Vi erbjuder säkra möten utomhus
Så här ser vår byggnad ut när du kommer närmare
Så här ser vår byggnad ut
Musikstund ute i grönskan
Vi plockar rosor
En av våra sommarhöns
Ägg från våra höns
Vi bakar
Interiör
Terapihunden Figge på besök
Musiken är viktig hos oss

Äldreboendet Ginstgården

Ginstgatan 5, Alingsås Karta

Om oss

Välkommen till oss på Äldreboendet Ginstgården. Vi är det mindre äldreboendet med en familjär känsla. Du hittar oss i Bolltorp med närheten till centrala Alingsås. 

Utanför boendet har vi en trevlig trädgård där vi spenderar mycket tid när vädret är fint. Vi har en trädgårdsgrupp som tar hand om växterna. Dessa möten avslutas alltid med en trevlig fika. Precis bredvid ligger ett skogsområde. Vi har skapat en promenadkarta som märker ut olika promenadstråk och som även talar om vilka slingor som är rullstolsvänliga.

Hos oss lever du ditt liv efter dina egna vanor och intressen. Du får hjälp och stöd i ditt eget hem. Varje dag har du möjlighet att delta i aktiviteter och gemenskap tillsammans med andra boende och personalen. Dina närstående är ett viktigt stöd i ditt välbefinnande och de är alltid välkomna att delta i de dagliga aktiviteterna och umgås med dig. För oss innebär livskvalitet att ha inflytande över det dagliga livet och det egna hemmet. Att bli sedd och respekterad är en grund för trygghet, trivsel och tillit.

På Ginstgården har vi en fördjupad kompetens inom demenssjukdomar, musikpedagogik, vård i livets slutskede och mjukmassage. Vi har kontinuerliga interna utbildningar inom dessa områden.

Kompetens inom demens
Ginstgården vänder sig till dig med demenssjukdom. Det unika med oss är att vi har en musikinriktning och en egen musikpedagog som är hos oss flera gånger i veckan. All personal har gått en utbildning i hur de använder musiken i omsorgen. Vi märker att oro, som är ett vanligt symtom vid demenssjukdom lindras med hjälp av sång och musik och får våra boende på bättre humör.

Musik används bland annat på morgonen då vi sjunger ”Godmorgon godmorgon” för att man ska förstå vilken tid på dygnet det är. Om någon känner sig orolig kan vi sätta på musik som vi vet att personen tycker om. Detta resulterar ofta i ett lugn och kan föra tankarna till trevliga minnen från förr. Vi tror helt enkelt att musiken har en läkande effekt, dessutom tycker vi att det är väldigt trevligt med sång och musik.

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Ginstgården består av tre avdelningar fördelat på tre plan. Lägenheterna är mellan 23 och 31 kvadratmeter stora och består av ett rum med hall, stor garderob och ett generöst badrum med toalett och dusch. Det finns även ett litet pentry med kyl och köksskåp där man kan tillreda lite kaffe eller lättare måltider. Lägenheten är din egen och du möblerar den därför själv efter eget tycke och smak. Det ingår en höj-och sänkbar säng.

Det finns flera gemensamma utrymmen på Ginstgården som vardagsrum, matsal, kök och tvättstuga. Blå rummet kan även bokas för olika privata festligheter och arrangemang.

Avdelningen som ligger på bottenplan har direkt tillgång till vår gröna uteplats där vi spenderar mycket tid när det är fint väder. De andra avdelningarna har tillgång till balkong.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

32

Avdelningar

4

Lägenheterna

  • Badrum med toalett och dusch
  • 23-31 kvm
  • Stor garderob
  • Litet pentry
  • Höj- och sänkbar säng

På boendet

  • Vardagsrum
  • Matsal
  • Kök
  • Tvättstuga
  • Mysig innergård

Aktiviteter

Vi vill kunna erbjuda dig en meningsfull vardag där du har möjlighet att delta i olika aktiviteter. Hos oss arbetar två personer med att arrangera olika aktiviteter, stora som små, individuella som gemensamma. Här kan du se vårt aktivitets- och kulturprogram.

Musik
Musik är ett viktigt inslag hos oss på Ginstgården. Vi har den stora förmånen att ha en egen musikpedagog. Flera dagar i veckan blir det mycket musikinslag, både enskilt och i grupp. Även de övriga i personalen använder mycket musik i omvårdnaden av dig.

Terapihunden Figge
En gång i veckan kommer Figge på besök hos oss. Figge är en terapihund som är mycket uppskattad bland våra boende. Du kan läsa mer om Figge här och även se filmer om honom och hans arbete.

Spa
Regelbundet arrangeras spa. Då kan dina fötter få ett välgörande fotbad och dina naglar ett uppiffande nagellack. Självklart serverar vi något lyxigt att dricka.

Andakt
Möjlighet till andaktsliv finns för den som önskar, där du oavsett tro eller livsåskådning kan få stöd i existentiella och andliga frågor.

Mat & Dryck

Maten är en av livets stora glädjeämne. God och vällagad mat serveras i trevlig miljö för att ge en stimulerande och positiv upplevelse. Vårt mål är att du ska uppleva måltiden som en av dagens höjdpunkter.

Hos oss serveras vällagad husmanskost alla dagar i veckan. Vi lägger stor vikt vid måltiderna och deras betydelse för din hälsa. Vi värdesätter att servera god mat i lugn och trevlig miljö. Det anser vi sätter guldkant på tillvaron.

Lunch och middag levereras färdig till oss. Enklare måltider som frukost, mellanmål och fika tillagar vi själva. Vi springer ofta över till vår lokala livsmedelsbutik för att handla olika saker som saknas till exempelvis bakningen, olika festarrangemang eller när vi bara behöver något extra i vardagen.

Bakning är ett vanligt inslag hos oss. Vi anser att hela upplevelsen med bakning skapar mervärde, som den goda doften som sprider sig i lokalerna. Självklart blir fikat lite extra gott med hembakade kakor och bullar.

Var lagas maten?

Bräcke diakonis egna restaurang: Spis&Ro, Dafgård och Servera

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
På Ginstgården jobbar vi personcentrerat utefter dina behov och önskemål. Vår äldreomsorg genomförs med respekt för dig och din rätt att själv få bestämma. Vi utgår därför från dina individuella behov i det dagliga livet och upprättar en personlig genomförandeplan tillsammans med dig och dina anhöriga. I planen går vi igenom hur just du vill att vi utför dina vård- och omsorgsinsatser.

Kontaktmannaskap
Vi arbetar med kontaktmannaskap. När du flyttar in hos oss blir du utsedd en egen kontaktperson och tillsammans upprättar ni en genomförandeplan. Din kontaktman har ett extra ansvar för dig och att en bra kontakt och förtroende upprättas mellan dig, dina anhöriga/närstående och personal. Kontaktpersonen ansvarar för den vård, omsorg och stöd som du behöver.

Utgår från det friska
Vår utgångspunkt är att ta tillvara det friska hos dig och uppmuntra till ett så aktivt liv som möjligt. I samtliga situationer ser vi till de resurser varje människa har. Exempelvis ser vi till vad du kan göra, så om du har svårt att gå ser vi till att du får hjälp att gå med en rullator så att du då kan gå. Vi anser att utgå från dina möjligheter bidrar till hälsa och ett gott åldrande.

Omsorg

Ginstgården är bemannad med personal dygnet runt. 

Vård

Måndag till fredag under kontorstid har vi en sjuksköterska här. Resten av tiden har vi tillgång till joursjuksköterska. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår sjuksköterska Anna-Lena Gustavsson på 070-68 53 611. En gång i veckan kommer en läkare hit. Resten av tiden har vi tillgång till en jourläkare.

Rehabilitering
Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. En gång i månaden har vi rehab-möte där vi går igenom våra boendes eventuella behov. 

Tilläggstjänster

Det finns möjlighet att boka tid för hår- och fotvård som då kommer till oss. 

Personal

Vår personal har specialutbildning i demens och all personal är utbildad inom taktil massage. Majoriteten av vår personal har en undersköterskeutbildning. Personalen har genomgått en utbildning i hur man använder musik i omsorgen.

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Bräcke Diakoni har ett eget kvalitetssystem där vi dokumenterar eventuella avvikelser som sedan utreds. Fyra gånger om året går vi igenom alla avvikelser och diskuterar dem vilket mynnar ut i nya rutiner och att andra kan behöva ändras.

Vi har väl utvecklade rutiner för att ta emot klagomål och synpunkter från våra boende. När du flyttar in får du en broschyr som beskriver vårt kvalitetsarbete och hur du ska gå till väga för att framföra olika klagomål och synpunkter.

En gång om året genomför kommunen en egen kvalitetsuppföljning där de bland annat intervjuar personalen och tittar närmare på verksamheten.

Kvalitetsregister

Hos oss använder vi BPSD-registret vars syfte är att genom olika åtgärder minska de symptom som man kan uppleva vid demenssjukdom och på så sätt öka livskvaliteten. Vi tar reda på vad du mår bra av och anpassar vårt bemötande gentemot dig därefter.

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0322 28 01 90
Om du vill komma i kontakt med våra avdelingar klicka här.

Kontaktperson

Maria Åkebrand

Gatuadress

Ginstgatan 5

Postnummer

441 58

Postort

Alingsås

Vill du bo här?

Om du vill veta mer är du väl kommen att kontakta oss.

För att bli beviljad en plats hos oss krävs ett biståndsbeslut från din kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0322 28 01 90 [br]Om du vill komma i kontakt med våra avdelingar [link=http://www.brackediakoni.se/vara-verksamheter/aldreboendet-ginstgarden/kontakta-oss-0]klicka här[/link].

Translate

Tyck till