Ansvarsfull Omsorg AB

Järfälla

Typ av insats

Avlösning, Omvårdnad, Service, Ledsagning

Om oss

För oss på Ansvarsfull Omsorg är kvalitet och nöjda kunder målet med vårt dagliga arbete!

Vi är den lokala hemtjänsten där vården och omsorgen ska vila på en humanistisk syn om alla människors lika värde med respekt för självbestämmande och integritet. Din hemtjänst utformas i nära samverkan med dig och dina närstående för att du ska få ett så självständigt liv som möjligt.

Våra medarbetare är vår styrka
Vår styrka och största tillgång är våra medarbetare. Vår filosofi är att om våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet gör de också ett bra jobb hos våra kunder. För att se till att personalen trivs och utvecklas erbjuder vi utbildningar, teambildning och regelbundna möten. Ledningen finns också alltid tillgängliga för frågor och funderingar, både för medarbetare och kunder. 

Kvalitet
För oss är det centralt att jobba med kvalitetssäkring. Vi vill alltid bli bättre och  använder oss bland annat av undersökningar för att ta reda på vad vi göra bra och vad vi kan bli bättre på. 

I vår omsorg utgår vi alltid från dessa ledord:
Lyhördhet - Vi utgår från att alla har olika behov och önskemål 
Kontinuitet - Ur alla perspektiv för din trygghet
Bemötande - Alla människors lika värde är grundläggande

Organisation

Ansvarsfull omsorg

Tjänster

Hemtjänst
Vi på Ansvarsfull Omsorg erbjuder hemtjänst till dig med beviljat biståndsbeslut från kommunen. Hemtjänst innebär att vi hjälper dig i hemmet med det du behöver hjälp med för att du ska kunna bo kvar hemma och leva ett bra och tryggt liv. Det kan innebära, hjälp med: hygienen, städning, matlagning, tvätt och omvårdnad. 

Ledsagning
Om du har svårt att ta dig till olika aktiviteter kan du bli beviljad ledsagning av kommunen. Det innebär att vi följer med och hjälper dig. 

Avlösning
Vi erbjuder dig som är anhörig avlösarservice. Det innebär att vi avlöser dig som vårdar en anhörig i hemmet under några timmar för att du ska får tid att samla nya krafter. 

Boendestöd
Om du har en funktionsnedsättning och är i behov av visst stöd för att sköta ditt hem eller komma i gång med olika sysslor kan du få hjälp i form av boendestöd.

Typ av insats

Avlösning, Omvårdnad, Service, Ledsagning

Arbetssätt

För att du ska känna dig trygg med att lämna ut dina nycklar till oss har vi en säker nyckelhantering. Dina nycklar förvaras i ett elektroniskt skåp där alla in- och utcheckningar registreras så vi vet vem som hämtat nycklarna och vilken tid.

För din trygghet bär alla våra medarbetare personal-ID.

Kontinuitet

Kontinuitet är viktigt och för oss handlar det inte bara om personalkontinuitet, att det är samma personer som besöker dig. Utan vi tycker även det är viktigt att du upplever kontinuitet i utförandet av din hemtjänst. Oavsett vem det är som besöker dig är de insatta i hur du vill ha din hemtjänst utförd och att vi kommer vid samma tid varje dag.

Kontaktperson

Du får en kontaktperson som du kan vända dig till med frågor eller bekymmer. Det är också din kontaktman som är den personen som oftast besöker dig. Din kontaktman ansvarar för kontakt med dina anhöriga och vårdinstanser.

Genomförandeplan

När du blir kund hos oss börjar vi med att göra en översiktlig planering för hur din hemtjänst ska utföras, den utgår från dina önskemål och ditt biståndsbeslut. Efter två veckor, när vi lärt känna varandra och dina vanor, följer vi upp och tillsammans skriver vi en detaljerad genomförandeplan. Genomförandeplanen följs upp två gånger per år eller vid ett förändrat biståndsbeslut.

Personal

Vår styrka och största tillgång är våra medarbetare, därför är det viktigt för oss att de mår bra och trivs på jobbet, då gör de ett bra jobb hos våra kunder.

Hos Ansvarsfull omsorg hittar du kompetenser som undersköterskor, mentalskötare och vårdbiträden med mångårig erfarenhet. Vi anställer endast undersköterskor för att säkerställa en hög kvalitet på de tjänster vi erbjuder.

Arbetet leds av vår verksamhetschef som är sjuksköterska och han är alltid tillgänglig för frågor. Hos oss kan du vara säker på att få den kunskap som krävs för en professionell omsorg, med kvalité och individualism som högsta prioritet.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare får kontinuerligt utbildning inom områden som hjärt- och lungräddning, förflyttningsteknik, våld i nära relationer och demens. Vi anordnar även egna interna utbildningar för våra medarbetare.

Alla nya medarbetare går en introduktionsutbildning inom värdegrund och våra policys innan de börjar jobba med våra kunder.

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Persiska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av kollektivavtal

Mat

Beroende på vad du beviljas i ditt biståndsbeslut kan du få matlådor levererade från Restaurang Tallbohov som också kan leverera ett stort utbud av specialkost. Matlådorna levereras kylda varje dag.

Om du beviljats matlagning kommer vi hem till dig och lagar mat i ditt kök. Inför varje vecka sätter vi oss ner och planerar vad du vill, skriver en inköpslista och så ser vi till att handla de ingredienser som behövs.

Flera av våra medarbetare har gått en matlagningskurs där de bland annat fick lära sig om näringslära och att laga husmanskost. 

Kvalitet

Ansvarsfull omsorg värnar om kvalité och har alltid kunden i fokus. Vi har tydligt utvecklade processer för vårt arbete. Vi ser även till att kvalitetssäkra vår verksamhet genom att skriva riskanalyser, genomföra kundundersökningar och gå igenom Socialstyrelsens undersökningar.

Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar synpunkter och klagomål då det är ett sätt för oss att utveckla vår verksamhet och kvalitetssäkra verksamheten. Alla våra kunder har en blankett hemma hos sig där de kan skriva ner sina synpunkter och klagomål. När dessa når oss lägger vi stor vikt vid att åtgärda synpunkterna och följa upp dem. 

Egenkontroller
Två gånger per går genomför vi egenkontroller för att säkerställa att våra rutiner fungerar. Vi är även noga med att kvalitetssäkra arbetsmiljön, både på kontoret och hemma hos våra kunder. Vi jobbar även med Lex Sarah.

Nationella värdegrunden
Vi har en person hos oss som är utbildad inom den Nationella värdegrunden. Vid våra arbetsplatsträffar diskuterar vi alltid värdegrunden och ämnen som ”vad betyder självbestämmande?”, ”respekt” och ”gott bemötande”. 

Kontakt

Organisation

Ansvarsfull omsorg

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-502 505 86

Kontaktperson

Hoja Jariani

Gatuadress

Vasaplatsen 15

Postnummer

177 57

Postort

Järfälla

Vill du bli kund hos oss?

För att bli kund hos oss krävs ett biståndsbeslut från Järfälla kommun. När du beviljats ett biståndsbeslut kan du sedan välja oss som din hemtjänstutförare. Du är självklart välkommen att kontakta oss om du har funderingar så berättar vi gärna mer.

Kontakta/Ställ en fråga till verksamheten

För att göra ett bra val av hemtjänst behöver du prata med verksamheten. Kontakta dem via formuläret nedan eller slå dem en signal direkt.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-502 505 86

Translate

Tyck till