Om oss

Centralt äldreboende
Attendo Skutan äldreboende ligger i Flemingsbergs centrum i Huddinge med närhet till butik, apotek och service. Här finns avdelningar för personer med demens, somatiska besvär samt avdelningar med korttidsplatser.

Livsstilsboende Kultur & Nöje
Boendet drivs utifrån konceptet kultur & nöje, vilket innebär att vi har fokus på alla former av kulturupplevelser. Du bjuds på olika typer av underhållning samt kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcafé, allsång, dans och spännande diskussioner kring kulturlivet tycker vi är spännande. Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns 83 lägenheter fördelade på 5 plan. Lägenheterna är mellan 32-35 kvm och består av ett rymligt rum med litet pentry samt ett stort kaklat badrum. Våra permanenta platser är utrustade med säng och sängbord, i övrigt möblerar du själv. Lägenheterna för korttids- och växelvård är möblerade.

Varje enhet består av nio lägenheter och där finns ett gemensamt vardagsrum och matsal. Där finns även en stor balkong för frisk luft och sköna stunder i solen samt en fin innergård för fika och små promenader.

 

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Demens - Permanent
Demens - Korttid
Omvårdnad - Permanent
Omvårdnad - Korttid
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
83
Avdelningar
5 plan

Aktiviteter

Vår aktivitetssamordnare Kima George jobbar ständigt med att planera och hitta aktiviteter både på avdelningarna men även i vår samlingssal eller om solen tillåter på vår gård.

Mat & Dryck

 God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, förskriver hjälpmedel samt handleder personalen.

Personal

Attendo Skutan äldreboende leds av verksamhetschef och biträdande verksamehetschef.

Det arbetar flera olika professioner i verksamheten såsom undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Sjuksköterska finns på plats varje dag. Jourtid bemannas Attendo Skutan av sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Familjeläkarna Saltsjöbaden ansvarar för läkarinsatserna och besöker boendet två dagar i veckan. Övrig tid finns de tillgängliga för rådgivning per telefon eller för akuta besök.

Språk
Svenska

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Åse Vollbrecht Verksamhetschef
Gatuadress
Röntgenvägen 6
Postnummer
141 52
Postort
Huddinge
Karolina Kosinska Biträdande verksamhetschef
070-244 12 87

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Skutan

Huddinge kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.