Villa Skönviken

Stora Sköndals väg 101,107, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad, Profil

Om oss

Villa Skönviken är ett boende för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg och för dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda boende om du är i behov av geropsykiatrisk vård.

Boendet ligger intill Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden. Det vackra läget bjuder på härliga promenadstråk och vi tar vara på den fina miljön genom att vara ute så mycket som möjligt.

Höjdpunkter Villa Skönviken
- Stor trädgård
- Naturnära
- Ljust och modernt
- Mycket aktiviteter

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Inriktning/Profil

Psykogeriatrik

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Med trivsam inredning och ljusa lägenheter har Villa Skönviken en hemmiljö att trivas i. Den inhägnade trädgården med flera sittgrupper är lika uppskattad som de rymliga terrasserna. På varje våningsplan finns stor ljusa kök och gemensamma utrymmen för den som önskar äta måltider eller se på tv tillsammans med andra. I huset finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum.  

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren en uppvärmd utomhuspool och strandbad med bryggor som är anpassade för personer med en funktionsnedsättning.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet med möjlighet till matlagning. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

108

Avdelningar

6

Lägenheterna

  • Ett rum om 30 kvm
  • Fransk balkong
  • Höj-och sänkbar säng med madrass
  • Trinettkök med kylskåp
  • Dusch och toalett

På boendet

  • Stora terrasser och uteplatser
  • Vinterträdgård

Hyra

8 400 - 8 500 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter på dina villkor
För oss är det viktigt att du som bor hos oss ska kunna vara delaktig och ha inflytande över din dag. Vi diskuterar tillsammans vad som intresserar just de som bor hos oss. Intressen och fysiska förutsättningar skiljer sig åt. Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredsställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda. Vi på Villa Skönviken, inspirerade av våra aktivitetscoacher, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet).

Mat & Dryck

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Frukost, fika, mellanmål och kvällsmål lagar vi i enhetens kök. Vi lägger stor vikt vid god och näringsriktig mat, men också vid miljön runt omkring måltiden. På helgerna lägger vi ner lite mer omsorg på dukning för att göra skillnad mellan vardag och helg. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag och bjuder då på ett glas vin eller öl.

Var lagas maten?

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist

Vård & Omsorg

Omsorg
Utifrån det samtal och beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. Vi upprättar en genomförandepIan som beskriver hur du vill ha det.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se hur de första veckorna har varit. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt. Omsorgspersonal finns dygnet runt.

Vård
Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och läkare gör besök varje vecka eller oftare vid behov. Arbetstereaput och sjukgymnast finns också knutna till boendet.

Planeringsskärmar
Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och läkare gör besök varje vecka eller oftare vid behov. Arbetstereaput och sjukgymnast finns också knutna till boendet.

Tilläggstjänster

Vi kan tillhandahålla bland annat frisör och fotvård.

Personal

Här arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, aktivitetscoacher, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt och övriga arbetar måndag – fredag. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Kompetensutveckling

All omsorgspersonal har adekvat utbildning och flera har fördjupade kunskaper och lång erfarenhet av arbete med demenssjukdomar.

Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-400 29 117

Kontaktperson

Andreas Frykstrand, verksamhetschef

Gatuadress

Stora Sköndals väg 101,107

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Villa Skönviken som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Villa Skönviken

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-400 29 117

Translate

Tyck till