Landeryds vårdboende

Slatteforsvägen 2, Linköping Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Vårdboende i Linköping
Landeryds vårdboende ligger i fantastisk lantlig miljö i anslutning till Hjulsbro i Linköping. Här finns 48 lägenheter i markplan med inriktning sjukhem och demens, inklusive plats för äldre med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD).

På Landeryd vill vi uppmärksamma det friska hos varje individ och hjälpa till med att få en meningsfull vardag även om det som begränsar finns att ta hänsyn till. Kontatkpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den som bor här och reviderar den när det behövs.

Boendet har 48 lägenheter fördelade på fyra avdelningar - två omvårdnadsavdelningar, en demensavdelning och en BPSD-avdelning.

Tema djur och lantliv
På Landeryd har vi temat ”Djur och lantliv”. Som en del i detta har vi vår huskatt Tusse. På sommaren bor det två kaniner på demensenheterna. En gång i månaden  besöker en häst oss och den stannar över dagen. Denna aktivitet har vi ordnat efter att ha fått önskemål från boende som längtade efter att få lukta på en mule.

Under 2018 har vi byggt ett hönshus. Hönsen ingår i ett forskningsprojekt ”Höns i omsorg” och vi ser fram emot att se hur hönsen kan bidra till ökad livskvalitet hos våra boende.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Landeryd i Linköping har goda förutsättningar att erbjuda ett trivsamt och innehållsrikt liv. Här finns fina omgivningar, kompetent och erfaren personal och en bassäng att motionera i. Varje enhet har en uteplats/trädgård där personalen arbetar tillsammans med boende för att skapa trivsel året runt. Här finns planteringar, grill och utemöbler.

Boendet har 48 lägenheter fördelade på fyra avdelningar - två omvårdnadsavdelningar, en demensavdelning och en BPSD-avdelning.

Inriktning demens och sjukhem
26 lägenheter tillhör sjukhemsdelen. Dessa lägenheter har egen uteplats. De 22 lägenheter som tillhör demensenheterna har gemensamma uteplatser. Sex av dessa lägenheter är för personer med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD). Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och trinettkök.

Alla lägenheter ligger i markplan. Lägenheterna består av ett rum och ett pentry samt ett hygienutrymme anpassat för funktionsnedsättningar, med toalett, dusch och tvättmaskin Till alla lägenheter hör en liten uteplats, vissa in mot boendets innergårdar och andra med utsikt mot naturen. Varje lägenhet är utrustad med en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler. Det finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet.

Det finns gästrum för övernattande gäster. Varje avdelning har en matsal och ett rum för gemenskap. Det finns två större rum där aktiviteter och träffar anordnas

Boendet har tillgång till ett gym, en gymnastiksal och simbassäng.

Vi har tillgång till frisör och fotvård.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

48

Avdelningar

Fyra- två omvårdnadsavdelningar, en demensavdelning och en BPSD-avdelning.

Aktiviteter

På Landeryd i Linköping uppmuntrar vi till aktivitet på dina villkor. Aktiviteterna anpassas till dig så att du ska kunna leva så som du önskar.

Varje vecka erbjuds du en timme ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Vi vet att aktiviteter är en viktig del för att stimulera det friska, inte minst för dig med demenssjukdom.

Hos oss finns en ergonova gungstol, en modern gungstol med högtalare som ger den enskilde taktil stimulans vilket passar särskilt bra för personer med demenssjukdom.

Dina önskemål liksom dina närståendes input är mycket viktiga för att vi ska kunna erbjuda passande aktiviteter för dig. Exempel på andra aktiviteter är: varmvattenbad, tid med vårdhund, promenad, rullstolsdans, besök av trubadur, högläsning, tipspromenad, spel, bakning, kafferep, filmvisning, föreläsningar, bingo och gudstjänst. 

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

På Landeryd i Linköping ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Personal

I verksamheten finns en verksamhetschef, två verksamhetskoordinatorer och två sjuksköterskor. En fysioterapeut och en arbetsterapeut kommer till boendet en gång i veckan. Läkare kommer till boendet två dagar per vecka. Det finns också kvalitetscoach, måltidscoach och aktivitetscoach. Omsorgspersonalen består av övervägande undersköterskor. Samt special utbildad personal inom BPSD.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0737 12 66 01

Kontaktperson

Karin Andersson Hansen, verksamhetschef

Gatuadress

Slatteforsvägen 2

Postnummer

589 43

Postort

Linköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0737 12 66 01

Translate

Tyck till