Hallonhöjden

Lötsjövägen 6 , Sundbyberg

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Hallonhöjden är äldreboendet som ligger centralt i Hallonbergen, nära Hallonbergen centrum och kommunikationer. Boendet är nybyggt med fina och ljusa lokaler där all inredning, utrustning och hjälpmedel är helt nya. Fördelen med ett nybyggt boende är att lokalerna är anpassade efter äldres behov, både ute och inne. Lokalerna har utsmyckats med trevlig konst och därför brukar vi ibland ha konstvandringar.

Något som utmärker Hallonhöjden är den duktiga, engagerade och positiva personalen som har en stor del i spridandet av den trevlig stämning på boendet. Flera medarbetarna har en mångkulturell bakgrund som våra boenden bland annat får ta del av när vi anordnar internationella fester.

Det finns många möjligheter att komma ut, på varje våning finns en stor balkong där man kan dricka kaffe och titta på vad som händer på fotbollsplanen nedanför. Innegården är anpassad så man lätt kan ta sig ut med tex en rullstol. På innegården finns även fina gröna ytor, en pergola och utemöbler.

Om du är nyfiken på vad som händer på Hallonhöjden hittar du vårt månadsbrev här.

Hallonhöjden drivs av Sundbybergs stad. Här kan du läsa om våra andra boenden:
Bällstahof
Duvbopark
Solskiftet

Förutom äldreboenden driver Sundbybergs stad även hemtjänstdagverksamhet och träffpunkter.

Organisation

Sundbybergs stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

42

Avdelningar

Tre våningar med 14 lägenheter på varje våning

Lägenheterna

 • 30-40 kvadratmeter
 • Pentry med kokplatta kylskåp och vask
 • Stora badrum med egen tvättmaskin och torktumlare
 • Säng och bra madrass ingår
 • Uttag på IT telefoni och internet
 • Basutbudet av tv-kanaler ingår
 • Trygghetslarm som även är nyckel till lägenhetsdörren
 • Värdefack för att låsa in värdesaker
 • Takarmatur som går att dimra
 • Några lägenheter har tillhörande inglasad balkong

På boendet

 • På varje våningsplan finns två kök, två matsalar, två vardagsrum och en balkong
 • Innergård med grönytor och utemöbler
 • På bottenplan finns en inglasad vinterträdgård

Hyra

4 000 - 5 000 kr/mån

Aktiviteter

Hos oss på Hallonhöjden finns det alltid något att göra. Det arrangeras både stora, mindre och enskilda aktiviteter. Minst en gång i veckan anordnar vi en gemensam aktivitet för alla våra boenden. Fyra gånger i veckan är det sittgymnastik på de olika våningarna. En gång i veckan anordnar Träffpunkten, som har sina lokaler på Hallonhöjden, aktiviteter endast för våra boenden. Träffpunkten ordnar annars aktiviteter för seniorer som bor i eget boende i Sundbyberg.

Exempel på andra aktiviteter kan vara bowling, spa, önskning av musik, varannan vecka är det andakt i vår vinterträdgård, promenader och utflykter till närliggande parker. Vi har också en stor cykel så en boende och personal tillsammans kan ta cykelturer i närområdet.

Varje våning kan också hitta på mer spontana aktiviteter som kafferep och spela musik. Varje vecka har våra boenden avsatt tid tillsammans med sin kontaktperson då de hittar på något tillsammans.

Eftersom våra medarbetare har en mångkulturell bakgrund brukar vi ordna olika internationella fester. Vi har bland annat haft en etiopisk och en indonesisk fest då våra boenden fått möjlighet att ta del av kulturen och olika maträtter från dessa länder.

Mat & Dryck

Maten på Hallonhöjden
På Hallonhöjden har vi en egen kock som lagar all mat. Fem dagar i veckan serveras nylagad varm mat. De andra dagarna har vår kock förberett mat som vi sedan värmer. Våra boenden är väldigt nöjda med maten och vi har ett nära samarbete med vår kock om vilken mat som är uppskattad av våra boenden. Det serveras mycket husmanskost och ibland när det är fint väder ute kan vi grilla hamburgare och korv. Personalen brukar baka eget bröd så det doftar gott och våra boende får färskt kaffebröd till fikat.

Genom Sundbybergs stad har vi tillgång till en dietist som ser till att maten som serveras är anpassad efter äldres näringsbehov. Har du behov av specialkost kan vi tillgodose detta.

En trevlig stund på dagen
De flesta av våra boenden väljer att äta i våra matsalar. Där dukar vi upp vid mindre bord för att underlätta för samtal. Personalen sitter med under måltiderna. Inför måltiderna är vi noga med att duka fint med bland annat servetter och blommor för att det ska vara trevligt att sätta sig ner inför måltiden.

Vid olika högtider lägger vi extra vikt på maten och pynt, vi vill att det inte ska gå att missa vilken högtid det är vi firar.

Var lagas maten?

All mat lagat av Hallonhöjdens egna kock.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Du tilldelas en kontaktperson som är extra ansvarig för dig. Det är din kontaktperson som bland annat ansvarar för din städning av lägenheten, hjälper dig att duscha, tvätta dina kläder och håller kontakten med dina närstående. Varje vecka har du avsatt tid med din kontaktman då ni kan hitta på något som du tycker om att göra.

Det är också din kontaktperson som ansvarar för att skriva en genomförandeplan som beskriver dina behov av vård.

Omsorg

Hos oss på Hallonhöjden får du hjälp med all omsorg utifrån dina individuella behov. Det finns personal här dygnet runt. På varje våning jobbar 10 personer som du lär känna väl och dem dig.

Vård

Fyra sjuksköterskor finns här dagtid, måndag till fredag. Kvällar och helger har vi tillgång till joursjuksköterska. Läkaren kommer en gång i veckan för rond resterande tid har vi tillgång till jourläkare.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats tisdag till fredag men går att nås alla vardagar.  

Tandvården kommer till oss för att genomföra munhälsobedömningar och behandlingar. 

Tilläggstjänster

Vi kan boka både frisör och fotvårdare som då besöker oss. 

Personal

Här på Hallonhöjden jobbar cirka 60 personer, tio på varje våningsplan plus nattpersonal. Flertalet av våra medarbetare är undersköterskor och några är vårdbiträden. Här finns också sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, en person med bemanningsansvar, en kvalitetsansvarig och en enhetschef. Vi har också en kock som lagar vår mat.

Våra medarbetare är erfarna och flera har jobbat inom äldreomsorgen i tio år eller mer. Det är en positiv och fin stämning bland personalen vilket bidrar till en bra arbetsmiljö. Personalen har en mångkulturell bakgrund vilket gör att vi får mår möjlighet att vidga våra vyer och lär oss av varandra vilket är väldigt givande.

Kompetensutveckling

Interna föreläsningar anordnas inom ämnen som sårvård, diabetes och datadokumentering. Vi har även deltagit i ett projekt som handlat om palliativ vård.

Vi erbjuder våra vårdbiträden att gå en undersköterskeutbildning.

Språk

Svenska, Amharinga, Arabiska, Engelska, Italienska, Kurdiska, Persiska, Tigrinja, Turkiska

Kvalitet

Vårt motto "Mänskliga möten – vi bryr oss" genomsyrar verksamheten och alla möten präglas av värme, lyhördhet, respekt och engagemang.

Vi utgår från individens behov och rättssäkerhet och strävar efter att verksamheten ska utvecklas i takt med aktuell forskning.

Vi säkerställer och utvecklar verksamheten genom att arbeta systematiskt. Planering, genomförande, uppföljning och ständig förbättring är en naturlig del av allt arbete. I vårt ständiga förbättringsarbete är synpunkter, klagomål, avvikelser, uppföljningar samt internrevision viktiga redskap.

Kvalitetsregister

Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015

Kontakt

Organisation

Sundbybergs stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08- 706 80 60

Kontaktperson

Monica Krogell

Gatuadress

Lötsjövägen 6

Postnummer

174 52

Postort

Sundbyberg

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss på Hallonhöjden behöver du kontakta Sundbybergs kommun som sedan gör en bedömning av ditt behov av att flytta till ett äldreboende. När du fått ditt beslut om äldreboende kan du sedan välja att flytta hit. För att söka om en plats på äldreboende ringer du: 08-706 80 00 (mån-tors kl. 9-10).

Vill du komma och titta är du välkommen att kontakta vår enhetschef för att boka en tid för en visning.

Söker du jobb?

Sundbybergs stad växer så det knakar. Behovet av vår service ökar och vi behöver anställa många nya medarbetare och chefer. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Här hittar du alla lediga jobb inom Sundbybergs stad. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08- 706 80 60

Translate

Tyck till