Norlandia Casparssons

Boråsvägen 40 , Härryda Karta

Typ av plats

Demens korttid, Omvårdnad korttid

Om oss

I utkanten av Rävlanda nära den vackra Rammsjön ligger Casparssons Vårdhem
Ett korttidsboende med familjekänsla och hög kvalitet. Vi ger dig som boende ett gott och respektfullt bemötande och eftersträvar att alla ska känna sig trygga i närmiljön. Verksamhetens alla delar genomsyras av ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande förhållningssätt.

Casparssons korttidsboende vänder sig till exempel till personer som är i behov av: 
- träning och rehabilitering efter sjukhusvård
- avlastning för närstående eller hemtjänst
- bostadsanpassning
- boende i väntan på permanent äldreboende
- stöd till följd av demenssjukdom
- stöd och omsorg till följd av ensamhet

Vi tar även emot personer under 65 som har en demenssjukdom, personer med funktionshinder och personer med förvärvade hjärnskador.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Vi har flera härliga altaner och balkonger med trädgårdsmöbler som används flitigt från tidiga våren till sena hösten, vilket ger alla möjlighet till utomhusvistelse. I trädgården växer äppelträd och bärbuskar som de boende kan plocka från. Skörden blir sedan blir till goda efterrätter. På våren sår vi även grönsaker.

På varje enhet finns en gemensam matsal och ett gemensamt dagrum med sittgrupper och TV. Vi har också gemensamhetsutrymmen där man kan fika och umgås med anhöriga.

Husdjur 
Du får gärna ta emot besök av ditt husdjur såsom hund eller katt. Vi har dock ingen möjlighet att låta husdjuren bo här tillsammans med dig.

Några i personalen är hundägare och dessa hundar är uppskattade besökare. Dessutom har flera av grannarna katt så det är inte ovanligt med kattbesök när man sitter och solar på altanen.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

24

Avdelningar

Två

Lägenheterna

  • Enkelrum som är mellan 20-30 kvadratmeter
  • De flesta rummen har egen dusch och tv
  • De större rummen har pentry med kylskåp
  • Wifi på hela boendet
  • Det finns möjlighet till inneboende partner

Aktiviteter

Social gemenskap är för de flesta av oss viktigt för välbefinnandet, på Casparssons vårdhem skapas möjlighet till det. Spontana sammankomster och pratstunder är ofta förekommande, dessutom finns det möjlighet till enskildhet om man så önskar. Här erbjuds en bra balans mellan aktivitet och vila.

På Casparssons har vi en aktivitetssamordnare som håller i våra aktiviteter. Många av aktiviteterna, både individuella och gemensamma, utgår från våra boendes önskemål. Exempel på aktiviteter är: musikfrågetävlingar, målning, högläsning ur tidningar, besök av trubadurer som spelar musik och berättar om Sveriges historia.

Vi spenderar även tid utomhus i vår trädgård och på våra altaner. Runt huset finns olika promenadvägar så att alla kan välja den som passar den egna förmågan, bland annat kan man ta en promenad runt Rammsjön. 
 

Mat & Dryck

Hos oss blir du serverad frukost, lunch, middag, kvällsmål och mellanmål. Maten som serveras lagas i vårt egna kök, även matbröd och kaffebröd är hembakat. Vår kokerska lagar näringsriktig husmanskost och näringsberikar maten när det behövs. Maten serveras i våra gemensamma matsalar och personalen finns närvarande under måltiderna. Vi uppmärksammar våra högtider med traditionsenlig mat.

Vår kokerska är dietist och servera specialkost och näringsdrycker när det finns behov. Givetvis följer vi Livsmedelsverkets riktlinjer för kost och måltider för äldre samt bestämmelser för livsmedelshantering. Vi eftersträvar måltidsfördelning över dygnet så att nattfastan inte överstiger 11 timmar.
 

Var lagas maten?

Maten lagas av vår kock i vårt egna kök

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Casparssons utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Det är av stor vikt att skapa en god relation med dig och dina nära.

Genomförandeplan
För varje boende upprättas en genomförandeplan där individens olika behov står i centrum och den beskriver hur den boende vill ha sin omsorg utförd. 

Omsorg

På Carparsson finns det personal dygnet runt. 

Vård

Sjuksköterskor finns hos oss dagtid, resterande tid har vi tillgång till joursjuksköterska. Vi har tillgång till läkare hos Rävlanda Vårdcentral som vi samarbetar med.

Fysioterapeut och arbetsterapeut finns här under dagtid. 

Tilläggstjänster

Om du önskar kan vi erbjuda frisör, fortvård och massör som då kommer till oss på Casparssons. Dessa besök betalar den boende själv.  

Personal

Sammanlagt jobbar det cirka 25 helårsanställda på Casparssons. Personalgruppen består av en verksamhetschef, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter, aktivitetssamordnare, teamledare, kökspersonal, lokalvårdare, och vaktmästare.

Kompetensutveckling

Vi tar vara på kompetensen hos vår personal och kompetensutveckling sker kontinuerligt utifrån våra behov i verksamheten.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0301-446 61
Våra boenden nås via vår gästtelefon: 0301-443 67

Kontaktperson

Susanne Landhage, verksamhetschef

Gatuadress

Boråsvägen 40

Postnummer

438 52

Postort

Rävlanda

Vill du bo här?

För att få en plats hos oss på Casparsson behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos en biståndshandläggare på din kommun. Vi tar även emot personer som tar direktkontakt med oss. Dessa personer står själva för kostnaderna för vistelsen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0301-446 61[br]Våra boenden nås via vår gästtelefon: 0301-443 67

Translate

Tyck till