Lyktan

Lyktgränd 2 och 4, Täby Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Anmäl ditt intresse

Allmänt

Med ett fantastiskt läge alldeles invid Täby centrum ligger detta seniorboende beläget i populära Lyktan. Här har du nära till både service och natur med möjlighet till gemenskap med andra i din egen ålder. Lyktgränd 2–4 är ett kommunalt seniorboende i Täby.

Att bo i en seniorlägenhet innebär att de flesta av dina grannar befinner sig i samma fas i livet som du. För många är möjligheten till gemenskap ett av skälen till att välja seniorboende.

Här kan du även läsa mer om våra andra seniorboenden:
Eskadervägen 1 - 3
Kullagränd
Hagmogården

Minimiålder
65 år
Planerad inflytt
Efter visning och överenskommelse

Bostäder

Husen byggdes 1994 och lägenheterna har genomgått renoveringar med början 2012 och allt eftersom de blir lediga. De utrustades med nya kök, badrum och parkettgolv. På Lyktgränd där har vi de största seniorlägenheterna i storlek 2–3 rok med kvm på 65–84,5 kvm.

Fiber
Lägenheterna är anslutna till Telias fibernät. Telia erbjuder digital-TV, bredbandstelefoni och bredband fiber upp till 100 Mbit/s. Kontakta Telia för mer information.

Ingår i hyran
I hyran ingår värme, vatten och ett grundutbud av Tv-kanaler.

Ritningar
2 rok 66 kvm österläge
2 rok 67 kvm västerläge
3 rok 85 kvm österläge
3 rok västerläge

Faciliteter

Tvättstugor finns på vartannat våningsplan och förråd finns i lägenheten. På varje våningsplan finns det sopnedkast för hushållssopor, grovsoprum finns på gården vid parkeringen. 

Läge

I Täby centrum hittar du livsmedelsbutik, caféer, restauranger, butiker, bibliotek och flera vårdcentraler och i närheten har du fina promenadstråk. Det finns också mycket bra kommunikationer i området.

Kommunikationer

Från Lyktgränd ligger både Roslagsbanan och flera busshållplatser inom ett par minuters gångavstånd. Det finns parkering precis utanför huset och en fast parkeringsplats går att hyra av Akelius.

Service & Aktiviteter

Seniorcenter
I huset ligger Seniorcenter, en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på någon av de olika fysiska aktiviteterna eller delta i någon av studiecirklarna.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
E-post
Kontaktperson
Fastighetsavdelningen
Gatuadress
Lyktgränd 2 och 4
Postnummer
183 36
Postort
Täby
Vill du bli kund hos oss?

Seniorlägenheterna är vanliga hyresrätter och hyrs ut utan boendestöd till dig som har fyllt 65 eller är äldre. Lediga lägenheter fördelas efter kötid. För att kunna ansöka måste du vara folkbokförd i Täby kommun. När din ansökan godkänts placeras du i kö och betalar 210 kronor per år för din köplats.

Här hittar du info om lediga lägenheter.

Här hittar du vår anmälningsblankett.

Vid frågor om boendet efter förmedling kontakta Heimstaden på telefon 010-722 31 00. För mer information om Heimstaden besök heimstaden.com.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Lyktan

Täby kommun

Har du frågor?

Anmäl intresse genom att fylla i kontaktformuläret nedan. Uppgifter som vi behöver är: ditt namn, telefonnummer, mailadress. När din intresseanmälan nått oss kontaktar vi dig. Observera att du endast kan anmäla ditt intresse om du är folkbokförd i Täby.

Vill du anmäla ditt intresse?

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.