Dagverksamheten Farsta strand

Farsta strandplan 15, Farsta Karta

Besök hemsida
Inriktningar
Demens
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Vi finns högst upp i nybyggda Lydiahemmet i Farsta strand och är en dagverksamhet för dig över 65 år med en demenssjukdom. Din lust och dagsform är utgångspunkten för hur dagen hos oss ser ut.

Lydiahemmet rymmer olika verksamheter och blir ett nav som på olika sätt bidrar till trygg omvårdnad, en meningsfull vardag, och social samvaro för äldre, utifrån individuellt behov och livssituation.

Modern och hemtrevlig miljö
Våra lokaler är moderna och funktionella, med ett stort kök och rymliga ytor för umgänge och aktiviteter. Vi finns vid Farsta strandplan, med gröna omgivningar för promenader och utevistelse.

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag året om (förutom helgdagar).

Antal platser

Vi tar emot 12 gäster varje dag. Ditt biståndsbeslut från kommunen styr hur många dagar per vecka du kommer till oss.

Driftsform
Egen regi

Aktiviteter

Meningsfulla och roliga aktiviteter
Här får du en palett med meningsfulla och roliga aktiviteter att välja bland, samtidigt som du umgås med andra i samma situation. Kanske vill du vara med i gruppen som bakar och förbereder dagens måltider, eller i gruppen som ägnar sig åt konstnärliga aktiviteter eller så känner du för att röra på dig i anpassade gymnastikprogram inomhus eller promenera utomhus.

Playa del Lydia
Här finns också det fantastiska ljus- och solrummet ”Playa del Lydia” som våra gäster är välkomna att ta del av. Effekten av artificiellt ljus är inte vetenskapligt klarlagd, men många känner sig avstressade och uppiggade i den ljusa miljön. Här kan du känna solen, lyssna på vågorna och höra fåglarna som kvittrar.

"Här finns det fantastiska ljus- och solrummet ”Playa del Lydia” som våra gäster är välkomna att ta del av."

 Besök av djur
Vår dagverksamhet är djurvänlig, och ibland när situationen tillåter, får vi besök av äldreboendet Lydiahemmets terapihund.

Så kan en dag hos oss se ut
Andra att umgås med och trevliga måltider - här kan du läsa mer om hur en dag hos oss kan se ut.

Personal

Reminiscens
I dagverksamheten använder vi oss bland annat av metoden reminiscens. Det innebär att vi medvetet arbetar med att väcka och stimulera slumrande minnen. Resultatet bidrar till en ökad upplevelse av meningsfullhet för våra gäster.

Inom Ersta diakonis samtliga verksamheter är bemötandet av våra gäster, patienter och kunder en grundläggande del i vår värdegrund, läs gärna mer om det här.

Mat & Dryck

Vi lägger stor vikt vid måltiderna
Vi serverar våra gäster frukost, mellanmål och lunch varje dag, och så fikar vi, ofta med hembakat kaffebröd. Vi lägger stor vikt vid maten och att skapa trevliga måltidssituationer. Du som vill får gärna vara med och förbereda inför måltiderna. Vi inom dagverksamheten tar del av samma högkvalitativa måltider som våra äldreboenden. Här kan du som är nyfiken läsa mer om Erstas mat och måltider.

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Ersta diakoni som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Malin Boarts
Gatuadress
Farsta strandplan 15
Postnummer
123 71
Postort
Farsta

Hitta hit

Vägbeskrivning

Dagverksamheten Farsta strand

Farsta

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.