Hallonhöjden

Om oss

Hallonhöjden är ett äldreboende nära Hallonbergens centrum med god stämning och engagerade medarbetare. Här får du stöd och omvårdnad dygnet runt.

Hallonhöjden drivs av Sundbybergs stad i egen regi. På Hallonhöjden finns nyrenoverade och ljusa lägenheter. Du har också tillgång till gemensamma ytor som matsal, vardagsrum, inglasade balkonger, trädgård och en vinterträdgård.

Här kan du delta i aktiviteter eller ta det lugnt. Vi tycker det är viktigt med en meningsfull vardag där aktiviteter, samtal och trivsel är en del i det.Vi på Hallonhöjden arbetar för att du ska känna dig trygg, känna gemenskap och vara delaktig. Vi värdesätter din åsikt.

Hallonhöjden är ett boende för personer över 65 år. Tre våningar är för personer med somatiska sjukdomar och en våning är för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder hjälp till de som har behov av hjälp dygnet runt på grund av sjukdomar eller ålder.Om du är nyfiken på vad som händer på Hallonhöjden hittar du vårt månadsbrev här.

Ta även titt på vår film där du kan se hur vi har det på Hallonhöjden. 

Hallonhöjden drivs av Sundbybergs stad. Här kan du läsa om våra andra boenden:
Bällstahof
Duvbopark

Förutom äldreboenden driver Sundbybergs stad även hemtjänstdagverksamhet och träffpunkter.

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Vi har 56 lägenheter som är cirka 30 kvadratmeter stora. Lägenheterna är fördelade på fyra våningsplan på Lötsjövägen 6. Alla har eget pentry och eget badrum med dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

Fyra lägenheter på varje våningsplan har egen balkong. Till dem finns en intern kö du kan ställa dig i när du har flyttat in.

Varje våningsplan har ett gemensamt vardagsrum med tv samt kök och matsal. På varje våning finns också en stor inglasad balkong.

Hyreskontrakt
När du flyttat in får du ditt hyreskontrakt samt en blankett för att ansöka om bostadstillägg, om det är aktuellt. Anledningen till att du får hyreskontraktet efter inflyttning är att inflyttningsdagen ska anges på kontraktet.

Kollektivtrafik och parkering
Du når Hallonhöjden enkelt med kollektivtrafik. Hållplats är Hallonbergens centrum för både bussar och tunnelbanans blå linje mot Akalla.

Du som kommer med bil kan parkera på parkeringen utanför Hallonhöjden mot avgift.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
56
Avdelningar
Fyra våningar med 14 lägenheter på varje våning
Lägenheterna
30-40 kvadratmeter
Pentry med kokplatta kylskåp och vask
Stora badrum med egen tvättmaskin och torktumlare
Säng och bra madrass ingår
Uttag på IT telefoni och internet
Basutbudet av tv-kanaler ingår
Trygghetslarm som även är nyckel till lägenhetsdörren
Värdefack för att låsa in värdesaker
Takarmatur som går att dimra
Några lägenheter har tillhörande inglasad balkong
På boendet
På varje våningsplan finns två kök, två matsalar, två vardagsrum och en balkong
Innergård med grönytor och utemöbler
På bottenplan finns en inglasad vinterträdgård
Hyra
4000 - 5000 kr/mån

Aktiviteter

Vi är ett aktivt boende och erbjuder fasta aktiviteter och gymnastik enligt veckoschema. Utöver detta anordnar vi utflykter och underhållning. Vi tycker det är viktigt med traditioner och firar storhelger traditionsenligt. Vi för en dialog med boende kring önskemål av aktiviteter. På helger har vi till exempel önskemusik till kaffet.

Mat & Dryck

På Hallonhöjden serveras frukost, lunch, middag, kvällsfika och mellanmål. Vi erbjuder även nattmål. Lunch och middag levereras ifrån stadens Måltidsservice som finns i samma hus. Maten värms upp i köket på varje våningsplan, där vi även förbereder de tillbehör som ska vara till måltiden, som potatis, ris, pasta och sallad.

Måltiderna är komponerade i samarbete med en dietist. Du väljer mat enligt meny där det finns två olika alternativ till lunch och middag. Måltidsservice erbjuder specialkost.

Var lagas maten?
Alla måltider lagas av Måltidsservice som finns i samma hus. Hallonhöjdens personal förbereder tillbehör som potatis, ris, pasta och sallad.

Vård & Omsorg

Hyra, mat och omvårdnadsavgift
Äldreförvaltningen hyr lokalerna av Lokalfastigheter, förhandlar fram hyran med Hyresgästföreningen och är hyresvärd. Hyrorna varierar beroende på lägenheternas storlek.

På äldreboenden i Sundbybergs stad betalar du för:
- Hyra
- Omvårdnadsavgift
- Mat
- Förbrukningsartiklar (kallas även servicepaket)

El ingår i hyran. För hyran kan du söka statligt bostadstillägg. Din omvårdnadsavgift bestäms av din inkomst. Äldreförvaltningens myndighetsenhet räknar ut vilken avgift som gäller för dig.

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast i team för att hjälpa dig med det du behöver för att känna dig trygg utifrån dina behov och resurser. Vi tar även emot studenter och elever.

På Hallonhöjden finns även enhetschef, kvalitetssamordnare, aktivitetsansvarig och en verksamhetssamordnare. Vi har avtal med läkare som besöker boendet varje vecka och finns tillgängliga dygnet runt.

Undersköterskor och vårdbiträden
Våra undersköterskor och vårdbiträden finns på plats dygnet runt. Du som bor här får en ansvarig kontaktperson. Kontaktpersonen erbjuder enskild tid där du/ni bestämmer innehållet.

Sjuksköterskor
Vi har sjuksköterskor på plats under dagtid, måndag till fredag, även röda dagar som infaller på vardagar. Varje våningsplan har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På kvällar, nätter och helger finns det en sjuksköterskejour.

Kompetensutveckling

Interna föreläsningar anordnas inom ämnen som sårvård, diabetes och datadokumentering. Vi har även deltagit i ett projekt som handlat om palliativ vård.

Vi erbjuder våra vårdbiträden att gå en undersköterskeutbildning.

Språk
Arabiska

Kvalitet

Vårt motto "Mänskliga möten – vi bryr oss" genomsyrar verksamheten och alla möten präglas av värme, lyhördhet, respekt och engagemang.

Vi utgår från individens behov och rättssäkerhet och strävar efter att verksamheten ska utvecklas i takt med aktuell forskning.

Vi säkerställer och utvecklar verksamheten genom att arbeta systematiskt. Planering, genomförande, uppföljning och ständig förbättring är en naturlig del av allt arbete. I vårt ständiga förbättringsarbete är synpunkter, klagomål, avvikelser, uppföljningar samt internrevision viktiga redskap.

Kvalitetsregister

Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Monica Krogell
Gatuadress
Lötsjövägen 6
Postnummer
174 52
Postort
Sundbyberg
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet hos oss på Hallonhöjden behöver du kontakta Sundbybergs kommun som sedan gör en bedömning av ditt behov av att flytta till ett äldreboende. När du fått ditt beslut om äldreboende kan du sedan välja att flytta hit. För att söka om en plats på äldreboende ringer du: 08-706 80 00 (mån-tors kl. 9-10).

Vill du komma och titta är du välkommen att kontakta vår enhetschef för att boka en tid för en visning.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Hallonhöjden

Sundbybergs kommun

Söker du jobb?

Sundbybergs stad växer så det knakar. Behovet av vår service ökar och vi behöver anställa många nya medarbetare och chefer. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Här hittar du alla lediga jobb inom Sundbybergs stad. 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.