Sköndalsvillan

Om oss

Moderna äldreboendet Sköndalsvillan ligger i centrala Tyresö och är Sveriges första NollCO2-certifierade äldreboende. 

Boendet inrymmer 80 ljusa och moderna lägenheter för dig som behöver extra vård och omsorg och för dig med demensdiagnos. Utöver dessa finnas ett korttidsboende med 12 platser för dig som är i behov av ett boende under en kortare tid.
 

Sköndalsvillan är Sveriges första NollCO2-certifierade äldreboende
Sköndalsvillan är ett pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2 och ska även certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Att bo hos oss
Lägenheterna är cirka 30 kvadratmeter och är anpassade för att leva så bekvämt och självständigt som möjligt. I varje lägenhet finns en höj- och sänkbar säng och därefter möblerar du efter eget tycke och smak.

Social samvaro är nyckeln till en meningsfull vardag och på varje våningsplan finns gemensamma vardagsrum och matsal. Högst upp i huset finns en stor samlingssal och i anslutning till den en takterrass med växthus för odling och samkväm. På markplan har vi en grönskande trädgård med platser att luta sig tillbaka på.

Med inspiration från skogen
Inredningen i de gemensamma utrymmena på Sköndalsvillan följer en harmonisk färgskala som utgår från den svenska skogen. Möbler i ljus björk, textilier i naturliga och gröna lugnande färger skapar en harmoni och hemmakänsla.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
80
Avdelningar
Fem våningsplan
På boendet
Flera gemensamma utrymmen som TV-rum, matrum, aktivitetsrum
Växthus och takterrass
Balkonger och trädgård

Aktiviteter

Aktiviteter och samvaro enligt dina önskemål
Att ha saker att se fram emot men också små saker i vardagen är något vi lägger stor vikt vid. På Sköndalsvillan finns en aktivitetscoach som bjuder in till både aktiviteter i vardagen som längre utflykter. Vi arbetar efter IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet) som ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem.

Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Kvalitetsregister

Vi deltar i Palliativa registret och Senior Alert.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Ranveig Martinsen
Gatuadress
Regnbågsgatan 4
Postnummer
135 40
Postort
Tyresö
Vill du bli kund hos oss?

Låter Sköndalsvillan som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Sköndalsvillan

Tyresö kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.