Om oss

Ferlin är beläget i Löten strax norr om Uppsala centrum, ett område med grönska och närhet till utevistelse. Boendet har en färgrik inredning och erbjuder trevliga lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Vid säsong planterar vi blommor och kryddor, grillar och dricker kaffe i trädgården. Leva Livet-teamet stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor och intressen. Vår Silviasyster har extra kompetens inom demenssjukdomar och vår vårdhund är mycket omtyckt.

Höjdpunkter
- Leva Livet-team
- Silviasyster med kompetens inom demenssjukdomar
- Trevlig trädgård
- Kompetent och erfaren personal
- Minibuss för utflykter
- Träningslokal
- Cykel där personalen hjälper dig att komma ut på turer i närområdet
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. Varje enhet har gemensamma utrymmen för social samvaro och måltider. På varje våningsplan finns rymlig balkong och på markplan finns terrass.

Trädgård
Fin trädgård med eldstad, utemöbler, odlingar i pallkragar, boulebana samt en liten promenadslinga.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
70
Avdelningar
7
Lägenheterna
63 enkelrum på 31,8 kvm och 7 dubbelrum på 46,2 kvm med möjlighet till parboende
Lägenheterna består av trinettkök och kylskåp samt badrum med toalett och dusch
Du möblerar och inreder själv din lägenhet för att skapa en personlig och hemtrevlig miljö
Säng ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst
WiFi finns

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.

Vad vi gärna hittar på
Vårt aktivitetsutbud innehåller bland annat promenadgrupper, rörelse till musik, målerikurs, ”finfika”, digital allsång, bingo, musikquiz, inomhusbowling, snickerigrupp, underhållning, boulespel och trädgårdspyssel.

Cykling utan ålder
Vi åker på cykelturer som en del i projektet ”Cykling utan ålder”. Genom satsningen får fler personer möjlighet att uppleva stad, park och natur. De får frisk luft, känna vinden i håret, kan höra fågelsång och kanske stanna till vid ett café längs vägen. Några vill besöka barndomens kvarter och uppleva minnen, andra vill ta del av nya upplevelser. Ibland genomförs gruppcyklingar med flera cyklar. Utflykter med vår Leva Livet Buss är också otroligt uppskattat bland våra boende. 

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Atmosfären ska vara trivsam med trevlig dukning. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Vi arbetar mycket med måltidsmiljön och våra måltidsvärdinnor är en extra resurs.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och vi bakar kaffebröd när tid finns. Dessert serveras dagligen och på lördag och söndag serverar vi trerätters. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Fester och högtider
Vi anordnar pubkvällar, grillning i trädgården, kräftskiva, surströmmingsskiva och uppmärksammar högtider samt fettisdagen, våffeldagen, kanelbullens dag och många fler.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- gruppledare
- Leva Livet-inspiratör med team/Leva Livet ombud
- arbetsterapeut
- fysioterapeut
- sjuksköterskor
- vårdhundteam
- lokalvårdare/vaktmästare
- värdegrundsledare
- internrevisorer
- kvalitetsansvarig
- biträdande verksamhetschef
- verksamhetschef

Sjuksköterska och läkare
Kvällar/helger/nätter finns tillgång till joursjuksköterskor samt jourläkare. Joursjuksköterskorna ingår i Forenede Care organisation. Patientansvarig läkare utgår från Nyby vårdcentral och besöker oss två gånger per vecka.

Silviasyster
I verksamheten finns även en Silviasyster med extra kompetens inom demenssjukdomar. Vi samverkar med övriga Silviasystrar inom Forenede Care och vårt Silviasysterteam.

Vårdhund
Vi arbetar med vårdhund på remiss med framgångsrikt och uppskattat resultat.

Vinnare av Omsorgspriset 2020
Gruppledare och undersköterska Jessica Sandman tilldelades Uppsala kommuns Omsorgspris. ”Jessica Sandman får omsorgspriset 2020 för sin fantastiska förmåga att leda personalen i en positiv riktning. Som gruppledare och undersköterska på Forenede Care Ferlin har hon lyckats skapa fungerande rutiner som bidragit till en bättre arbetsmiljö för personalen och en ökad livskvalitet för vårdtagarna. Hon jobbar med hjärtat men är inte rädd för att peka med hela handen. Hennes engagemang spiller över på alla medarbetare."
Läs hela motiveringen här.

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Lena Gustavsson, verksamhetschef
Gatuadress
Ferlinsgatan 31A
Postnummer
754 28
Postort
Uppsala
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Ferlin.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ferlin

Uppsala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.