö som möjligt, och våra färger visar vägen. Med en personcentrerad omvårdnad av hög kvalitet fokuserar vi på det friska i varje individ och skapar möjlighet till en meningsfull vardag utifrån intresse och förmåga.

Höjdpunkter Björkgården
- Närhet till natur och sjö
- Mycket aktiviteter
- Möjlighet till anhörigstödjare
- Stora lägenheter

Nio nya lägenheter
Inflytt är påbörjad och kommer att ske löpande under hösten/vintern 2019. För mer information kan ni kontakta vår verksamhetschef Morvarid Moaven.

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.Inriktning/Profil

Yngre demens

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Björkgården är ett boende som ligger naturnära, med lägenheter i ett plan och med en innergård med flera ingångar för umgänge under många av årets månader. Lokalerna är anpassade och utformade för att den boende självständigt ska kunna röra sig fritt både inomhus och utomhus. Lägenheterna är rymliga och ljusa och interiören är skapad för att ge en känsla av igenkänning och lugn. En större trädgård omsluter boendet där måltiderna ofta serveras sommartid när vädret tillåter.

Området
I närområdet finns promenadstråk, utflyktsplatser, café och strandbad med uppvärmd pool under sommarsäsongen.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet med möjlighet till matlagning. Målet är att kunna stötta familjen att upprätthålla relationen som vanligt i den utsträckning det går.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

25

Avdelningar

3

Lägenheterna

Lägenheterna har egen toalett och dusch

Aktiviteter

För oss är det viktigt att de som bor här har inflytande och är delaktiga i hur den egna dagen ser ut. Vår aktivitetscoach anpassar aktiviteter efter behov och önskemål med de boende. Det kan till exempel vara utflykter, lyssna på musik, filmvisning, laga mat och odla. Allt för att skapa en bra gemenskap. Aktiviteter kan också vara vardagliga händelse som kan verka obetydliga för en utomstående men väldigt betydelsefulla för personen med demens.

På vår Facebook-sida lägger vi upp bilder från många av våra aktivieter. 
 

Mat & Dryck

Vi lägger stort fokus på måltiderna som en del av aktiviteterna och medarbetarna och de boende äter ofta tillsammans. Doft och smaker kan vara en viktig del att navigera i vardagen och vissa måltider tillagas på boendet vid t.ex. grillen. Ingredienser och kryddor kan plockas från vår odlingslott ett stenkast bort eller från våra odlingslådor i trädgården.


Vård & Omsorg

Hos personalen finns stor erfarenhet och kompetens av omsorg för yngre personer med demenssjukdom. Genom ett stort engagemang, regelbunden handledning och reflektion ges goda förutsättningar för att kunna erbjuda de boende den bästa omsorgen.

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Vård

Silviasjuksköterska med specialutbildning i demensvård finns på plats på vardagar. Här finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. En läkare är knuten till boendet , gör regelbundna besök och kan komma vid akuta behov.

Personal

Här finns sjuksköterska, fysioterapeut, aktivitetscoach, arbetsterapeut, undersköterskor och utbildad Silviasyster.

Anhörigstödjare
Du som anhörig har möjlighet att boka tid till enskilda samtal med diakon/socionom. Samtalen är kostnadsfria och kan utföras över telefon, på Björkgården eller i ditt hem. Det kan handla om allt från stort till smått, som att få stöd i sociala frågor, sociallagstiftning eller annat samtalsstöd.Morvarid Moaven, verksamhetschef

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem.

Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-400 29 170

Kontaktperson

Morvarid Moaven

Gatuadress

Nils Brincks väg 1

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Björkgården som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Björkgården

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-400 29 170

Translate

Tyck till