Kavat Vård Smedbyhof

Om oss

Vi har en fin ny fastighet, smakfull inredning och personal i världsklass! Här kan du flytta in i en möblerad lägenhet utan extra kostnad om du så önskar.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Täby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Smedbyhof, är ett nytt äldreboende av mindre modell i Upplands Väsby. Här har du tillgång till en trädgård, där vi är så fort vädret tillåter, och balkonger på varje våning. Vissa lägenheter har egen altandörr ut i trädgården.

Du kan välja att flytta in i en färdigmöblerad lägenhet, kostnadsfritt. Vi kallar det all-inclusive. Om behov finns kan sänglinne och handdukar tillhandahållas.

Högst upp i huset finnas en stor samlingssal, som du kan låna för att uppmärksamma födelsedagar, liksom för gemensamma aktiviteter, filmvisning med mera.

Där finns också en ateljé för kreativt skapande och Hälsokällan, med utrymme för enklare skönhetsbehandlingar och en träningsmaskin.

Varje lägenhet har en förinstallerad TV där våra boende ges tillgång till linjära kanaler, radio och play-tjänster gratis.

Flytthjälp
Vi hjälper dig med flytten och att komma i ordning i din nya lägenhet.

När du får besked om att det finns en ledig lägenhet, behöver du fatta beslut och flytta in mycket snart. Kavat Vård erbjuder just nu kostnadsfritt hjälp med flytten!

Det här bjuder vi dig på:
- Samtal med dig och/eller dina anhöriga där ni beslutar och beskriver vad som ska flyttas med och hur den nya lägenheten ska möbleras. Vi kan tipsa om vad som skulle kunna passa.
- Bärhjälp av två personer och transport under 4 timmar.

Det här kan du själv välja att köpa till (RUT-avdrag gäller):
- Kartonger
- Packning, uppackning
- Möblering; hänga tavlor, gardiner, koppla in TV, montera möbler med mera
- Styling av lägenheten

Anmäl ditt intresse till vår verksamhetschef.

Smedbyhof

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
40
Avdelningar
Fyra våningar
Lägenheterna
Gratis WIFI
31 m²
Hyra
8000 - 9000 kr/mån

Aktiviteter

Vi välkomnar regelbundna besök av frisörer, fotvårdare och tandvårdspersonal för att ta hand om våra boendes välmående.

Många av våra aktiviteter fokuserar på trädgård, utevistelse och rörelse, men vi har också många aktiviteter för skapande och lite där vi får träna vår hjärna. Vi har ett visst samarbete med förskolan som finns i samma hus och vi njuter ofta av att se barnen som vi delar tomt med.

Dessutom finns det möjlighet att njuta av gemenskap och underhållning i vår stora samlingssal, som ligger på översta våningen. Här kommer du att få uppleva musikframträdanden, filmvisningar och andra spännande aktiviteter. Du har även möjlighet att boka denna lokal för att fira födelsedagar och andra speciella tillfällen tillsammans med dina nära och kära.

Läs mer om våra aktiviteter här.

Mat & Dryck

Mat och dryck har en central roll och är något vi kommer att lägga stor vikt vid. Vi kommer själva att bereda förrätter, efterrätter och baka läckerheter till fikastunden. Måltiden ska vara vacker och fint dukad. Måltiden ska ge möjlighet till en social och trevlig stund, men den som önskar kan självklart äta i sin egen lägenhet. Vi tror att de fina balkongerna kommer att användas flitigt till fikastunderna.

Läs mer om mat och måltider här.

Vård & Omsorg

Kontaktmannaskap
Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Genomförandeplanen
En ömsesidig överenskommelse I samband med inflyttning skapar vi tillsammans med dig en genomförandeplan där vi kommer överens om vad, när och hur vården och omsorgen ska utformas. Vi gör en detaljerad dag- och veckoplanering som beskriver vilka insatser som ska utföras. Det innebär att det finns en tydlig arbetsbeskrivning att följa för våra medarbetare som gör att du och dina närstående kan vara trygga och förvissade om att insatserna ges på samma sätt, med samma kvalitet oavsett vem som är i tjänst.

Tilläggstjänster
Som privat leverantör har vi möjlighet att utöver vårt offentliga uppdrag erbjuda tilläggstjänster. Det kan vara ledsagning och sällskap till släktbesök, teater, utflykter eller tjänster som hjälp att köpa julklappar eller andra ärenden. Offert lämnas av verksamhetschef.

Läs mer om våra tilläggstjänster här.

Avgifter
Omvårdnadsavgiften och avgift för maten betalar du själv direkt till stadsdelen/kommunen. Hyresavgiften betalar du till Kavat Vård.

Personal

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka. Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm.

Läs mer om våra medarbetare här.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna.

Kvalitet

Så här jobbar vi med kvalitet
Vår vision är att driva äldreboenden vi själva skulle välja. Då krävs en hög och jämn kvalitet! Vi har ett ledningssystem som beskriver hur vi arbetar. Det har alla medarbetare enkel tillgång till.

Patientsäkerhetsberättelse upprättas varje år och finns tillgänglig på enheten.

Självklart har vi aktuella tillstånd för både våra äldreboenden och för våra verksamhetschefer.

Våra kvalitetsgarantier

Kvalitetsdeklaration enligt Vårdföretagarna

Nöjd Kund
Ett äldreboende i Kavat Vårds regi ska motsvara förväntningar hos dig som bor hos oss. Vi är därför otroligt nyfikna på utfallet i Socialstyrelsens Nationella Brukarundersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”, som genomförs varje år. Vårt mål är att minst 90% av dem som svarat ska vara sammantaget nöjda. Kontakta oss gärna om du önskar information om nöjdheten på det äldreboende du är intresserad av!
Kontaktuppgifter hittar du här.

Vi frågar dessutom regelbundet dig som bor hos oss vad du tycker om t ex måltiderna och aktiviteterna.

Är du intresserad av att läsa mer om hur vi på Kavat Vård arbetar med kvalité kan du läsa här.

Kvalitetsregister

Vi deltar i Palliativregistret och Senior alert.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sofie Ewerborg
Gatuadress
Ryttargatan 276
Postnummer
194 71
Postort
Upplands Väsby
Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ett biståndsbeslut där du beviljats plats på särskilt boende. Kontakta biståndshandläggare i din kommun eller stadsdel.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kavat Vård Smedbyhof

Upplands Väsby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.