Speldosan

Hovslagargatan 61, Upplands Väsby Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Speldosan består av ett enplanshus med en trädgård i mitten, där vi gärna vistas om vädret så tillåter. Vi har ett trevligt fågelbord för att kunna titta på vackra småfåglar året om. Sommartid odlar vi smultron, jordgubbar, tomater och paprikor, som vi använder tillsammans.

Välkomnar djur
Utöver trädgårdens fågelgäster blir vi besökta av terapihundar och små ponnyhästar. Ibland tar personalen med sig egen hund under kontrollerade former, som kan vara till glädje för många.

Inflytande, trygghet och gemenskap
Vi möter våra kunder med fokus på deras förmågor, möjligheter och styrkor. Boendemiljön bjuder in till inflytande, trygghet och gemenskap. Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, om du så önskar. Vi erbjuder dagliga aktiviteter för kropp och själ.

Höjdpunkter
- Djur är välkomna
- Lägenheter med egen altandörr
- Gemensamma utflykter under vår och sommar

Inriktning/Profil

Djur, Trädgård

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Speldosan är ett enplanshus med trädgård i mitten. De lägenheter som är in mot trädgården har en egen altandörr. Det är lätt att ta sig ut i närområdet, då Speldosan ligger i markplan.

Ditt boende
Lägenheten möblerar du själv efter eget önskemål. I varje lägenhet finns ett allrum med badrum och dusch. Sju av lägenheterna har också ett trinettkök. Det finns uttag för TV och tillgång till trygghetslarm.

Gemensamma utrymmen
Utöver detta har du gemensamt vardagsrum och matsal, där du kan umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe finns alltid framdukat. Du avgör själv var du vill äta och beslutar naturligtvis hur dina sovvanor ska se ut.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

23

Avdelningar

1

Lägenheterna

  • 29-36 kvadratmeter
  • Stort badrum
  • Sju lägenheter har trinettkök
  • Omöblerade
  • Höj- och sänkbar säng ingår
  • Taklyft
  • Larm
  • El ingår inte i hyran

På boendet

Gemensamt kök och allrum

Hyra

4 600 - 5 500 kr/mån

Aktiviteter

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i eller om du vill bjuda dina närstående att delta. Tillsammans med din kontaktman kan du få stöd i planering av aktiviteter, som passar dig och dina behov.

Utflykter
Ofta planerar vi gemensamma utflykter under våren och sommaren. Populära utflyktsmål är muséer och platser som är vackra under vår och sommar till exempel Sigtuna. Vi bestämmer tillsammans vad vårt nästa utflyktmål ska bli. Självklart är dina anhöriga välkomna att följa med.

Exempel på andra aktiviteter 
Vi brukar även anordna nagelvård, enklare massage, promenad med någon ur personalen, lösa korsord, frågesport, inomhusbowling, kaffestunder, utevistelser, bokcirklar, sittgymnastik, bingo, filmvisning, besök av trubadurer, andakter, helgfirande, berättarstunder och sångstunder.


Mat & Dryck

Vårt måltidskoncept
Vi serverar goda måltider utifrån ett tydligt måltidskoncept, där ekologisk mat tillagad av vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka sätts i fokus. Måltiderna på enheten ska ha stor betydelse för din livskvalitet, inte bara genom att ge energi och näring. De ska vara en positiv händelse i vardagen, en höjdpunkt att se fram emot som bidrar till glädje, gemenskap och meningsfullhet. Du väljer själv om du vill ha sällskap eller äta ensam.

Trevlig dukning
Borden ska vara trevligt dukade, vilket är viktigt för trivsel och matlust. Dukningen anpassas efter om det är vardag, helg eller högtid. Vi försöker också dekorera borden med blommor efter aktuell årstid. Högtider firar vi med traditionella maträtter och dekorationer.

Till maten får du den dryck du önskar, som vatten, måltidsdryck eller öl. Om du skulle önska ett glas vin kan vi även ordna detta. 

Var lagas maten?

I vårt egna tillagningskök Himmel & Pannkaka

Vård & Omsorg

Salutogent förhållningssätt
Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att vi möter dig med fokus på dina förmågor, möjligheter och styrkor. All vår personal har utbildning i personcentrerad vård, vilket innebär att vi utgår från dina behov.

Omvårdnadsteam
Vi arbetar i omvårdnadsteam där alla yrkesprofessioner ingår, som t.ex. läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och undersköterskor för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden. Varje kund har också en egen kontaktman, som är länken mellan dig och övrig personal.


Omsorg

All personal är utbildade undersköterskor. 

Vård

En läkare besöker oss en gång i veckan, resten av tiden finns tillgång till jourläkare. Sjuksköterska dagtid, resten av tiden finns tillgång till joursjuksköterska. Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Tilläggstjänster

Frisör, fotvård och tandvård. 

Kvalitet

God kvalitet
Vår definition av god kvalitet är att tillgodose dina behov och att infria dina förväntningar utifrån uppdrag, tillgängliga resurser och rättssäkerhet.

Du ska uppleva ett professionellt bemötande, god tillgänglighet och ges möjlighet till delaktighet.

Vårt kvalitetsarbete baseras på Socialstyrelsens styrdokument för kvalitet. Väsby Stöd och Omsorg har ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, för att du ska få den bästa möjliga omvårdnaden.

Kvalitetsråd och kvalitetsrevisorer
Vi har ett kvalitetsråd och ett antal kvalitetsrevisorer. Dessa revisorer genomför kontroller ute i verksamheten och rapporterar regelbundet resultatet till vårt kvalitetsråd.

Vår kvalitetsuppföljning består också av Socialstyrelsens årliga enkätundersökning Äldreguiden. Här kan du och/eller dina närstående tycka till om den service och omvårdnad som erbjuds på Brobacken.

Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Certifieringar

ISO 14001

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-590 976 37

Kontaktperson

Charlotta Johansson, Enhetschef

Gatuadress

Hovslagargatan 61

Postnummer

194 31

Postort

Upplands Väsby

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-590 976 37

Translate

Tyck till