Villa Östergård

Portstråket 22, Partille Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Nybyggt äldreboende i Partille
Nu har vi slagit upp portarna till Villa Östergård  - ett nytt modernt äldreboende mitt i Partille. Här står musik, social samvaro och utevistelse i fokus. Boendet är en del av ett kvarter i Partille Port, en ny levande stadsdel, med det mesta du behöver alldeles runt hörnet.

Villa Östergård erbjuder särskilt boende för 54 äldre i nya och moderna lägenheter. Inriktning är både mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och mot dem som lever med en demenssjukdom.

Musik är ett tema som genomsyrar verksamheten, både som pedagogiskt verktyg och för möten och umgänge.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Göteborgs kommun

Boendet

Villa Östergård är en del av ett kvarter i Partille Port med livsmedelsbutik i bottenvåningen, buss utanför dörren och annan handel i markplan, såsom apotek, café och frisör. Här bor du i en helt ny, levande stadsdel mitt i stan, nära butiker, vård, träning, skog och sjöar, idrott och kultur. Eventcentret Partille Arena, Kulturum, Allum och Säveån är bara några av Partille Ports många goda grannar.

Modernt, enkelt och bekvämt
Lägenheterna hos oss har modern standard och är mellan 30 och 31 kvadratmeter. Väggarna är vitmålade och golvet har ekparkett som ger ditt hem en fin bas att utgå från i inredningen. Fönsterbänkarna är genomgående i natursten. Det är klinker på golv i badrum och givetvis är badrummen helkaklade och anpassade för boende med funktionsnedsättning. I badrummen finns också en egen kombimaskin för tvätt och tork. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler.

Gemensamma utrymmen
Varje avdelning har ett trivsamt kök med matsal där du erbjuds att äta tillsammans med övriga boende, du har även tillgång till uteplats i anslutning till avdelningens matrum och kök.

Välkomnande entréer
Du kommer in via vår stora entré. Här är det högt i tak och den välkomnande, öppna känslan påminner om en hotellobby. Innanför öppnar sig den stora, gemensamma innergården upp med växthus, odlingslådor, boulebana, lekplats, gångstråk, grönområden och platser för umgänge.


Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

På Villa Östergård ska musik spela roll i vardagen, därför har många av de aktiviteter vi erbjuder en koppling till just musik. Vi spelar skivor till kaffet, gymnastik, målning, yoga, utflykter med mera. Vi har också ett nära samarbete med hundförare med utbildad social tjänstehund som arbetar hos oss, bland annat med aktiviteter.

Varje vecka erbjuds du också en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig och även delta i aktiviteter tillsammans med dig. Vi är måna om att berätta om vår vardag. Därför får både du som boende och dina närstående månadsbrev från oss där vi berättar om vad som händer på Villa Östergård.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
Hos oss på Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs.

Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.


Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den goda dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.


Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.


Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 073-377 54 57 Platsakuten: 0200-810201

Kontaktperson

Grozdana Nici ,Verksamhetschef

Gatuadress

Portstråket 22

Postnummer

433 58

Postort

Partille

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 073-377 54 57 Platsakuten: 0200-810201

Translate

Tyck till