Duvbopark

Ekbacksgränd 4 , Sundbyberg Karta

Typ av plats
Omvårdnad
Omvårdnad korttid
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Duvbopark är ett tryggt och aktivt äldreboende där du får stöd och omvårdnad dygnet runt. Duvbopark drivs av Sundbybergs stad. Boendet ligger i ett grönt och lugnt område i Duvbo, cirka en kilometer från Sundbybergs centrum. Här kan du delta i aktiviteter eller njuta av naturen från någon av våra gemensamma terrasser, gröna innergård eller parker i närområdet.

Vi vill skapa ett aktivt boende för äldre och har därför en aktivitetsledare anställd som samordnar och organiserar utflykter, underhållning och olika vardagsaktiviteter.

Duvbopark drivs av Sundbybergs stad. Här kan du läsa om våra andra boenden:
Bällstahof
Hallonhöjden

Förutom äldreboenden driver Sundbybergs stad även hemtjänstdagverksamhet och träffpunkter.

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Alla våningsplan har stora ljusa gemensamhetsutrymmen bestående av matsal och vardagsrum. På varje våningsplan finns också en stor inglasad terrass där man kan vistas året runt. Vi har också en grön och lummig trädgård, även kallad Klosterträdgården, där vi fikar på somrarna och firar midsommar med egen midsommarstång som vi klär och reser.

På Duvbopark finns:
- Fyra våningar med lägenheter för personer över 65 år med somatiska sjukdomar, vilket innebär att man har behov av hjälp dygnet runt på grund av fysiska sjukdomar eller ålder.
- En våning med socialpsykiatrisk inriktning för äldre personer.
- En våning för personer över 65 år som beviljats korttidsboende.

Hyra, mat och omvårdnadsavgift
Sektorn för välfärd och omsorg i Sundbybergs stad hyr lokalerna av Lokalfastigheter, förhandlar fram hyran med Hyresgästföreningen och är hyresvärd. Hyrorna varierar beroende på lägenheternas storlek.

På äldreboenden i Sundbybergs stad betalar du för:
- Hyra
- Omvårdnadsavgift
- Mat
- Förbrukningsartiklar (servicepaket)

El ingår i hyran. För hyran kan du söka statligt bostadstillägg. Din omvårdnadsavgift bestäms av din inkomst. Äldreomsorgens myndighetsenhet räknar ut vilken avgift som gäller för dig.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
74
Avdelningar
Sex våningsplan
Lägenheterna
32-33 kvadratmeter
Pentry med kokplatta, kylskåp och vask
Eget badrum med dusch
Säng med sängbord ingår
Några lägenheter har fransk balkong
TV-licens med basutbud ingår
IP-telefoni, internet och fler tv-kanaler beställs genom Sundbybergs stadsnät
Trygghetslarm
Du tecknar en hemförsäkring på din nya adress

Aktiviteter

Vi har en egen aktivitetsledare som hjälper till att skapa underhållande aktiviteter. Du som bor hos oss erbjuds både enskilda aktiviteter tillsammans med din kontaktperson, att delta i aktiviteter på varje våningsplan och större arrangemang i samlingssalen.

Vi erbjuder dagliga aktiviteter utifrån boendes önskemål. Populära gruppaktiviteter är bowling, musikquiz, sittgymnastik och gemensam utevistelse med musik och fika. Individuella aktiviteter kan vara att få naglarna målade eller taktil massage i vår egen Salong Duvan. Det är även mycket uppskattat att få en tur runt Lötsjön och Sundbyberg på vår egen cykel.

Vi deltar i ett musikprojekt där ungdomar kommer och musicerar med oss. Vi har också ett samarbete med en förskola samt besök av olika församlingar med gudstjänster.

Vi firar storhelger traditionsenligt och ordnar andra festligheter, allt som går att fira ska firas! Vi anordnar till exempel Balkonglådans dag där vi gemensamt planterar blommor på våra stora gemensamma balkonger.

Ibland gör vi även utflykter utifrån våra boendes önskemål. Bland annat har AIK bjudit in oss till match, vi har besökt Drottningholm, åkt till Kungsträdgården för att titta på blommor och åkt till julmarknaden i Sigtuna.

Mat & Dryck

En trevlig stund på dagen
De flesta av våra boende väljer att äta i våra matsalar som finns på varje våningsplan. Där dukar vi upp vid mindre bord för att underlätta samtal. Personalen sitter med under måltiderna, både för den sociala gemenskapen och som stöd för de som behöver. Inför måltiderna är vi noga med att duka fint med bland annat servetter och blommor för att det ska vara trevligt att sätta sig ner inför måltiden. Vi gör skillnad mellan vardag och helgdag då vi dukar lite extra fint.

Maten på Duvbopark
På Duvbopark serveras frukost, lunch, middag, kvällsfika samt mellanmål. Lunch och middag levereras ifrån stadens Måltidsservice. Maten värms upp i köket på varje våningsplan, där vi även förbereder de tillbehör som ska vara till måltiden, som potatis, ris, pasta och sallad.

Måltiderna är komponerade i samarbete med en dietist. Varje dag erbjuds två olika alternativ till lunch och middag.

Vård & Omsorg

Undersköterskor och vårdbiträden
På Duvbopark arbetar undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. Alla våra boende får en ansvarig kontaktperson.

Sjuksköterskor
Vi har sjuksköterskor på plats 7 dagar i veckan dagtid. Varje våningsplan har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På kvällar och nätter finns det en sjuksköterskejour.

Fysioterapeut och arbetsterapeut
På Duvbopark arbetar fysioterapeut och arbetsterapeut på vardagar.

Läkare
Läkaren kommer en gång i veckan till Duvbopark och finns alltid tillgänglig dygnet runt.

Personal

På Duvbopark jobbar cirka 75 personer. Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut i team för att hjälpa dig med det du behöver för att känna dig trygg och ha en meningsfull vardag. Vi har också vaktmästare, aktivitetsledare, kvalitetssamordnare och verksamhetssamordnare samt enhetschef som är behjälpliga inom olika områden.

Vi är en stabil personalgrupp bestående av medarbetare som är trygga, engagerade och positiva. Flera av våra medarbetare har lång erfarenhet av att jobba inom vård- och omsorg.

Vi jobbar systematiskt med utbildning av medarbetarna för att vi ska kunna möta våra boendes behov. Sundbybergs stad har infört en kompetensstege vilket innebär att våra medarbetare genomgår olika utbildningar för att höja sin kompetens.

Områden som vi vidareutbildar oss inom är bland annat vårdhygien, demens, förflyttningsteknik, palliativ vård och hur man jobbar med musik i omsorgen.

Språk
Engelska

Kvalitet

Vårt motto "Mänskliga möten – vi bryr oss" genomsyrar verksamheten och alla möten präglas av värme, lyhördhet, respekt och engagemang.

Vi utgår från individens behov och rättssäkerhet och strävar efter att verksamheten ska utvecklas i takt med aktuell forskning.

Vi säkerställer och utvecklar verksamheten genom att arbeta systematiskt. Planering, genomförande, uppföljning och ständig förbättring är en naturlig del av allt arbete. I vårt ständiga förbättringsarbete är synpunkter, klagomål, avvikelser, uppföljningar samt internrevision viktiga redskap.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Karin Olson, enhetschef
Gatuadress
Ekbacksgränd 4
Postnummer
172 37
Postort
Sundbyberg
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet hos oss på Duvbopark behöver du kontakta Sundbybergs kommun som sedan gör en bedömning av ditt behov av att flytta till ett äldreboende. När du fått ditt beslut om äldreboende kan du sedan välja att flytta hit. För att söka om en plats på äldreboende ringer du: 08-706 80 00 (mån-tors kl. 9-10).

Vill du komma och titta är du välkommen att kontakta våra enhetschefer för att boka en tid för en visning.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Duvbopark

Sundbybergs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.