Landeryds vårdboende

Slatteforsvägen 2, Linköping Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Landeryds vårdbostäder i Linköping välkomnar dig med demenssjukdom. Boendet är beläget i ett naturskönt område strax utanför Hjulsbro, efter Kinda kanal på vägen mot Landeryds kyrka. Här finns stora möjligheter till utevistelse med stora grönområden, mindre träddungar och asfalterade gångstigar.

Med de vackra omgivningarna och kunnig personal erbjuder Landeryd den mest efterfrågade vården för dig med demenssjukdom. Boendet kan även stoltsera med att ha bassäng. Vi utgår från bevisat effektiva metoder i vårt arbete med demenssjuka. Här finns enheter för personer som har beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD) samt enheter för personer med annan typ av demenssjukdom. Vi har också vanliga sjukhemsplatser. 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Landeryd i Linköping har goda förutsättningar att erbjuda ett trivsamt och innehållsrikt liv. Här finns fina omgivningar, kompetent och erfaren personal och en bassäng att motionera i. Varje enhet har en uteplats/trädgård där personalen arbetar tillsammans med boende för att skapa trivsel året runt. Här finns planteringar, grill och utemöbler.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

48

Avdelningar

Fyra- två omvårdnadsavdelningar, en demensavdelning och en BPSD-avdelning.

Lägenheterna

  • Alla lägenheter ligger i markplan
  • Lägenheterna består av ett rum och ett pentry samt ett hygienutrymme anpassat för funktionsnedsättningar, med toalett, dusch och tvättmaskin
  • Till alla lägenheter hör en liten uteplats, vissa in mot boendets innergårdar och andra med utsikt mot naturen
  • Varje lägenhet är utrustad med en höj- och sänkbar säng med madrass

På boendet

  • Det finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet
  • Det finns gästrum för övernattande gäster
  • Varje avdelning har en matsal och ett rum för gemenskap
  • Det finns två större rum där aktiviteter och träffar anordnas
  • Boendet har tillgång till ett gym, en gymnastiksal och simbassäng

Aktiviteter

På Landeryd i Linköping uppmuntrar vi till aktivitet på dina villkor. Aktiviteterna anpassas till dig så att du ska kunna leva så som du önskar.

Varje vecka erbjuds du en timme ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Vi vet att aktiviteter är en viktig del för att stimulera det friska, inte minst för dig med demenssjukdom.

Hos oss finns en ergonova gungstol, en modern gungstol med högtalare som ger den enskilde taktil stimulans vilket passar särskilt bra för personer med demenssjukdom.

Dina önskemål liksom dina närståendes input är mycket viktiga för att vi ska kunna erbjuda passande aktiviteter för dig. Exempel på andra aktiviteter är: varmvattenbad, tid med vårdhund, promenad, rullstolsdans, besök av trubadur, högläsning, tipspromenad, spel, bakning, kafferep, filmvisning, föreläsningar, bingo och gudstjänst. 

Mat & Dryck

På Landeryd i Linköping vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten. 

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Var lagas maten?

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Vård & Omsorg

På Landeryd i Linköping ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt. Vi har personal med särskild utbildning inom demenssjukdomar.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar, dagtid. Läkare kommer en gång i veckan samt vid behov till boendet. Övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig.

Rehabilitering
Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för bedömningar och hjälpmedelsutprovning. Rehabilitering planeras individuellt. Arbetsterapeut arbetar med vårdhund på boendet. En gång i veckan anordnas bad för dem som önskar i stora bassängen.

Tilläggstjänster

Vi har tillgång till frisör och fotvård.

Personal

I verksamheten finns en verksamhetschef, två verksamhetskoordinatorer och två sjuksköterskor. En fysioterapeut och en arbetsterapeut kommer till boendet en gång i veckan. Läkare kommer till boendet två dagar per vecka. Det finns också kvalitetscoach, måltidscoach och aktivitetscoach. Omsorgspersonalen består av övervägande undersköterskor. Samt special utbildad personal inom BPSD.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0737 12 66 01

Kontaktperson

Karin Andersson Hansen, verksamhetschef

Gatuadress

Slatteforsvägen 2

Postnummer

589 43

Postort

Linköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0737 12 66 01

Translate

Tyck till