Karl Nordströms väg

Karl Nordströms väg 15 , Varberg Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Äldreboendet Karl Nordströms väg, ett trivsamt äldreboende beläget i natursköna kurortsområdet i Varberg. Verksamheten omgärdas av rogivande grönområden med promenadavstånd till havet, stranden och ett vackert promenadstråk utmed kustlinjen. Goda kommunikationsförbindelser finns in till Varberg.

Varmt välkommen till Karl Nordströms väg!

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Karl Nordströms väg erbjuder 51 lägenheter fördelade på fyra hus. 24 av lägenheterna har inriktning demens. Varje avdelning har kök, matsal/vardagsrum och uteplats. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. I vår utemiljö erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Frösunda är på uppdrag av Varbergs kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

51

Avdelningar

4 hus

Aktiviteter

Vi anordnar regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje vecka presenterar vi ett aktivitetsprogram baserat på de boendes önskemål. Vi presenterar även ett separat program med årets fester, högtider och besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.

Närstående
Vår ambition är att närstående alltid ska känna sig välkomna och vara en del av vår gemenskap. Utifrån de äldres godkännande bjuds närstående in till delaktighet samt att medverka vid aktiviteter och fester. Under året anordnas även möten för de närstående.

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi tillagar måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn och trivsam måltidsmiljö. Huvud och mellanmålen serveras i avdelningarnas gemensamma matsal och för de boende som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med måltiden.

Våra matintresserade boende får givetvis delta när vi bakar och förbereder måltiderna.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.

Vård & Omsorg

Vi erbjuder en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg dygnet runt. Teamet kring den äldre med kontaktman, sjuksköterska och rehabpersonal säkerställer den äldres behov av vård och omsorg.

Våra kontaktmän arbetar för att de boende ska trivas, och ombesörjer att all omsorg utförs enligt den äldres behov och önskemål.

Personal

Under ledning av verksamhetschef och enhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till våra boende.

Språk

Svenska

Kvalitet

I verksamheten finns det kvalitetsråd som arbetar med kvalitet och patientsäkerhet. Vi har ett digitalt ledningssystem för kvalitet där verksamhetens rutiner och dokument finns.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) utför varje år kvalitetsgranskning av verksamhetens hälso- och sjukvård och eventuella förbättringsförslag återkopplas till verksamheten. Patientsäkerhetsberättelse upprättas också för varje verksamhet. Frösundas årliga förtroenderedovisning innehåller kvalitetsberättelse och i den finns sammandrag av patientsäkerhetsberättelsen.

Kvalitetsregister

Frösunda arbetar hälsofrämjande och funktionsbevarande samt patientsäkert med stöd av Palliativa registretSenior Alert, och BPSD.

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

010-130 4415

Kontaktperson

Lena Karlsson Hortin, verksamhetschef

Gatuadress

Karl Nordströms väg 15

Postnummer

432 53

Postort

Varberg

Vill du bo här?

Biståndsbeslut från din kommun krävs. Vänd dig till din kommun för att få reda på hur du går tillväga.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

010-130 4415

Translate

Tyck till