boihop
moränåsen
sjöporten
brf ljusglimten
gårdstenshuset/muskotgatan 10
perennen
brf tornhuset
bonum brf guldmyntet
bonum brf munkebäckslund
bonum brf mårbacka
perennen
villa nedergård
radiotorget
frölunda kyrkogata
åkereds skolväg
sjöbackevägen
näsetvägen/korsåsgatan
stabbegatan 2
blidvädersgatan 14 - 20
vårvädersgatan 1- 3
friskväderstorget 10-12
bostadsrättsföreningen styrfarten
hisingsgatan/hallegatan
brunstorps by
glöstorpsvägen 20 - 24
glöstorps by
muskotgatan
akaciagården 11 och 18, västra gården
hammarkulletorget 13 -19
eriksbo västergärde 9 - 14
tellusgatan 14 -16
teleskopgatan 16 - 18
brf landeribacken
allardhuset
saffransgatan 100
seniorlägenheter – neuberghska bambergerska
Seniorboende i Göteborg
Här hittar du seniorboende i Göteborg. Klicka på de boenden du är intresserad av för att se bilder och få mer information om deras utformning, faciliteter, läge och kontaktuppgifter etc.
Under listan med seniorbostäder hittar du allmän information om seniorboende i Göteborg. Vilken service ingår? Hur ställer man sig i kö? Har alla seniorboenden åldersgränser? Läs mer
Vad är ett seniorboende?
Generellt är seniorbostäder ett alternativ för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö. Men det är bra att veta att seniorboenden kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Det finns seniorboenden vars enda utmärkande drag är att alla som bor i fastigheten är över en viss ålder. Medan andra boenden är tillgängligt utformade och/eller erbjuder ett utbud av service och aktiviteter. Vissa boenden tillhandahåller servicetjänster medan i andra är det de boende själva som arrangerar aktiviteter och samverkar för en trygg och bekväm tillvaro om de vill.
Ofta när ett boende uttryckligen kallas för seniorboende så har det en åldersgräns som du måste ha uppnått för att få flytta in. Men det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende.
Seniorbostäder är helt vanliga bostäder. Du hyr eller köper din bostad på eget initiativ. Du behöver inget biståndsbeslut från kommunen.
Du kan läsa mer om utformningen av seniorboende här
Tips på hur du hittar ett boende som passar dig
Läs om skillnad mellan seniorboende, trygghetsboende och äldreboende
Hur ställer man sig i kö till seniorboende i Göteborg?
Eftersom seniorbostäder finns som såväl hyresrätter, bostadsrätter, radhus/villor och kooperativa hyresrätter så varierar kösystem och kötid. Varje aktör som hyr ut eller har seniorboende i Göteborg till salu bestämer själv vilket kösystem och/eller försäljningsprocess som gäller för just dessa bostäder. Därför behöver du kontakta varje enskild aktör och fråga hur det fungerar hos dem.
Ett tips, då kötiderna ofta är långa, är att i god tid innan du vill flytta undersöka alternativ som du finner intressanta i Göteborg. Du hittar kontaktuppgifter till de olika aktörerna i Göteborg här på Seniorval.se. Klicka på knappen ”Visa” så kommer du till en sida med en flik som heter Kontakt.
Läs mer om att hitta seniorboende
Åldersgräns seniorboende?
Många seniorboenden har en åldersgräns så till vida att du ska ha uppnått en viss ålder för att få bo där. Boendet bestämmer själv åldersgränsen, men vanligtvis är den 55 år eller högre. Om du har en yngre partner som vill flytta med så brukar det inte vara något problem.
Det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende. Om du vill ha en tillgänglig bostad men inte vill bo bara med andra i samma ålder så kan denna typ av bostäder möjligen vara ett alternativ.
Vad kostar seniorboende?
Priser, hyror och avgifter för seniorbostäder i Göteborg fungerar som för bostadsmarknaden i övrigt. Om det i boendet ingår någon service så kan hyran/avgiften dock vara något högre. Det kan också vara så att det tillkommer kostnader för den service som du utnyttjar och/eller aktiviteter du deltar i.