Norlandia Casparssons

Boråsvägen 40 , Härryda Karta

Typ av plats

Demens korttid, Omvårdnad korttid

Om oss

I utkanten av Rävlanda nära den vackra Rammsjön finns Casparssons vårdhem, ett korttidsboende med familjekänsla och hög kvalitet. Vi ger dig som boende ett gott och respektfullt bemötande samt eftersträvar att alla ska känna sig trygga i närmiljön. Verksamhetens alla delar genomsyras av ett hälsofrämjande och sjukdoms-förebyggande förhållningssätt.

Social gemenskap är för de flesta av oss viktigt för välbefinnandet, på Casparssons vårdhem skapas möjlighet till det. Spontana sammankomster och pratstunder är ofta förekommande, dessutom finns det möjlighet till enskildhet om man så önskar, dvs en bra balans mellan aktivitet och vila.

Casparssons vårdhem är ett privat komplement till den offentliga korttidsvården för funktionshindrade samt äldre.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Korttidsboendet har flera härliga altaner och balkonger vilka används flitigt från tidiga våren till sena hösten, vilket ger alla möjlighet till utomhusvistelse. I trädgården växer äppelträd och bärbuskar där de boende kan plocka frukt och bär, som sedan blir till goda efterrätter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

24

Avdelningar

Två

Lägenheterna

  • Enkelrum som är mellan 20-30 kvadratmeter
  • De flesta rummen har egen dusch och tv
  • De större rummen har pentry med kylskåp
  • Wifi på hela boendet
  • Det finns möjlighet till inneboende partner

Aktiviteter

På Casparssons anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik är några av de aktiviteter vi anordnar. Samarbete finns även med Svenska kyrkan i Rävlanda för de som önskar detta.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i enhetens kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. En medarbetare är naturligtvis med i matsalen som måltidsvärd vilket bidrar till en social atmosfär. Måltiden serveras i rummet för de som önskar äta där. Helger och högtider uppmärksammas bland annat genom att det dukas med finporslin. Även andra tillfällen uppmärksammas, som exempel kan nämnas kanelbullens dag och måltidens dag.
 

Var lagas maten?

Maten lagas av vår kock i vårt egna kök

Vård & Omsorg

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Casparssons utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. För rehabiliteringen ansvarar vår fysioterapeut och arbetsterapeut.

Omsorg

På Carparsson finns det personal dygnet runt. 

Vård

Sjuksköterskor finns hos oss dagtid, resterande tid har vi tillgång till joursjuksköterska. Vi har tillgång till läkare hos Rävlanda Vårdcentral som vi samarbetar med.

Fysioterapeut och arbetsterapeut finns här under dagtid. 

Tilläggstjänster

Om du önskar kan vi erbjuda frisör, fortvård och massör som då kommer till oss på Casparssons. Dessa besök betalar den boende själv.  

Personal

Sammanlagt jobbar det cirka 25 helårsanställda på Casparssons. Personalgruppen består av en verksamhetschef, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter, aktivitetssamordnare, teamledare, kökspersonal, lokalvårdare, och vaktmästare.

Kompetensutveckling

Vi tar vara på kompetensen hos vår personal och kompetensutveckling sker kontinuerligt utifrån våra behov i verksamheten.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0301-446 61
Våra boenden nås via vår gästtelefon: 0301-443 67

Kontaktperson

Susanne Landhage, verksamhetschef

Gatuadress

Boråsvägen 40

Postnummer

438 52

Postort

Rävlanda

Vill du bo här?

För att få en korttidsplats på Casparssons krävs ett biståndsbeslut från den kommun som du är folkbokförd i. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare i din kommun.

Du kan även bo på Casparssons privat i mån av plats. Kontakta då vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0301-446 61[br]Våra boenden nås via vår gästtelefon: 0301-443 67

Translate

Tyck till