Skutans härliga innergård
Gemensamt vardagsrum
Exempel på lägenhet

Attendo Skutan

Röntgenvägen 6, Huddinge Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Lediga platser

Om oss

Attendo Skutan är ett nybyggt och fräscht äldreboende i Flemmingsbergs centrum, inriktat mot sjukhem och demensvård. Vi är ett livsstilsboende med konceptet Kultur & Nöje vilket innebär att hela verksamheten genomsyras av det. Här får du i samråd med våra medarbetare påverka hur din dag ska se ut och vilka stöd och insatser du behöver. Vi erbjuder även korttidsboende. 

Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Boendet består av två byggnader varav den ena är vårdboendet Attendo Skutan och den andra en hotelldel, Attendo Park Hotell. Vi har 83 lägenheter fördelade på fem plan. Våra permanenta platser är utrustade med säng och sängbord, i övrigt möblerar du själv.

Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

83

Lägenheterna

 • 32-35 kvadratmeter
 • Litet pentry
 • Stort kaklat badrum
 • Säng och sängbord
 • Möjlighet att hyra möbler
 • Lägenheterna för korttids- och växelvård är möblerade

På boendet

 • Varje enhet har gemensam ett vardagsrum och en gemensam matsal
 • Balkonger
 • Trivsam inredning i ett marint tema
 • Trädgård

Aktiviteter

Attendo Skutan är ett livsstilsboende med inriktning mot Kultur och Nöje. Vi erbjuder dagliga aktiviteter av olika slag, det kan vara exemelvis sång och musik, måla akvarell, bokcirklar eller annat med kulturellt inslag. Attendo Skutan har en enhet med orientalisk inriktning, många är de som vill smaka på de goda bakverk som trollas fram där!

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen. Vi har kostombud och speciella måltidsvärdar som gör det till en trevlig stund och som även bestämmer menyer utifrån önskemål från brukarna. Du väljer om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. Måltidens huvudkomponent kommer från Familjen Dafgård och värms på plats. Personalen brukar ofta baka till fika.

Var lagas maten?

 • Familjen Dafgårds
 • Tillbehör tillagas på plats

Vård & Omsorg

Omsorg

Du som bor på Attendo Skutan har en kontaktman ur personalgruppen som värnar lite extra om din person. 

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för din omvårdnad och kontakten med läkare. Sjuksköterska finns på plats varje dag. Nattetid bemannas Attendo Skutan av sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, föreskriver hjälpmedel samt handleder personalen. Landstinget ansvarar för läkarinsatserna och besöker boendet två dagar i veckan, övrig tid finns de tillgängliga för rådgivning  per telefon eller för akuta besök.

Personal

På Attendo Skutan finns två verksamhetschefer, en biträdande verksamhetschef och en samordnare. Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

"Jag trivs verkligen jättebra här på Skutan. Arbetet är varierande och jag känner att jag verkligen får det stöd jag behöver från mina chefer."
Jean-Claude, Undersköterska

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här

Kommuner frågar regelbundet äldre som bor i ett äldreboende hur nöjda de är med omsorgen. Dessa brukarundersökningar är viktiga för att veta vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas vidare. Via den blå knappen nedan "Kommunens Brukarundersökning" hittar du resultat för Attendo Skutan äldreboende.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0702-12 90 20

Kontaktperson

Katarzyna Wajer

Gatuadress

Röntgenvägen 6

Postnummer

141 52

Postort

Huddinge

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0702-12 90 20

Translate

Tyck till