Karl Nordströms väg

Karl Nordströms väg 15 , Varberg Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Karl Nordströms väg, ett äldreboende beläget i det natursköna kurortsområdet i Varberg. Hos oss bor du i en trivsam miljö med direkt närhet till havet och vackra promenadstråk samt med goda bussförbindelser in till Varberg.

Norlandia är på uppdrag av Varbergs kommun ansvarig för driften av verksamheten.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamheten består av 51 lägenheter fördelade på fyra hus varav två hus med 24 lägenheter är avsedda för personer med demenssjukdom.

Husens gemensamma utrymmen består av allrum och kök där vi umgås, intar måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe.

Samtliga lägenheter har ett stort badrum med dusch samt pentry med kylskåp. Under vår- och sommarmånaderna öppnar vi upp våra trädgårdar för gemensamma uteaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

51

Avdelningar

Fyra hus

Aktiviteter

På Karl Nordströms väg anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Varje vecka presenterar vår aktivitetsansvariga medarbetare ett gemensamt aktivitetsprogram. Utevistelse, promenader, sittgymnastik, fester är ett axplock på aktiviteter vi anordnar. Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.
 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi tillagar alla måltider i enhetens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär.

För de som önskar äta i sin lägenhet serverar måltiden på en en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med helgmeny och traditionsenligt mat och dryck.Vård & Omsorg

Kontaktperson
Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Karl Nordströms väg utformas i enlighet med dina behov och önskemål. En kontinuerlig kontakt och god relation med dina närstående ser vi som en viktig del i vårt omsorgsarbete. Om du så önskar uppmuntrar din kontaktperson dina närstående att delta i vård och omsorgen.   

Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god och individanpassad vård och omsorg.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Vi har även tillgång till arbetsterapeut, fysioterapeut och en läkare som tillsammans med vård- och omsorgspersonalen arbetar teambaserat för ditt välbefinnande.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, kvalitetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076 109 93 23

Kontaktperson

Lena Karlsson Hortin

Gatuadress

Karl Nordströms väg 15

Postnummer

432 53

Postort

Varberg

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Karl Nordströms väg krävs ett biståndsbeslut från Varbergs kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens bistånds-handläggare på tel-nr 0340-880 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076 109 93 23

Translate

Tyck till