Johannesgården Korttidsboende

Efraim Dahlins väg 5, Farsta, Stockholm

Typ av plats

Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård, Profil

Lediga platser

Om oss

Johannesgårdens korttidsboende på Stora Sköndal är anpassat till personer över 50 år som behöver trygghet och extra närhet till vård och omsorg (ej demens). Korttidsboende kan vara ett alternativ för dig som väntar på annat boende, är i behov av rehabilitering efter en tids sjukhusvistelse. Eller kanske är du anhörig och i behov av avlastning.

Johannesgården ligger naturnära intill Drevviken med stora grön- och strövområden. En kortare promenad så når du fram till Drevvikens strand. Området kring stranden och dess tillhörande nybyggda bryggor är handikappanpassat.

Vårt fokus är att möta dig och din livssituation här och nu. På vårt första möte ses vi gärna tillsammans med närstående för att diskutera dina önskemål. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

Höjdpunkter Johannesgården korttidsboende
- Naturnära
- Egen aktivitetscoach
- Många gemensamutrymmen
- Stor utomhusterrass

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Dina anhöriga kommer och går som du vill och är alltid välkomna. Varmt välkommen till oss på Johannesgårdens korttidsboende! 

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Johannesgårdens korttidsboende har sammanlagt åtta lägenheter. Lägenheterna är ljusa och trevligt möblerade, med eget badrum, pentry med kylskåp och wifi. I huset finns också gemensamma utrymmen för den som vill titta på tv, prata eller äta i sällskap med andra. 

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym, strandbad och under sommaren en uppvärmd handikappsanpassad utomhuspool.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet med möjlighet till matlagning. Målet är att kunna stötta familjen att upprätthålla relationen som vanligt i den utsträckning det går.

Lediga platser

Omvårdnad - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

8

Aktiviteter

Vi arrangerar flera olika aktiviteter här på Johannesgårdens korttidsboende. Via vår Facebook kan du se och läsa mer om dem. Du kommer direkt dit genom att klicka på Facebook-symbolen till höger. 
 
Drevviken

Mat & Dryck

Det finns olika lunch- och middagsalternativ att välja på. Frukost och mellanmål gör vi i ordning själva i Johannesgårdens eget kök, och anpassar efter de boendes behov och önskemål. Maten serveras i avdelningens matsal, eller om vädret tillåter, sitter vi tillsammans på vår stora uteplats. Utefter eget önskemål.

Var lagas maten?

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist

Vård & Omsorg

Stora Sköndal arbetar enligt IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet): hos oss har du ett boende där du bestämmer.

Bra att ta med sig
Du tar med dig dina egna kläder och hygienartiklar, men vid akutplaceringar hjälper vi såklart till att ordna det som behövs. Vi står för sängkläder, handdukar och badlakan, samt tvättar dina kläder under vistelsen.

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Personal

På Johannesgården arbetar utbildad personal med gedigen erfarenhet och hög kompetens inom äldreomsorg, sjuksköterska finns på plats dagtid och tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut samt sjukgymnast finns på plats dagtid måndag till fredag. Vår läkare besöker boendet varje vecka. 

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-400 29 240, 076-002 92 40

Kontaktperson

Malin Boart

Gatuadress

Efraim Dahlins väg 5

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Johannesgården som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Johannesgården

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-400 29 240, 076-002 92 40

Translate

Tyck till