Duvbopark

Ekbacksgränd 4, Sundbyberg

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Duvbopark är ett äldreboende som ligger vackert i utkanten av Duvbos villaområden. Hos oss har du möjligheter till utevistelse i trädgården som kallas Klosterträdgården samt på våra stora inglasade terrasser. Vi vill att du skall känna dig trygg och få den omvårdnad du behöver. Här bor du i en egen hyreslägenhet och har tillgång till personal dygnet runt.

Här finns en aktivitetsledare som hjälper till att skapa meningsfulla aktiviteter, både individuella genom tex en cykeltur med vår cykel ”cykel utan ålder” där du kan få en rundtur till tex Lötsjön. I mindre grupper som tex sittgymnastik eller bowling, samt större tillställningar och underhållning i vår samlingssal.

Om du är nyfiken på vad som händer på Duvbopark hittar du vårt månadsbrev här.

Duvbopark drivs av Sundbybergs stad. Här kan du läsa om våra andra boenden:
Bällstahof
Hallonhöjden
Solskiftet

Förutom äldreboenden driver Sundbybergs stad även hemtjänstdagverksamhet och träffpunkter.

Organisation

Sundbybergs stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

På varje våning finns stora ljusa gemensamhetsutrymmen med stora fönster bestående av matsal och vardagsrum. En stor inglasad terrass där man kan vistas året runt finns också på varje våningsplan. Vi har en stor trädgård, även kallad Klosterträdgården, där vi fikar på somrarna och fira midsommar med egen midsommarstång som vi klär och reser.

I huset finns också en stor samlingssal för större arrangemang för hela boendet. Ekens hjärta är en mindre lokal där vi arrangerar aktiviteter som bingo, högläsning och fika.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

64

Avdelningar

Fem våningsplan

Lägenheterna

 • 32-33 kvadratmeter
 • Pentry med kokplatta, kylskåp och vask
 • Eget badrum med dusch
 • Säng med sängbord ingår
 • Några lägenheter har fransk balkong
 • TV-licens med basutbud ingår
 • Trygghetslarm
 • Internetabonnemang beställer du själv
 • Du tecknar en hemförsäkring på din nya adress

På boendet

 • På varje våning finns en matsal, vardagsrum och inglasad terrass
 • Stor samlingssal
 • Ekenshjärta, mindre lokal för aktiviteter
 • Restaurang med fik
 • Stor trädgård
 • På korttidsboendet finns wifi i de gemensamma utrymmena
 • 12 korttidsplatser

Hyra

5 037 - 5 411 kr/mån

Aktiviteter

Vi har en egen aktivitetsledare som hjälper till att skapa underhållande aktiviteter. För den som vill finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter. Våra boenden erbjuds både enskilda aktiviteter tillsammans med sin kontaktperson, att delta i aktiviteter på varje våningsplan och större arrangemang i samlingssalen.

Exempel på aktiviteter är sittgymnastik, samtalsgrupper bowling, boule utomhus, frågesport, underhållning från kultur i vården, besök av Sundbybergs stads musikterapeut och korvgrillning på våra terrasser. Varje tisdag kommer någon av Sundbybergs församlingar hit och håller gudstjänst med sång och musik. Vi har också en cykel, där en ur personalen cyklar och två boenden sitter i en korg fram, ”cykel utan ålder”, som vi använder för cykelturer runt om i omgivningarna i Duvbo.

Vi firar alla högtider, bland annat midsommar. Varje år arrangerar vi balkonglådans dag då vi planerar alla blommor på våra balkonger och sedan fikar tillsammans. FN-dagen firar vi genom att laga mat från olika delar av världen.

Ibland gör vi även utflykter utifrån våra boendes önskemål. Bland annat har AIK bjudit in oss till match, vi har besökt Drottningholm, åkt till Kungsträdgården för att titta på blommor och åkt till julmarknaden i Sigtuna.

Mat & Dryck

En trevlig stund på dagen
De flesta av våra boenden väljer att äta i våra matsalar som finns på varje våningsplan. Där dukar vi upp vid mindre bord för att underlätta för samtal. Personalen sitter med under måltiderna, både för den sociala gemenskapen och som stöd för de som behöver. Inför måltiderna är vi noga med att duka fint med bland annat servetter och blommor för att det ska vara trevligt att sätta sig ner inför måltiden. Vi gör skillnad mellan vardag och helgdag då vi dukar lite extra fint.

Maten på Duvbopark
Maten som serveras på Duvbopark kommer från Fazer som har kök i huset. Varje våningsplan kokar tex egen potatis, ris och gör egen sallad. Frukost, mellanmål och fika tillreds i de gemensamma köken på varje våningsplan. Våra boenden har möjlighet att välja mellan tre olika rätter. Vi kan även tillhandahålla med specialkost och genom Sundbybergs stad har vi tillgång till en dietist.

Ibland avbeställer vi maten från köket och lagar egen mat om vi till exempel ska ha fest.

Var lagas maten?

Fazer som har kök i huset

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Du tilldelas en kontaktperson som är extra ansvarig för dig. Det är din kontaktperson som bland annat ansvarar för din städning av lägenheten, hjälper dig att duscha, tvätta dina kläder och håller kontakten med dina närstående. Varje vecka har du avsatt tid med din kontaktman då ni kan hitta på något som du tycker om att göra.

Det är också din kontaktperson som ansvarar för att skriva en genomförandeplan som beskriver dina behov av vård.

Omsorg

Hos oss på Duvbopark finns personal dygnet runt.

Vård

Hos oss på Duvbopark har varje sjuksköterska omvårdnadsansvar för max 14 boenden. Våra sjuksköterskor finns på plats måndag till fredag, även om dessa dagar skulle vara en helgdag. Kvällar och helger har vi tillgång till joursjuksköterskor.

Läkare besöker oss två gånger i veckan. Våra sjuksköterskor har daglig kontakt med läkare som alltid finns tillgängliga via telefon. Läkare kan även komma till oss efter behov.

Vi har en egen arbetsterapeut och sjukgymnast som jobbar här heltid.

Tandvård
När du flyttar hit har du möjlighet att gå kvar hos din egna tandläkare eller välja en mobil tandvård som kommer och besöker dig på Duvbopark. Tala med en av våra sjuksköterskor för ytterligare information.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård finns i huset, de har även möjlighet att besöka dig i hemmet. 

Personal

På Duvbopark jobbar cirka 75 personer, majoriteten är undersköterskor och några är vårdbiträden. Här jobbar också en aktivitetsledare, en verksamhetssamordnare som sköter bemanningen, en kvalitetssamordnare som jobbar med kvalitetsfrågor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, vaktmästare och två enhetschefer.

Vi är en stabil personalgrupp bestående av medarbetare som är trygga, engagerade och positiva. Flera av våra medarbetare har lång erfarenhet av att jobba inom vård- och omsorg.

Kompetensutveckling

Vi jobbar systematiskt med utbildning av personalen för att vi ska kunna möta våra boendes behov. Sundbybergs stad har infört en kompetensstege vilket innebär att våra medarbetare genomgår olika utbildningar för att höja deras kompetens.

Områden som vi vidareutbildar oss inom är bland annat vårdhygien, demens, förflyttningsteknik, palliativ vård och hur man jobbar med musik i omsorgen.

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Persiska, Polska, Spanska, Tigrinja

Kvalitet

Vårt motto "Mänskliga möten – vi bryr oss" genomsyrar verksamheten och alla möten präglas av värme, lyhördhet, respekt och engagemang.

Vi utgår från individens behov och rättssäkerhet och strävar efter att verksamheten ska utvecklas i takt med aktuell forskning.

Vi säkerställer och utvecklar verksamheten genom att arbeta systematiskt. Planering, genomförande, uppföljning och ständig förbättring är en naturlig del av allt arbete. I vårt ständiga förbättringsarbete är synpunkter, klagomål, avvikelser, uppföljningar samt internrevision viktiga redskap.

Kvalitetsregister

Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015

Kontakt

Organisation

Sundbybergs stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-706 67 75

Kontaktperson

Karin Olson, enhetschef

Gatuadress

Ekbacksgränd 4

Postnummer

172 37

Postort

Sundbyberg

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss på Duvbopark behöver du kontakta Sundbybergs kommun som sedan gör en bedömning av ditt behov av att flytta till ett äldreboende. När du fått ditt beslut om äldreboende kan du sedan välja att flytta hit. För att söka om en plats på äldreboende ringer du: 08-706 80 00 (mån-tors kl. 9-10).

Vill du komma och titta är du välkommen att kontakta våra enhetschefer för att boka en tid för en visning.

Söker du jobb?

Sundbybergs stad växer så det knakar. Behovet av vår service ökar och vi behöver anställa många nya medarbetare och chefer. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Här hittar du alla lediga jobb inom Sundbybergs stad.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-706 67 75

Translate

Tyck till