Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Dagverksamhet Stockholms län

En dagverksamhet är ett ställe dit man kommer för att träffa andra och delta i olika aktiviteter eller bara få sällskap. 

En dagverksamhet riktar sig till dig som bor hemma men som av olika skäl inte har möjlighet att vara lika aktiv som tidigare. För att delta behöver du ansöka om en plats hos kommunen.

Sponsrade

Bräcke diakoni dagverksamheten Starbogården

Bättringsvägen 7, Hässelby Vällingby, Stockholm

Starbogårdens dagverksamhet vänder sig till personer över 65 år som har fått en demenssjukdom. Här erbjuder vi aktiviteter anpassade efter våra gästers förmåga och önskemål.

Dagliljan

Efraim Dahlins väg 15, Farsta, Stockholm

Dagliljan är en dagverksamhet som vänder sig till dig som är yngre än 65 och har en demenssjukdom. Vi erbjuder gemenskap och trygghet i en hemtrevlig miljö.

Dagverksamhet Navet

Dragonvägen 88-90, Upplands Väsby

Väsby Stöd och Omsorg bedriver dagverksamheten Navet. Verksamheten är till för dig som bor hemma och har särskilda behov. Vi utgår från dina behov och förmågor.

Dagverksamheten Farsta strand

Farsta strandplan 15, Farsta, Stockholm

Vi startar en ny dagverksamhet i anslutning till Lydiahemmet i början av 2021.

Dagverksamheten Vårdbo

Österskärsv 3, Österåker

Dagverksamheten Vårdbo ligger i centrala Åkersberga och erbjuder social samvaro i en trygg och fin miljö. Vi strävar efter att våra gäster ska känna gemenskap, genom att vara delaktiga och aktiva.

Dagverksamheter

Högsätravägen 2, Lidingö

Kom och träffa nya människor, delta i aktiviteter som stärker kropp och själ och njut av god mat i social gemenskap på Lidingö stads dagverksamheter. Dagverksamheterna är Silviahemcertifierade vilket vilket innebär att all personal genomgått en utbildning inom demensvård.

Edsbergsstugan

Ribbings väg 87, Sollentuna

Kom och träffa andra, fika, ät lunch och umgås. Här på Edsbergsstugan erbjuder vi sällskap och aktiviteter för trevliga dagar.

Enskededalen

Elisabet Olins väg 6, Skarpnäck, Stockholm

Grindstugan

Tidéliusgatan 16, Södermalm, Stockholm

På Grindstugans dagverksamhet har vi som mål att erbjuda våra gäster med en demensdiagnos eller som är under minnesutredning en meningsfull och stimulerande dag.

Guldägget

Tideliusgatan 16, Södermalm, Stockholm

På Guldäggets dagverksamhet har vi som mål att erbjuda våra gäster med en demensdiagnos eller som är under minnesutredning en meningsfull och stimulerande dag.

Häggviksgården

Häggviksvägen 17 B, Sollentuna

Vi erbjuder social samvaro och stimulerande aktiviteter för dig med någon form av demenssjukdom. I våra ljusa och trevliga lokaler och den vackra trädgården gör vi dagarna trevliga.

Linden

Gribbylundsvägen 9, Täby

Hos oss är det våra gäster som bestämmer vad de vill göra på dagarna, vi spenderar mycket tid utomhus och gör många utflykter. Vår funktionsbevarande inriktning innebär att våra gäster deltar i många olika vardagssysslor som att hjälpa till i köket och påta i trädgården.

Magda

Skånegatan 75, 1 tr, Södermalm, Stockholm

På Magdas dagverksamhet har vi som mål att erbjuda våra gäster med en demensdiagnos eller som är under minnesutredning en meningsfull och stimulerande dag.

Mimer

Brunnsgatan 26, Norrmalm, Stockholm

Vi jobbar för att bryta social isolering hos äldre genom att erbjuda en möjlighet till gemenskap.

Läs mer om Mimer

Pärlan

Rosenlundsgatan 44A, Södermalm, Stockholm

På Pärlans dagverksamhet har vi som mål att erbjuda våra gäster med en demensdiagnos eller som är under minnesutredning en meningsfull och stimulerande dag.

Sjöbrisen

Selmedalsringen 19, Stockholm stad

Verksamheten på Sjöbrisen bygger på fyra hörnstenar, natur, djur, mat och anhörigstöd.

Solbackens dagverksamhet

Ekbacksgränd 6B, Sundbyberg

Vi skapar trygghet och trivsel för våra gäster, erbjuder sällskap, bryter ensamhet och ger avlastning till anhöriga.

Solkattens demensdagvård

Gamla Södertäljevägen 5, Hägersten Älvsjö, Stockholm

Vi erbjuder våra besökare en innehållsrik och trevlig dag med god mat och möjligheten till ett aktivt liv så långt det är möjligt.

Solrosbacken

Skärgårdsvägen 221, Värmdö

Här på Solrosens dagvård får våra gäster uppleva gemenskap, trevliga måltider och hitta på aktiviteter som ger energi och stärker självkänslan. Vi spenderar gärna mycket tid utomhus.

Visa alla

På dagverksamheten har man möjlighet att äta och fika tillsammans, spela spel, gå promenader eller samtala med andra. Här finns det utbildad personal som håller i aktiviteterna och ger den omsorg som behövs. En dagverksamhet kan vara inriktad på social samvaro eller anpassad för dig med ett specifikt medicinskt behov som demenssjukdom. Andra kan ha inriktning mot personer med någon form av psykisk ohälsa eller yngre demens. I Seniorvals söktjänst hittar du de olika alternativen. 

Ansök hos kommunen

För att få delta i en dagverksamhet behöver du göra en ansökan hos kommunen. På dagverksamheten finns omsorgspersonal som stöttar den som behöver och som föreslår och leder olika typer av aktiviteter. Många dagverksamheter har öppet vardagar mellan klockan 9 och 15 och hur många dagar i veckan du är där varierar utifrån behov och önskemål. Den som behöver transport till och från dagverksamheten får hjälp med det. 

I vissa kommuner finns det som kallas öppen dagverksamhet. Dessa kan jämföras med en träffpunkt eller mötesplats och för att delta i dessa behöver du inte ansöka hos kommunen.

Vad kostar dagverksamhet?

För att delta i en dagverksamhet betalar du en avgift till kommunen. Det spelar ingen roll vilken utförare du har (kommunens dagverksamhet, ett privat företag eller organisation som är godkänt av kommunen), det är samma prissättning oavsett. Avgiften för dagverksamhet beräknas individuellt grundat på din inkomst samt eventuella bidrag. Du betalar dock aldrig mer än maxtaxa. Maxtaxa för innevarande år hittar du på följande länk: Vad kostar dagverksamhet?