Villa Magnolia

Om oss

Villa Magnolia är Stora Sköndals nya vård-och omsorgsboende som öppnade i september 2020. Vi vänder oss till dig över 65 år, både med stöd – och omsorgsbehov och för dig med demensdiagnos.

Höjdpunkter Villa Magnolia
- Närhet till natur och sjö
- Många aktiviteter
-Tillgång till trädgård och stor takterrass
- Ljusa och moderna lägenheter

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Villa Magnolia ligger intill Sköndals centrum med närhet till affär, samhällsservice och natursköna Drevviken. Lägenheterna har parkettgolv, ljusa väggar, stora fönsterpartier och varje duschrum är förberett för tvättmaskin. I övrigt inreder du lägenheten själv efter dina egna önskemål.

Lägenheterna är fördelade på fyra plan och på varje plan finns gemensamt vardagsrum med direkt anslutning till en stor balkong och matsal.

Ljusa lägenheter med stora fönsterpartier


Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café och restaurang i Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren strandbad med bryggor som är anpassade för personer med funktionsnedsättning.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
74
Avdelningar
8
Lägenheterna
Kokplatta, kylskåp, garderober, höj och sänkbar säng
Lägenheterna är ca 31 kvadratmeter
På boendet
Takterrass, trädgård, aktivitetsrum, träningsrum, gemensamhetsutrymme i anslutning till en av takterrasserna

Aktiviteter

Aktiviteter varje dag
För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som också finns för att du ska kunna påverka din dag. Vi gör allt från utflykter, gemensamma promenader, odling och filmvisning.

Hos oss arbetar en aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. Aktivitetscoachen arbetar utifrån IDA (Inflytande, delaktighet och aktivitet). En gång per månad träffas vi för ett aktivitetsråd där boende, aktivitetsombud och aktivitetscoachen utvärderar de aktiviteter vi har haft och planerar in våra fortsatta aktiviteter efter förslag från våra boende.

Vår volontärverksamhet ger dig ytterligare möjlighet att komma ut eller få någon att prata med. 

Besök
Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem och vi vill att du ska känna dig hemma och trivas hos oss. Vi vill att du ska känna trygghet och få en bra balans mellan vila och aktivitet. 

Mat & Dryck

Det finns minst två olika alternativ till lunch och middag varje dag att välja på varav en rätt är vegetarisk. De övriga måltiderna, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika tillagar vi på avdelningen. Till helgen serverar vi en trerättersmeny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerättersmeny finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

Var lagas maten?
All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist.

Vård & Omsorg

Omsorgssamordnare – din egen personliga resurs
I samband med att du flyttar in hos oss får du en omsorgssamordnare som ansvarar för att de dagliga rutinerna utformas efter dina behov och önskemål.

Dina intressen och glädjeämnen tar du med dig hit och vi jobbar gemensamt för att hålla dem vid liv. Utifrån en individuell planering görs en genomförandeplan. I den finns beskrivet det som vi gemensamt med biståndshandläggaren kommer överens om. 

Efter cirka tre veckor har vi ett uppföljningssamtal för att se hur de första veckorna har fungerat. För att kunna följa upp och utvärdera förs journal. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats varje dag. Här finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. En läkare är knuten till boendet och besöker oss varje vecka. 

Tilläggstjänster

Fotvård, manikyr och hårvård går att ordna mot en extra kostnad.

Personal

På Villa Magnolia arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Övriga arbetar måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt.

Alla medarbetare har tystnadsplikt och bär tydliga namnbrickor.
 

Lotta Backelin, verksamhetschef

Språk
Engelska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Kvalitetsregister

Vi deltar i Palliativa registretSenior Alert och BPSD.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Kontaktperson
Lotta Backelin, Verksamhetschef
Gatuadress
Thorsten Levenstams väg 7A-7C
Postnummer
128 64
Postort
Sköndal
Vill du bli kund hos oss?

Låter Villa Magnolia som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Villa Magnolia

Farsta

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Stora Sköndal som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.