Humana Åby Ängar

Humana Åby Ängar

Häggatan 7, Vallentuna Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Humanas äldreboende Åby Ängar är ett nytt modernt och hemtrevligt äldreboende i Vallentuna. Här får du trygg omsorg dygnet runt i vackra omgivningar. Njut på takterrassen, påta i växthuset eller träna i gymmet. Här finns något för alla.

Humana Åby Ängar är ett modernt och hemtrevligt äldreboende med trygg omsorg dygnet runt. Boendet ligger nära både Roslagsbanan och centrum.

Smarta tekniska lösningar
Boendet är även utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen.

Höjdpunkter

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum och en TV. Varje lägenhet har även en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Här kan du se en lägenhetsritning.

Välkommen på lägenhetsvisning på Åby Ängar. 

Gemensamma utrymmen
Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök/matsal. På de översta två boendeplanen har varje avdelning både en öppen balkong och en inglasad balkong. På markplan har den ena avdelningen en öppen balkong och en öppen uteplats. Den andra avdelningen på markplan har en öppen balkong och en inglasad uteplats. Boendet har stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, aktivitetsrum, rehab och takterrass.

Utomhusmiljö
I trädgården finns det trevliga sittplatser, odlingsbänkar och utrymme för kortare promenader. På översta plan finns både en inglasad och en öppen takterrass och på den öppna takterrassen finns det även ett växthus.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60
Avdelningar
6

Aktiviteter

Aktiviteter för kropp och själ
Aktivitetsansvarig på Åby Ängar ansvarar tillsammans med aktivitetsombuden för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål och förmågor.

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök, vid födelsedagsfiranden eller gemensamma högtidsmåltider. Aktivitetsrummet används för gruppaktiviteter, pyssel, studiecirklar och hantverk. 

Mat & Dryck

Måltider och måltidsmiljön anpassas utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast, lokalvårdare, servicepersonal, gruppledare och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats dagtid och därefter tar ett mobilt sjukskötersketeam vid. Vi samarbetar med läkarorganisation som kommer till boendet 1-2 gånger/vecka.

Våra medarbetare samarbetar och kompletterar varandra väl, både kompetens- och personlighetsmässigt.

Språk
Svenska

Kvalitet

Inom Humana finns kvalitetsorganisation på alla nivåer, från koncernnivå till varje verksamhets lokala kvalitetsråd. Boendets lokala kvalitetsorganisation består utav kvalitetsombud från varje avdelning, sjuksköterska, rehab-personal och verksamhetschef. Läs gärna mer om Humanas kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Alma Agic, verksamhetschef
Gatuadress
Häggatan 7
Postnummer
186 48
Postort
Vallentuna
Vill du bli kund hos oss?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Vallentuna blir man placerad där det finns en ledig plats och efter kommunens rangordning. Läs mer om hur du ansöker om biståndsbeslut på Vallentuna kommuns webbsida.

Är du intresserad av att veta mer om boendet eller vill du boka in en visning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Via vår hemsida kan du anmäla ditt intresse.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Humana Åby Ängar

Vallentuna kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.