Villa Skönviken

Om oss

Villa Skönviken är ett boende för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg och för dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda boende om du är i behov av geropsykiatrisk vård.

Boendet ligger intill Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden. Det vackra läget bjuder på härliga promenadstråk och vi tar vara på den fina miljön genom att vara ute så mycket som möjligt.

Villa Skönviken har både demensplatser och somatiska platser samt att vi även erbjuder profilboende för dig som är i behov av geropsykiatrisk vård med somatisk inriktning.

Höjdpunkter Villa Skönviken
- Stor trädgård
- Naturnära
- Ljust och modernt
- Mycket aktiviteter

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns 108 lägenheter fördelat på tre våningsplan i två sammanlänkade byggnader.

Din lägenhet
Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och är utrustad med trinettkök, kylskåp, garderober och en höj- och sänkbar säng. Lägenheterna har ljusa väggar, stora fönsterpartier med fransk balkong och samtliga duschrum har tvätt/torkmaskin. I övrigt inreder du lägenheten själv efter dina egna önskemål.

Miljöer att trivas i
Med trivsam inredning, ljusa lägenheter och flera gemensamma utrymmen har Villa Skönviken en hemmiljö att trivas i. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

I huset finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum. 

Trädgård med många möjligheter
I vår trädgård slingrar sig en fin promenadväg, både rullstolar och gångare tar sig fram här. Det finns gott om bänkar, sittgrupper och två paviljonger att sätta sig ner och ta pauser i.

I vår trädgård har vi även en tupp, höns samt några kaniner som du kan komma ut till och hälsa på och umgås med. 

 


Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café och restaurang i Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren en uppvärmd utomhuspool och strandbad med bryggor som är anpassade för personer med en funktionsnedsättning.

Lediga platser
Profil - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
108
Avdelningar
6
Lägenheterna
Ett rum om 30 kvm
Fransk balkong
Höj-och sänkbar säng med madrass
Trinettkök med kylskåp
Dusch och toalett
Tvätt och torkmaskin
På boendet
Stora terrasser och uteplatser
Stor vinterträdgård för gemensamma aktiviteter
Hyra
8941 - 8941 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter på dina villkor
För oss är det viktigt att du som bor hos oss ska kunna vara delaktig och ha inflytande över din dag. Vi diskuterar tillsammans vad som intresserar just de som bor hos oss. Intressen och fysiska förutsättningar skiljer sig åt. Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredsställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda. Vi på Villa Skönviken, inspirerade av våra aktivitetscoacher, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet).

Mat & Dryck

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist. Frukost, fika, mellanmål och kvällsmål lagar vi i enhetens kök. Vi lägger stor vikt vid god och näringsriktig mat, men också vid miljön runt omkring måltiden. På helgerna lägger vi ner lite mer omsorg på dukning för att göra skillnad mellan vardag och helg och du kan självklart njuta av ett glas vin eller öl till maten. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. 

Var lagas maten?
All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist.

Vård & Omsorg

Omsorg
Utifrån det samtal och beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. Vi upprättar en genomförandepIan som beskriver hur du vill ha det.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se hur de första veckorna har varit. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt. Omsorgspersonal finns dygnet runt.

Vård
Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och läkare gör besök varje vecka eller oftare vid behov. Arbetstereaput och sjukgymnast finns också knutna till boendet.

Tilläggstjänster

Vi kan tillhandahålla bland annat frisör och fotvård.

Personal

Här arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, aktivitetscoacher, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt och övriga arbetar måndag – fredag. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Silviacertifierad verksamhet
Villa Skönviken är Silviacertifierad vilket innebär att alla medarbetare är utbildade enligt Silviastiftelsens värdefilosofi där personcentrerad omsorg är grundläggande.

Kompetensutveckling

All omsorgspersonal har adekvat utbildning och flera har fördjupade kunskaper och lång erfarenhet av arbete med demenssjukdomar.

Språk
Engelska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Andreas Frykstrand, verksamhetschef
Gatuadress
Stora Sköndals väg 101,107
Postnummer
128 64
Postort
Sköndal
Vill du bli kund hos oss?

Låter Villa Skönviken som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Villa Skönviken

Farsta

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Stora Sköndal som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Välkommen att kontakta oss på Villa Skönviken

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.