Vinterträdgården
Innergård
Egen biosalong
Entré
Gemensamma balkonger
Utsikt
Promenad i omgivningen

Attendo Långbroberg

Spadvägen 9, Älvsjö, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Attendo Långbroberg är ett livsstilsboende med konceptet Kultur & Nöje. Vi har ett stort utbud av kulturell sysselsättning och ordnar många gemensamma aktiviteter för att roa oss och umgås i glada vänners lag.

Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett stort intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i det kulturella utbudet som erbjuds i samhället och hos oss. Här finns bland annat en egen biosalong.

Vi erbjuder boende för dig med stort omvårdnadsbehov, demenssjukdom eller Parkinsonssjukdom.

Vill du veta mer om vad som händer på Attendo Långbroberg? Besök då vår sida genom att klicka här. Längst ner på sidan hittar du "Vardag på Attendo Långbroberg" där du kan se bilder från vår vardag och dem aktiviteter vi hittar på.

Inriktning/Profil

Parkinsons Sjukdom, Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Upplands Väsby kommun

Boendet

Attendo Långbroberg är ett äldreboende med modern standard i en vacker äldre byggnad. Vi har 74 lägenheter varav fyra är lämpade för parboende.Lägenheterna  har stora badrum och litet minettkök och de flesta har även eget balkong.

 I de hemtrevliga vardagsrummen umgås vi, dricker kaffe och har det trivsamt tillsammans. På de stora inglasade balkongerna sitter vi och njuter så ofta vi kan, i vinterträdgården träffas vi till underhållning och i vår vackra trädgård vistas vi då vädret så tillåter.
 

Lediga platser

Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

74

Lägenheterna

  • 40 kvadratmeter
  • Minettekök
  • De flesta lägenheter har balkong

På boendet

  • Egen biosalong
  • Stora inglasade balkonger
  • Nära till promenadstråk

Aktiviteter

Våra aktiviteter följer vårt koncept Kultur & Nöje och vi har en egen biosalong som är välbesökt. Här finns också en vinterträdgård där vi anordnar underhållning för dig som boende.

För oss är det viktigt att alla har en meningsfull och trevlig vardag! Vi sätter guldkant på tillvaron och erbjuder ett brett aktivitetsutbud i grupp eller enskilt. Dina önskemål och förslag är viktiga i planeringen av de dagliga aktiviteterna, dels för att bidra till större variation men framförallt för att dagen ska bli precis som du vill.

Mat & Dryck

På Attendo Långbroberg är måltiderna är viktiga delar av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär och vi är noga med fin dukning. Vi serverar god och närande mat till lunch och middag med efterrätt varje dag. Vi bakar gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helger, högtider och fester bjuds det på tilltugg och vi dukar upp till festmåltider.

Var lagas maten?

Vi har tillgång till egenodlade och välsmakande örter och grönsaker från våra odlingar i sinnenas trädgård

Vård & Omsorg

Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vård

På Attendo Långbroberg har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Både sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset måndag till fredag. Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen.

Personal

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

"Det är en lyhörd arbetsplats där vi tar tillvara på varandras och de boendes ideér."
Jenny Engström, Aktivitetssamordnare

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kommuner frågar regelbundet äldre som bor i ett äldreboende hur nöjda de är med omsorgen. Dessa brukarundersökningar är viktiga för att veta vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas vidare. Via den blå knappen nedan "Kommunens Brukarundersökning" hittar du resultat för Attendo Långsbroberg äldreboende.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-876 44 54, 08-556 212 02

Kontaktperson

Carolina Jonsson

Gatuadress

Spadvägen 9

Postnummer

125 33

Postort

Älvsjö

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-876 44 54, 08-556 212 02

Translate

Tyck till