Villa Hertig Knut

Westerbergs gata 23, Halmstad Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Villa Hertig Knut passar dig som uppskattar och vill uppleva den halländska kulturen. Detta är boendets profil och denna märks i såväl aktiviteter och interiör. Den interiöra färgsättningen, inredningen och utsmyckningen har inspirerats av Halmstadsgruppen.

Centralt i Halmstad, med närhet till butiker, parker och museum, ligger Villa Hertig Knut.

Villa Hertig Knut är ett helt nytt vård- och omsorgsboende som byggts i nära samarbete med Halmstad kommun som känner sina kommuninvånare och vet vilka behov som finns.

På boendet finns ett större sällskapsrum – ett så kallat plaza. Vår plaza är navet för aktivitet och en naturlig yta att vara på för dig som bor här, dina närstående och medarbetare. 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Villa Hertig Knut ligger två kvarter från biblioteket och ett stenkast ifrån centrum. Här finns 54 lägenheter, fördelat på tre våningsplan. Varje våningsplan har en färgsättning som inspirerats av Halmstadsgruppen där vi har bland annat fototapeter av konstnärer ur gruppen.

I huset finns sex enheter med nio lägenheter vardera. På markplan finns en gemensam plaza, en samlingsplats för aktivitet och samvaro. Här finns också utgången till den gemensamma trädgården.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Tre våningsplan med sex enheter om vardera nio lägenheter

Aktiviteter

När en person blir äldre uppskattar denne ofta att få hjälp och stöd i det som tidigare varit enkelt och problemfritt. Som exempel kan nämnas att komma ut och njuta av omgivningen, vilket kan vara en liten sak som gör livet extra gott. På Villa Hertig Knut stöttar och hjälper vi dig att kunna göra detta och andra aktiviteter som bidrar till livsglädje och ger dig energi. Vi bygger på det friska hos dig och ser dina möjligheter.

Du erbjuds aktiviteter i grupp liksom enskilt. Boendet präglas av den Halländska kulturen men utbudet av aktiviteter och evenemang utgår från de önskemål och erfarenheter du och övriga boende har.

Varje vecka har du minst en timmes egentid tillsammans med din kontaktman att tillbringa på det vis du önskar.

Exempel på andra aktiviteter är: handmassage, lösa korsord, högläsning, musikunderhållning, filmvisning, bingo och gruppgymnastik. De som vill erbjuds att delta i de vardagliga sysslorna så som att hjälpa till med dukning, skära upp sallad eller vika servetter.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den goda dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.


Kontaktman och genomförandeplan
Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Personal

Våra medarbetare är undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) med olika bakgrund och personligheter. Vi har en verksamhetschef, en biträdande verksamhetschef och på varje plan finns en verksamhetskoordinator. På boendet finns också en aktivitetscoach. Vår omsorgspersonal är undersköterskor men de som har en visstidsanställning kan vara vårdbiträden. Gemensamt är att alla är nyfikna på varje människa de möter, är innovativa och har ett stort engagemang.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 072-543 59 50, Platsakuten: 0200-810201

Kontaktperson

Eva Rehn, verksamhetschef

Gatuadress

Westerbergs gata 23

Postnummer

302 26

Postort

Halmstad

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 072-543 59 50, Platsakuten: 0200-810201

Translate

Tyck till