Mälarhem/Mälarkoti

Om oss

Välkommen till Mälarhem/Mälarkoti, ett trivsamt äldreboende med finsk inriktning som vänder sig till dig som är finsktalande med en demenssjukdom och/eller omfattande omvårdnadsbehov. Verksamheten omgärdas av en lugn och lantlig miljö med promenadavstånd till rogivande grönområden. I direkt anslutning finns goda kommunikationsförbindelser till Västerås affärer, caféer, och övriga serviceinrättningar.

Norlandia är på uppdrag av Västerås stad ansvarig för driften av verksamheten.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Mälarhem erbjuder 26 lägenheter fördelade på två enheter i en modern fastighet. Varje enhet har kök, matsal/vardagsrum och uteplats. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. I vår rogivande utemiljö erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
26
Avdelningar
2

Aktiviteter

På Mälarhem anordnas aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, vinprovningar, fester, dans, musikkvällar är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.

 

norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi alltid något extra gott till helgen. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Norlandia mat

Vård & Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god, individanpassad vård- och omsorg samt hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas och att din tillvaro utformas så som du önskar.

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska genomför vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. Verksamhetens arbetsterapeut och fysioterapeut utprovar vid behov hjälpmedel samt utbildar och handleder omsorgspersonalen i ett hälsofrämjande arbetssätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal och sjuksköterskor med tillgång till rehabpersonal, med vård och omsorg till våra boende.

norlandia personal

 

Språk
Svenska
Finska

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Karita Frick, verksamhetschef
Gatuadress
Vetterslundsgatan 5
Postnummer
724 62
Postort
Västerås
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Mälarhem krävs ett biståndsbeslut från Västerås stad. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta biståndshandläggare på tel-nummer 021-39 27 25.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Mälarhem/Mälarkoti

Västerås kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.