Villa Sköndal

Stora Sköndals väg 101, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad, Profil

Om oss

Villa Sköndal är ett modernt äldreboende, i ett naturskönt område. Vi tillbringar mycket tid utomhus och där vi utnyttjar vårt fina läge nära naturen.

Villa Sköndal är ett boende för dig över 65 år som har biståndsbeslut från kommunen. Vi har lägenheter för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg och för dig med demenssjukdom. Vi har också och en enhet för dig med psykisk diagnos. 

Här erbjuds aktiviteter utifrån dina behov och du kan uppleva stillheten eller ta en promenad längs sjön Drevviken.

Höjdpunkter Villa Sköndal
- Stor trädgård
- Naturnära
- Ljust och modernt
- Mycket aktiviteter

Stora Sköndal är en stiftelse utan vinstsyfte som driver vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss. 

Inriktning/Profil

Psykogeriatrik

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Med trivsam inredning, ljusa lägenheter och gemensamma utrymmen har Villa Sköndal en hemmiljö att trivas i. Den inhägnade trädgården med flera sittgrupper är lika uppskattad som de rymliga terrasserna. På varje våningsplan finns stor ljusa kök och gemensamhetsutrymmen för den som önskar äta måltider eller se på tv tillsammans med andra. I huset finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum. 

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren en uppvärmd utomhuspool och strandbad med bryggor som är anpassade för personer med en funktionsnedsättning.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet med möjlighet till matlagning. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Tre våningar

Lägenheterna

  • 30 kvm
  • Fransk balkong
  • Höj-och sänkbar säng med madrass
  • Trinettkök
  • Dusch och toalett

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor hos oss kan vara delaktig och ha inflytande över din dag. Villa Sköndal arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet) som ger de boende möjlighet att ha inflytande över aktiviteter de vill ägna sig åt. Exempel kan vara; pratstunder, promenader, spel och musik. Dans och pubafton är återkommande aktiviteter. Njuta av körsbärsblomningen i Kungsträdgården, vågskvalpet vid Nynäs havsbad eller en liten shoppingrunda och lunch på IKEA är några av de aktiviteter vi genomfört på initiativ av boende.

Under terminerna kommer ungdomar från Ung Omsorg till oss på helgerna. På sommaren tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns här för samtal, promenad eller sällskap.

På vår Facebook-sida lägger vi upp bilder från många av våra aktivieter.

 
Badbryggan

Mat & Dryck

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Frukost, fika, mellanmål och kvällsmål lagar vi i enhetens kök. Vi lägger stor vikt vid god och näringsriktig mat, men också vid miljön runt omkring måltiden. På helgerna lägger vi ner lite mer omsorg på dukning för att göra skillnad mellan vardag och helg. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag och bjuder då på ett glas vin eller öl.

 

Var lagas maten?

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist

Vård & Omsorg

Omsorg
Utifrån vårt samtal och det beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. Vi upprättar en genomförandepIan som beskriver hur du vill ha det.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se hur de första veckorna har varit. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt. Omsorgspersonal finns dygnet runt.

Vård
Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. En läkare är knuten till boendet och gör besök varje vecka. Arbetstereaput och sjukgymnast finns också knutna till boendet.

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Tilläggstjänster

Vi kan tillhandahålla bland annat frisör och fotvård.

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Övriga arbetar måndag-fredag. 

Kompetensutveckling

All omsorgspersonal har adekvat utbildning och flera har fördjupade kunskaper och lång erfarenhet av arbete med demenssjukdomar.

Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsforumt, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-515 181 53, 076-000 81 53

Kontaktperson

Michelleg Wallber, t.f. verksamhetschef

Gatuadress

Stora Sköndals väg 101

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Villa Sköndal som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Villa Sköndal

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-515 181 53, 076-000 81 53

Translate

Tyck till