Vinddraget

Om oss

Vinddraget ligger i stadsdelen Andersberg, ett område omgivet av skogsområden med promenadstigar, men även nära till hälsocentral, apotek, folktandvård, bibliotek, närbutik och restaurang.

Vi erbjuder vårt Leva Livet-koncept koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor och intressen. Här finns generösa utrymmen för att umgås och en trivsam terrass där vi kan dricka kaffe fina dagar. I vår sportbar kan du titta på idrottsevenemang med något förfriskande.

Höjdpunkter
- Leva Livet-inspiratör med team
- Möjlighet till parboende
- Kompetent och erfaren personal
- Trivsam terrass
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. På varje våningsplan finns rum för social samvaro och måltider samt stora balkonger.Salongen och Gläntan
På entréplan har vi stora gemensamma utrymmen. I Salongen och Gläntan erbjuder vi alla att ta del av dagliga aktiviteter, se aktivitetsschema. I Gläntan har vi plats för alla, veckans alla dagar. Där kan du även gå ut på vår trivsamma uteterrass som är skön att sitta på soliga dagar och ta en kopp kaffe med en anhörig/närstående eller din kontaktman.
 

Se gärna filmen från Vinddraget.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
64
Avdelningar
8
Lägenheterna
Lägenheterna är ca 30-42 kvm och har ett pentry med två kokplattor, kyl och liten frys
Rymligt badrum med toalett och dusch
Flera av lägenheterna har balkong
Förråd
Åtta lägenheter vänder sig till par som vill bo tillsamman
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
Gratis Wifi
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.

Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester med mera.

Vad vi gärna hittar på
Leva Livet har lilla Vasaloppet en gång/år, kräftskiva, bingo, temaveckor t.ex. musikvecka, smaka Europa runt, då du får smaka mat och dryck från olika länder i Europa t.ex. Italien, Spanien. Österrike. Vi har Vilda Western vecka med mat, dryck och filmvisning samt besök av en häst som vi kan ge morötter. Planering av sommarfrön och blommor. Högläsning ur bok, gymnastik, utevistelse, målning av olika slag beroende av årstid.Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd, närståendeträffar och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Doften av lagad mat och ett trevlig dukat bord i lugn miljö ökar aptiten.

Du som behöver specialkost får givetvis det. Vi bakar ofta till kaffet och ibland även bröd till frukost och övriga måltider.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgäglig dygnet runt
- måltidsvärdinnor
- Leva Livet-inspiratör/aktivitetsansvarig
- arbetsterapeut
- sjukgymnast/fysioterapeut
- sjuksköterskor
- verksamhetschef
- biträdande verksamhetschef
- vaktmästare
-administratör

Läkare
Vi samverkar med Andersberg vårdcentral där läkare kommer till boendet två gånger/vecka. Hembesök av läkare görs vid behov.

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Parvin Ghaderi, verksamhetschef
Gatuadress
Vinddraget 14
Postnummer
802 77
Postort
Gävle
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Vinddraget.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Vinddraget

Gävle kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.