Johannesgården

Efraim Dahlins väg 5, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Johannesgården ligger intill Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden. Det vackra läget bjuder på härliga promenadstråk och vi tar vara på den fina miljön genom att vara ute så mycket som möjligt.

Johannesgården har även korttidsplatser som du kan läsa mer om här.

Vårt fokus är att möta dig och din livssituation här och nu. På vårt första möte ses vi gärna tillsammans med närstående för att diskutera dina önskemål. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

Höjdpunkter Johannesgården
- Naturnära
-Egen aktivitetscoach
-Många gemensamutrymmen
-Stor utomhusterrass 

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Lägenheterna på Johannesgården är 24 - 36 kvadratmeter stora med egen toalett och dusch. Gemensamma utrymmen på Johannesgården är dagrummen med tv och läshörna med utgång till stora balkonger i soligt läge. På varje våningsplan finns flera gemensamma kök och minst ett vardagsrum med soffor, tv och sittgrupp.

På dagarna träffas vi i de gemensamma utrymmena för aktiviteter och vi tycker om att sitta på de stora balkongerna i söderläge när vädret tillåter.

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym, strandbad och under sommaren en uppvärmd handikappsanpassad utomhuspool.Gästlägenhet
På området finns en 
gästlägenhet med möjlighet till matlagning. Målet är att kunna stötta familjen att upprätthålla relationen som vanligt i den utsträckning det går.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

25

Avdelningar

En enhet fördelat på tre avdelningar

Lägenheterna

  • Varje lägenhet har kokmöjligheter och kyl
  • Lägenheterna hyrs omöblerade, och du inreder som du själv önskar
  • Det finns möjlighet att tillfälligt möblera en lägenhet om man kommer akut med kort varsel

På boendet

  • Gemensamma utrymmen är tv-rum, kök och sällskapsutrymmen samt balkonger och en stor uteplats.
  • Närhet till natur
  • Omfattande promenadvägar till Dreviken och stranden

Hyra

5 000 - 7 000 kr/mån

Aktiviteter

Vård för oss inkluderar hela människan. För att kunna förse alla boende med god vård och bra livsinnehåll har vi ett omvårdnadsteam och ett rehabiliteringsteam som sluter upp kring dig, var och en med sin specifika kompetens. Det omfattar allt från strikt fysiskt omhändertagande till det som gör dagarna händelserika och trevliga.

Vi har aktivieteter som pratstunder, promenader, musikgrupper, frågesporter, bingo och bokcafé. Det är du själv som bestämmer takten. Vi vill få tankarna att minnas tiden som varit men likaså tycker vi det är bra att prata om vad vi läser i tidningar och ser på tv.

Vi tycker om att ordna utflykter och vara ute i vårt fina naturområde.Du som bor här är med och bestämmer vilka aktiviteter som passar och är roliga. 
 

Mat & Dryck

Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det egna köket. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med de övriga boende på avdelningen, eller mer avskilt på ditt rum.

Lördag eller söndag serverar vi trerätters meny till lunch. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten. Vi har lång erfarenhet och specialkunskap kring mat för äldre och andra med behov av specialkost.

Vi vet att det är viktigt med matglädje och att maten är en viktig del av välbefinnandet. Mat står för viktiga trivselfaktorer och vi vill skapa en positiv måltidssituation i livets alla skeden. 

Var lagas maten?

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist

Vård & Omsorg

På Johannesgården arbetar hela teamet utifrån att människan har flera djupa behov som behöver bli tillfredsställda, både inre och yttre. Det handlar bland annat om att se, höra och bekräfta både kroppen och själens behov. Det handlar också om god mat, vila och sömn samt fysisk rörelse för att hålla kroppen igång. Dina intressen och glädjeämnen tar du med dig hit och vi jobbar gemensamt för att hålla dem vid liv.

Alla medarbetare har tystnadsplikt och bär tydliga namnbrickor.

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.
 
Lovudden

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgängliga dygnet runt. Utifrån vårt samtal och det beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. I den finns beskrivet det som vi kommer överens om.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se om de första veckorna har fungerat bra. För att kunna följa upp och se hur saker och ting utvecklar sig förs en journal där det viktiga finns med. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt.

Vård

Sjuksköterska finns dygnet runt. En läkare är knuten till boendet och går rond varje vecka.

Om du behöver speciella behandlingar och övningar kan du få hjälp av vår arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Fakta Vård

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård kan beställas till boendet.

Personal

Här arbetar en verksamhetschef, teamchefer och sjuksköterskor. Vår omsorgspersonal utgörs av 29 undersköterskor och här finns en arbetsterapeut och en fysioterapeut. Läkare finns tillgänglig en dag i veckan samt vid behov.

Stora Sköndal bedriver också volontärverksamhet, som på olika sätt bidrar till ökat välbefinnande, högre livskvalitet och mervärde för dig som bor här. En  kan hjälpa till med ledsagning, eller bara vara sällskap och öka möjligheten till aktivitet för den som vill.

Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem.

Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-400 29 240, 076-002 92 40

Kontaktperson

Verksamhetschef Malin Boart

Gatuadress

Efraim Dahlins väg 5

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Johannesgården som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Johannesgården

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-400 29 240, 076-002 92 40

Translate

Tyck till