Ekehöjden!
Smultron från egen trädgård
Aktivitet i vardagsrummet
Trädgårdsskötsel
Eftermiddagsfika i trädgården

Attendo Ekehöjden

Vita Liljans väg 53, Skärholmen, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid

Lediga platser

Om oss

Attendo Ekehöjden är ett demensboende i Bredäng, nära till tunnelbanan. Verksamheten består av korttidsboende och permanent boende för äldre och yngre personer med demenssjukdom.

Till boendet hör en innergård där du har möjlighet till utevistelse dagligen. Du är tillsammans med kontaktperson och sjuksköterska delaktig i att skapa en meningsfull vardag på dina egna villkor med stora och små aktiviteter.

Inriktning/Profil

Yngre demens

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Upplands Väsby kommun

Boendet

Vi erbjuder permanent boende och korttidsboende. Här finns 64 lägenheter fördelade på två plan och nio avdelningar. I våra större lägenheter tar vi gärna emot par som vill fortsätta att leva tillsammans.

Lägenheterna är möblerade med vårdsäng och sängbord, i övrigt möblerar du efter tycke och smak. Lägenheterna på korttidsboendet är fullt möblerade.

På varje avdelning finns ett gemensamt kök, matsal och vardagsrum som är utrustat med soffor, fåtöljer och TV. Vissa avdelningar vetter ut mot innergården, de andra har antingen uteplats eller balkong. Boendet ligger uppe på en höjd, nära kommunikationer. Det finns även en stor egen trädgård, vilket inbjuder till utomhusvistelse.

Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Demens - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

64

Avdelningar

9

Lägenheterna

  • 19,5 - 40 kvadratmeter
  • Badrum
  • Köksdel i de större lägenheterna
  • Lägenheterna är möblerade med vårdsäng och sängbord
  • Lägenheterna på korttidsboendet är fullt möblerade

På boendet

  • Gemensamma kök och matsaler
  • Gemensamma vardagsrum med TV
  • Innergård

Aktiviteter

Hos oss arrangeras det dagligen aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi spenderar också tid ute i trädgården och du har möjlighet till promenader. Måltider och aktiviteter förläggs ofta utomhus och om vädret tillåter grillas det i trädgården varje fredag. 

Mat & Dryck

Måltiderna är för många dagens höjdpunkt. Vi serverar välsmakande mat som doftar gott i en trivsam måltidsmiljö som inbjuder till gemenskap och trivsel. Matsedeln består av en varierad husmanskost, till måltiderna serveras valfri dryck och olika tillbehör. Varje dag serveras dessert efter lunchen och vi erbjuder hembakat kaffebröd minst tre gånger per vecka. Självklart uppmärksammar vi helger, högtider och årstider.

Var lagas maten?

Familjen Dafgård levererar maten

Vård & Omsorg

En kontaktperson och omvårdnadsansvarig sjuksköterska utses i samband med inflyttning. Du får kontinuitet i den dagliga omsorgen med hjälp av kontaktperson och övrig omsorgspersonal. Inom fyra dagar från inflyttning görs en bedömning av sjukgymnast/arbetsterapeut.

Vård

Hos oss finns sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast och arbetsterapeut. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Ansvarig läkare som tillhör Team Äldredoktorn besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Tilläggstjänster

Vi har också tillgång till dietist, fotvårdare och frisör.

Personal

På Attendo Ekehöjden finns en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef. Medarbetargruppen består av sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast, arbetsterapeut, lokalvårdare och vaktmästare. Läkare besöker oss varje vecka.

"Som medarbetare har man möjlighet till utveckling och att växa som människa".
Abbe Tawfik, undersköterska/värderingschoach

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här

Kommuner frågar regelbundet äldre som bor i ett äldreboende hur nöjda de är med omsorgen. Dessa brukarundersökningar är viktiga för att veta vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas vidare. Via den blå knappen nedan "Kommunens Brukarundersökning" hittar du resultat för Attendo Ekehöjdens äldreboende.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070 876 44 90 och 070-324 00 85

Kontaktperson

Ramona Ankarberg

Gatuadress

Vita Liljans väg 53

Postnummer

127 34

Postort

Skärholmen

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070 876 44 90 och 070-324 00 85

Translate

Tyck till