Bällstahof

Om oss

På Bällstahof bor du mitt i Sundbyberg med en stor terrass likt en oas mitt i stadsmyllret av spårvagnar, bussar, tåg, butiker, bibliotek och all service intill Bällstaån. Hos oss får du fortsätta vara den du är med det stöd som just du behöver. Här skapar vi våra dagar tillsammans. Du väljer själv hur aktiv du vill vara och vilka aktiviteter du vill delta i, utifrån dina förutsättningar och önskemål. Tillsammans sätter vi guldkant på tillvaron!

På Bällstahof finns också en finsktalande avdelning som är speciellt inriktad mot personer med demenssjukdom.

Bällstahof drivs av Sundbybergs stad. Här kan du läsa om våra andra boenden:
Duvbopark
Hallonhöjden

Förutom äldreboenden driver Sundbybergs stad även hemtjänstdagverksamhet och träffpunkter.

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Bällstahof är ett modernt äldreboende med ljusa, fräscha lokaler. På plan ett finns gemensamhetsrummet, Solsidan, som vi använder vid aktiviteter och fest. Utanför ligger vår 650 kvadratmeter stora terrass som bjuder in till utevistelse, aktiviteter och rekreation. Här finns utemöbler, växthus, boulebana, utegym, rabatter och två pergolor. På sommaren brukar vi grilla här.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
47
Avdelningar
Sex avdelningar som också kallas för flyglar. Tre demensavdelningar, två omsorgsavdelningar och en finsk demensavdelning med sju lägenheter plus bastu.
Lägenheterna
Moderna med hög standard
27-51 kvadratmeter
Rymligt badrum
Pentry med kylskåp, diskbänk och skåp
Säng och madrass ingår, i övrigt står du själv för möblemang
Trygghetslarm som även fungerar som nyckel till lägenheten
Möjlighet till taklyft
Medicinskåp
Värdeskåp
Hälften av lägenheterna har egen balkong
Grundutbudet av tv-kanaler ingår
IP-telefoni, internet och fler tv-kanaler beställs genom Sundbybergs stadsnät
Möjlighet till parboende, på varje våning finns en tvårumslägenhet och ettor med en dörr mellan två lägenheter
Du ansvarar själv för tecknande av hemförsäkring
På boendet
Varje flygel har eget vardagsrum och matrum
Stor terrass
Solsidan, stor gemensamhetslokal
Bastu

Aktiviteter

Vi erbjuder ett flertal olika aktiviteter varje vecka. Vi har en aktivitetsledare med ansvar för att hitta på olika aktiviteter. De har alla olika kompetenser, på så sätt kan vi erbjuda en stor variation. Vi har också aktivitetsombud på våra flyglar.

Exempel på aktiviteter är sittgymnastik, högläsning, målning, filmvisning, frågesport, mycket sång och musik både med våra aktivitetsledare och med Sundbyberg stads musikterapeut. Vi har en trädgårdgrupp som tar hand om våra rabatter. Samvaro då vi sitter ner och samtalar. När det är sportevent brukar vi samlas för att titta tillsammans. Du kan även bada bastu på den Blåvita finska flygeln.

Här får du möjlighet till utevistelse på vår stora terrass, men även i fina parker i närområdet. I närheten finns Signalfabrikens bibliotek och affärscentrum. På entréplan finns Träffpunkten Allén, som anordnar aktiviteter för Sundbybergs seniorer, dit även du som boende är välkommen.

Storhelger firas såklart traditionsenligt och vi ordnar gärna även andra festligheter under året, som midsommarfest, valborg och kräftskiva.

Besökshunden Fanta
Fanta, vår nya fyrbenta medarbetare brukar besöka oss på Bällstahof. Fanta är en utbildad besökshund som tillsammans med Silviasyster Karin kommer och besöker våra boende regelbundet.

Kollektivtrafik och parkering
Det är lätt att ta sig till oss med kollektivtrafiken: Busslinjerna 113, 504, 509 och 512, pendeltågs- och tunnelbanestation Sundbyberg samt tvärbanan mellan Solna station och Alvik.

Den som kommer med bil kan parkera på en avgiftsbelagd parkering vid Willys och Kronofogden (Esplanaden 1), eller på gatorna runt boendet.

Mat & Dryck

Maten som serveras på Bällstahof lagas av våra kockar i Sundbybergs stads egna storkök. Tillbehör som pasta och potatis tillreds på flyglarna för att de ska vara så nylagat som möjligt.

Frukost, mellanmål och fika förbereds på varje flygel. Till frukost väljer du vad du vill äta från vår buffé. Till lunch och middag går det att välja mellan tre rätter, varav ett alternativ alltid är vegetariskt. Vi äter tillsammans i flyglarnas matrum där vi dukar upp fint vid småbord. Personal sitter med för att skapa en trevlig stund och de finns även där som stöd för de som behöver hjälp.

Högtider och speciella dagar uppmärksammas alltid av köket då de bjuder på traditionsenlig mat. På den finska flygeln serveras självklart finska specialiteter.

Vi har ett nära samarbete med köket och våra boende uppskattar maten. Vi har kostråd då boende och köket får ett tillfälle att diskutera maten som serveras. Kockarna besöker även flyglarna för att höra om hur maten mottags av våra boende.

Genom Måltidsservice i Sundbybergs stad har vi tillgång till en dietist som ser till att maten som serveras är anpassad efter äldres näringsbehov. Har du behov av specialkost kan vi tillgodose detta.

Var lagas maten?
Maten lagas av Sundbybergs stads Måltidsservice. Frukost och kvällsmål görs av personalen på plats.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Du tilldelas en kontaktperson som är extra ansvarig för dig. Det är din kontaktperson som bland annat ansvarar för din städning av lägenheten, hjälper dig att duscha, tvättar dina kläder och håller kontakten med dina närstående. Varje vecka har du avsatt tid med din kontaktperson då ni kan hitta på något som du tycker om att göra.

Det är också din kontaktperson som ansvara för att skriva en genomförandeplan som beskriver dina behov av vård. Du har också en vice kontaktperson om din ordinarie inte är på plats.

Omsorg

På Bällstahof arbetar omvårdnadspersonal dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns tillgänglig varje dag. På kvällar, nätter och helger har vi tillgång till joursjuksköterska. Läkare besöker oss en gång i veckan.

Vi har en arbetsterapeut och sjukgymnast som jobbar här. Vi har också en egen demenshandledare.

När du flyttar hit blir du erbjuden en gratis munhälsobedömning. Tandhygienist och tandläkare kommer till oss, men du kan också besöka din vanliga tandläkare.

Tilläggstjänster

Vi kan boka både frisör och fotvårdare som då besöker oss. Eftersom Bällstahof ligger så centralt är det inte långt att gå om man istället vill besöka en frisör. 

Personal

På Bällstahof jobbar cirka 60 personer där majoriteten av omvårdnadspersonalen består av undersköterskor och några är vårdbiträden. Här jobbar också en demenshandledare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, kvalitetssamordnare, en person med bemanningsansvar och en enhetschef.

Vi har en egen vaktmästare som hjälper till med enklare saker i hemmet, vi har även tillgång till demensteam, dietist och musikterapeut.

För att möta vårdbehoven på bästa sätt har nya arbetsgrupper satts ihop och personal har utbildats i demensvård av Äldreteamet. På den finska avdelningen finns finsktalande personal.

Vår personal har jobbat länge inom äldreomsorgen och de är väldigt måna om att våra boende ska ha det bra. Personalen är duktiga på att se anhöriga och deras behov, speciellt när en anhörig befinner sig i livets slutskede.

Kompetensutveckling

Vår personal får kompetensutveckling inom ämnen som tex bemötande, livsmedelshygien, lyftteknik, inkontinens, munvårdsutbildning, nutrition, palliativ vård, sårvård och fallrisk. Några av våra vårdbiträden vidareutbildar sig till undersköterskor.

Språk
Amharinga

Kvalitet

Vårt motto "Mänskliga möten – vi bryr oss" genomsyrar verksamheten och alla möten präglas av värme, lyhördhet, respekt och engagemang.

Vi utgår från individens behov och rättssäkerhet och strävar efter att verksamheten ska utvecklas i takt med aktuell forskning.

Vi säkerställer och utvecklar verksamheten genom att arbeta systematiskt. Planering, genomförande, uppföljning och ständig förbättring är en naturlig del av allt arbete. I vårt ständiga förbättringsarbete är synpunkter, klagomål, avvikelser, uppföljningar samt internrevision viktiga redskap.

Kvalitetsregister

Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Göran Hiort
Gatuadress
Vasagatan 9
Postnummer
172 67
Postort
Sundbyberg
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet hos oss på Bällstahof behöver du kontakta Sundbybergs kommun som sedan gör en bedömning av ditt behov av att flytta till ett äldreboende. När du fått ditt beslut om äldreboende kan du sedan välja att flytta hit. För att söka om en plats på äldreboende ringer du: 08-706 80 00 (mån-tors kl. 9-10).

Vill du komma och titta är du välkommen att kontakta vår enhetschef för att boka en tid för en visning.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Bällstahof

Sundbybergs kommun

Söker du jobb?

Sundbybergs stad växer så det knakar. Behovet av vår service ökar och vi behöver anställa många nya medarbetare och chefer. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Här hittar du alla lediga jobb inom Sundbybergs stad. 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.