Johannesgården

Om oss

Johannesgården ligger intill Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden. Det vackra läget bjuder på härliga promenadstråk och vi tar vara på den fina miljön genom att vara ute så mycket som möjligt.

Vårt fokus är att möta dig och din livssituation här och nu. På vårt första möte ses vi gärna tillsammans med närstående för att diskutera dina önskemål. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

Höjdpunkter Johannesgården
- Naturnära
-Egen aktivitetscoach
-Många gemensamutrymmen
-Stor utomhusterrass 

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna på Johannesgården är 22 - 45 kvadratmeter stora med egen toalett och dusch. Gemensamma utrymmen på Johannesgården är dagrummen med tv och läshörna med utgång till stora balkonger i soligt läge. På varje våningsplan finns flera gemensamma kök och minst ett vardagsrum med soffor, tv och sittgrupp.
På dagarna träffas vi i de gemensamma utrymmena för aktiviteter och vi tycker om att sitta på de stora balkongerna i söderläge när vädret tillåter.

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café och restaurang i Kristinahuset, utomhusgym, strandbad och under sommaren en uppvärmd handikappsanpassad utomhuspool.

Lediga platser
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
33
Avdelningar
En enhet fördelat på tre avdelningar
Lägenheterna
Varje lägenhet har kokmöjligheter och kyl
Lägenheterna hyrs omöblerade, och du inreder som du själv önskar
Det finns möjlighet att tillfälligt möblera en lägenhet om man kommer akut med kort varsel
På boendet
Gemensamma utrymmen är tv-rum, kök och sällskapsutrymmen samt balkonger och en stor uteplats.
Närhet till natur
Omfattande promenadvägar till Dreviken och stranden
Hyra
5800 - 8400 kr/mån

Aktiviteter

Vård för oss inkluderar hela människan. För att kunna förse alla boende med god vård och bra livsinnehåll har vi ett omvårdnadsteam och ett rehabiliteringsteam som sluter upp kring dig, var och en med sin specifika kompetens. Det omfattar allt från strikt fysiskt omhändertagande till det som gör dagarna händelserika och trevliga.

Vi har aktivieteter som pratstunder, promenader, musikgrupper, frågesporter, bingo och bokcafé. Det är du själv som bestämmer takten. Vi vill få tankarna att minnas tiden som varit men likaså tycker vi det är bra att prata om vad vi läser i tidningar och ser på tv.

Vi tycker om att ordna utflykter och vara ute i vårt fina naturområde. Du som bor här är med och bestämmer vilka aktiviteter som passar och är roliga.

Lövudden är en av flera platser inom gångavstånd från oss. 

Mat & Dryck

Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det egna köket. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med de övriga boende på avdelningen, eller mer avskilt på ditt rum.

Lördag eller söndag serverar vi trerätters meny till lunch. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten. Vi har lång erfarenhet och specialkunskap kring mat för äldre och andra med behov av specialkost.

Vi vet att det är viktigt med matglädje och att maten är en viktig del av välbefinnandet. Mat står för viktiga trivselfaktorer och vi vill skapa en positiv måltidssituation i livets alla skeden. 

Var lagas maten?
All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist

Vård & Omsorg

På Johannesgården arbetar hela teamet utifrån att människan har flera djupa behov som behöver bli tillfredsställda, både inre och yttre. Det handlar bland annat om att se, höra och bekräfta både kroppen och själens behov. Det handlar också om god mat, vila och sömn samt fysisk rörelse för att hålla kroppen igång. Dina intressen och glädjeämnen tar du med dig hit och vi jobbar gemensamt för att hålla dem vid liv.

Alla medarbetare har tystnadsplikt och bär tydliga namnbrickor.
 

 

Lovudden

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgängliga dygnet runt. Utifrån vårt samtal och det beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. I den finns beskrivet det som vi kommer överens om.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se om de första veckorna har fungerat bra. För att kunna följa upp och se hur saker och ting utvecklar sig förs en journal där det viktiga finns med. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt.

Vård

Sjuksköterska finns dygnet runt. En läkare är knuten till boendet och går rond varje vecka.

Om du behöver speciella behandlingar och övningar kan du få hjälp av vår arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Personal

Här arbetar en verksamhetschef, teamchefer och sjuksköterskor. Vår omsorgspersonal utgörs av 29 undersköterskor och här finns en arbetsterapeut och en fysioterapeut. Läkare finns tillgänglig en dag i veckan samt vid behov.

Stora Sköndal bedriver också volontärverksamhet, som på olika sätt bidrar till ökat välbefinnande, högre livskvalitet och mervärde för dig som bor här. En  kan hjälpa till med ledsagning, eller bara vara sällskap och öka möjligheten till aktivitet för den som vill.

Språk
Engelska
Kollektivavtal

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem.

Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Alma Levén, verksamhetschef
Gatuadress
Efraim Dahlins väg 5
Postnummer
128 64
Postort
Sköndal
Vill du bli kund hos oss?

Låter Johannesgården som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Johannesgården

Farsta

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Stora Sköndal som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Välkommen att kontakta oss på Johannesgården

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.