Humana Hägerneholm

Humana Hägerneholm

Hägerneholmsvägen 11, Täby Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Humana har öppnat ett nytt äldreboende i Arninge, Täby. Här erbjuder vi trygg omsorg dygnet runt i en modern och hemtrevlig miljö. Du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende (även kallat äldreboende eller vård- och omsorgsboende) kan välja att flytta in hit i mån av plats.

Smarsta tekniska lösningar
Alla Humanas nybyggda äldreboenden har komfortkyla vilket säkerställer en behaglig temperatur i huset året om. Vårt sedumtak ger dessutom ett effektivt skydd soliga dagar och en bra isolering som hjälper till att hålla kylan ute på vintern.

Humanas belysningslösning styrs helt automatiskt och stöttar dygnsrytmen för den äldre. Till exempel betonas belysningen mot den gemensamma matsalen på avdelningen vid måltider och dämpas framåt kvällen med ett starkare ljus mot lägenheterna för att signalera kvällstid. Sänggavel med belysning ingår i varje boenderum.

Höjdpunkter

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, sänggavel med inbyggd belysning samt en vägghängd TV. Allt detta ingår givetvis i hyran.

 

Välkommen på lägenhetsvisning på Hägerneholm.

Gemensamma utrymmen
Varje avdelning består av tio lägenheter och har ett gemensamt kök/matsal, vardagsrum och i flesta fall en gemensam balkong. Boendet kommer även att ha en gemensam samlingssal där man kan hålla i större aktiviteter som till exempel filmvisning. Här finns även ett aktivitetsrum, gym/rehab, ett flertal samvarorum, takterrass, växthus samt trädgård. 

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
90

Aktiviteter

Aktiviteter för kropp, knopp och själ
Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Njut av att umgås i de gemensamma vardagsrummen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. I trädgården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Boendet är anpassat för dig som har någon form av demenssjukdom såväl som för dig med ett somatiskt omvårdnadsbehov. Aktiviteter och rehab erbjuds utifrån varje boendes individuella behov.

Mat & Dryck

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet.

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Kvalitet

Inom Humana finns kvalitetsorganisation på alla nivåer, från koncernnivå till varje verksamhets lokala kvalitetsråd. Boendets lokala kvalitetsorganisation består utav kvalitetsombud från varje avdelning, sjuksköterska, rehab-personal och verksamhetschef. Läs gärna mer om Humanas kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Maria Rosendahl, verksamhetschef
Gatuadress
Hägerneholmsvägen 11
Postnummer
18760
Postort
Täby
Vill du bli kund hos oss?

Är du intresserad av att veta mer om boendet eller vill du boka in en visning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Via vår hemsida kan du anmäla ditt intresse.

Det är kommunens biståndshandläggare som beviljar plats på ett äldreboende. I Täby kommun får du som har ett biståndsbeslut välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Bor du redan på ett äldreboende, kan du alltid välja att flytta till ett annat om det finns lediga lägenheter. Läs hur du ansöker om äldreboenden på Täby kommuns webbplats.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Humana Hägerneholm

Täby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.