Hallonhöjden
Allén

Sundbybergs stads träffpunkter

Sundbyberg

Typ av gemenskap

Mötesplatser och träffpunkter

Om oss

Sundbyberg har träffpunkter för dig från 65 år. Här kan du delta i aktiviteter som stimulerar både kropp och själ så som dans, gymnastik, cirkelträning, pass i gymmet, måleri med mera. Alla aktiviteter bidrar till en social samvaro och härliga bekantskaper.

Målsättning för verksamheten:
- Att vistelsen känns trygg och välkomnande
- Att gästen deltar i att utveckla verksamheten
- Att samarbete sker med intresseorganisationer
- En kanal för kommunal information

För oss är det viktigt att du känner dig trygg och är delaktig. Vi strävar alltid efter att ha kunden i fokus och vårt motto: "Mänskliga möten - vi bryr oss!" genomsyrar vår verksamhet.

Sundbybergs stad driver även äldreboenden som du kan läsa mer om här:
- Bällstahof
- Duvbopark
- Hallonhöjden
- Solskiftet

 

Fakta Om oss

Vi erbjuder

Social samvaro, Kultur, Dans och Musik, Hantverk, Fysisk aktivitet

När

Båda träffpunkter är öppna måndag – torsdag 09.00 - 15.30, fredagar 09.00 - 15.00

Var

Träffpunkten Allén: Vasagatan 9
Träffpunkten Hallonbergen: Hallonbergens centrum, Lötsjövägen 6

Kostnader

De flesta av våra aktiviteter är gratis, om inte något annat anges

För vem

För alla seniorer boende i Sundbyberg

Mat & fika

På våra träffpunkter finns café som serverar lunch och fika till självkostnadspris

Övrigt

Sedan 2011 ingår vi i finska förvaltningsområdet vilket innebär att vi har aktiviteter med finsktalande ledare

Aktiviteter / Träffar

I Sundbyberg finns två träffpunkter, Träffpunkten Allén och Träffpunkten Hallonbergen. Hos oss kan du vara med i olika fysiska aktiviteter som är anpassade för seniorer, eller bara njuta av en trevlig atmosfär.

Här hittar du Träffpunkten Alléns veckoschema
Här hittar du Träffpunkten Hallonbergens veckoschema

Utöver det fasta programmet erbjuder vi föreläsningar om aktuella ämnen samt arrangerar hälsodagar, fester med musikunderhållning, danskvällar med diskjockey, musik-quiz, te-dans och karaoke.

Gym
Vid båda våra träffpunkter finns gym. Träning är gratis för dig som bor i Sundbyberg och är över 65 år. Vi erbjuder också olika gruppträningspass.

Seniorkollo
Sundbybergs stad arrangerar tillsammans med pensionärsföreningarna SPF och PRO seniorkollo under två veckor varje sommar. Vi åker till Sätra Brunn Sätra som ligger mellan Sala och Västerås och är en av Sveriges äldsta kurorter. I en vacker miljö har du möjlighet att delta i flera gruppaktiviteter som vattengymnastik, träning på gym, stavgång, frågesport, dans och musik samt trevliga kvällar.

Seniormässa
Varje år arrangerar Sundbybergs Träffpunkter tillsammans med verksamheter och föreningar i staden en seniormässa. Syftet med mässan är att visa Sundbybergsbor vad som erbjuds i form av aktiviteter och tjänster. Programmet brukar innehålla både föreläsningar och prova på aktiviteter.

Personal / Volontärer

På Sundbybergs stads seniorträffar finns alltid personal på plats. Det finns vård- och omsorgspersonal samt hälsopedagoger som ansvarar för friskvårdsaktiviteter. Flera av våra gäster är också volontärer och leder olika aktiviteter.
Alla medarbetare har genomgått utbildningen Demens ABC. Vi samarbetar med stadens dietist, demensteam med Silviasystrar, anhörigstöd, Primärvården och rehab kliniker.

Volontärtjänst
Om du känner dig ensam kan du få besök av en volontär. Vi försöker alltid matcha ihop dig med en person som passar dig och dina önskemål. Volontärtjänsten är Sundbybergs stad egna verk­samhet. Kontakta vår volontärsamordnare Elise Planchard för mer information, elise.planchard@sundbyberg.se, 0700248921.

Fixar-Maltetjänsten
För dig som fyllt 75 år eller har en funktionsnedsättning och bor i Sundbyberg finns Fixar-Malte. Genom Fixar-Malte kan du får hjälp med vardagliga sysslor där det finns risk att du ramlar och skadar dig om du gör det själv. Tjänsterna är gratis men du bekostar och tillhandahålla eventuellt material.

För mer information och för att komma i kontakt med Fixar-Malte ring 08-706 83 69 eller 08-706 6794.

Trygghetsringning
Trygghetsringningen är en kostnadsfri tjänst för dig som önskar extra trygghet i vardagen. När du ansluter dig till Trygghetsringningen ringer du varje dag före klockan 12.00 till en telefonsvarare, där du anger ditt namn. Efter klockan 12.00 avlyssnas telefonsvararen och ditt namn bockas av. Om du inte ringt och lämnat meddelande ringer vi upp för att stämma av att du mår bra.

För mer information eller om du vill ansluta dig till Trygghetsringningen kontakta Louise Bergwall 08-706 8557, louise.bergwall@sundbyberg.se.

Kvalitet
Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015

Söker du jobb?

Söker du jobb?

Sundbybergs stad växer så det knakar. Behovet av vår service ökar och vi behöver anställa många nya medarbetare och chefer. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Här hittar du alla lediga jobb inom Sundbybergs stad.

Vill du bli volontär?

Vill du bli volontär?

Ge av din tid till en senior – bli volontär
Vi söker dig som vill göra en ideell insats för seniorer i Sundbybergs stad. Ta chansen att ge tillbaka till den äldre generationen och samtidigt få en ny kompis. Läs mer här.

Ta sig hit

Turbundna resor - Om du har svårt att åka kommunalt går det att ansöka om turbundna resor, kontakta myndighetsenheten via växeln 08-706 80 00.

Kontakt

Fakta kontakt

Organisation

Sundbybergs stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Allén: 08-706 83 69, Hallonbergen: 08-706 67 94

Kontaktperson

Karin Ankarudd enhetschef, 08-706 85 52

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Allén: 08-706 83 69, Hallonbergen: 08-706 67 94

Translate

Tyck till