Karl Nordströms väg

Om oss

Norlandia Äldreomsorgs äldreboende Karl Nordströms väg är ett trivsamt och rogivande äldreboende i Varberg där dina personliga behov och önskemål står i centrum. Vi erbjuder ett omsorgsfullt boende och vård för äldre i en trygg och hemliknande miljö. Med fokus på kvalitet och välbefinnande skapar vi en gemenskap där varje individ får den respekt och omsorg de förtjänar.

Norlandia är på uppdrag av Varbergs kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Karl Nordströms väg drevs tidigare av Frösunda Äldreomsorg, som hösten 2023 blev en del av Norlandia.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Norlandia Karl Nordströms väg erbjuder 51 lägenheter fördelade på fyra hus. 24 av lägenheterna har plats för demenssjuka. Varje avdelning har kök, matsal/vardagsrum och uteplats. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. I vår utemiljö erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
51
Avdelningar
4 hus

Aktiviteter

Kultur och aktiviteter
Vi anordnar regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är du på Karl Nordströms väg ska få en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo, högläsning och andra aktiviteter.

Varje vecka presenterar vi ett aktivitetsprogram baserat på de boendes önskemål. Vi presenterar även ett separat program med årets fester, högtider och besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.

norlandia aktiviteter

 

Du som närstående är viktig
Närstående är oftast involverade i flytt till äldreboendet. Precis som för den äldre som flyttar är det viktigt att de närstående får ett bra samarbete med personalen på våra äldreboenden. Du som närstående får alltid komma och hälsa på. Det finns inga besökstider - detta är din närståendes hem. 

Mat & Dryck

Mat för alla sinnen
Äkta matglädje bygger på att maten som serveras är god och näringsriktig. Men lika viktig är själva måltidsupplevelsen: Hur maten serveras, hur dukningen ser ut, om det är lugn och ro, om konversationerna kring matbordet är trevliga. Hos Norlandia får du just det, måltidsupplevelser präglade av god mat, gemenskap och matglädje. Smaklig måltid!

Läs mer här

Norlandia mat

Personal

Personal för din trivsel
På Karl Nordströms väg får du en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg dygnet runt. Under ledning av verksamhetschef och enhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vården och omsorgen av de boende. Här får du också en egen kontaktman som säkerställer att du får det stöd och den hjälp du vill ha enligt dina behov och önskemål för att få ett gott liv varje dag.

norlandia personal

Språk
Svenska

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar
  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Carin Axklev, verksamhetschef
Gatuadress
Karl Nordströms väg 15
Postnummer
432 53
Postort
Varberg
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Norlandia Karl Nordströms väg krävs ett biståndsbeslut från Varbergs kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på telefonnummer 0340-880 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Karl Nordströms väg

Varbergs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.