Bräcke diakoni Äldreboendet Villa Vesta

Edelundavägen 5, Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Om oss

Under hösten 2020 kan vi med glädje meddela att vi kommer utöka antalet lägenheter på Villa Vesta, vi kommer initialt att utöka med 16 lägenheter. Renovering kommer att ske under våren och sommaren. Om du önskar mer information hör gärna av dig till ansvarig verksamhetschef Ylva Svesse.

Villa Vesta vård och omsorgsboende drivs av Bräcke diakoni. Vi är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

I vårt dagliga arbete drivs vi av visionen att skapa ett medmänskligare samhälle och därmed blir värdegrundsarbetet basen i allt som sker i vår verksamhet. Med vår äldreomsorg vill vi erbjuda dig en vård och omsorg som möter dina behov, utifrån den person du är.

Hos oss lever du ditt liv efter dina egna vanor och intressen. Du får hjälp och stöd i ditt eget hem. Varje dag har du möjlighet att delta i aktiviteter och gemenskap tillsammans med andra boende och personalen. Dina närstående är ett viktigt stöd i ditt välbefinnande och de är alltid välkomna att delta i de dagliga aktiviteterna och umgås med dig.

Din kontaktperson och alla andra medarbetare är utbildade inom vård- och omsorg. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra kunskaper och arbetsmetoder. En viktig del i det arbetet är att lyssna på dig och dina närstående, så att du ska trivas och må bra hos oss.

Välkommen till Villa Vesta och Bräcke diakoni!

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Villa Vesta är ett litet, gemytligt boende med totalt 18 lägenheter. Det består av ett tvåvåningshus med nio fina lägenheter per plan. Varje grupp har ett stort fint gruppkök och i direkt anslutning finns ett härligt vardagsrum för aktiviteter och gemenskap. På plan ett finns en stor fin uteplats och på plan två finns en stor fin balkong för utevistelse. Lägenheterna möbleras av var och en med personliga och kära ting.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

18

Avdelningar

Två grupper med nio lägenheter

Lägenheterna

  • Lägenheterna består av ett rum med badrum och pentry
  • Boarea 39-49 kvadratmeter
  • Höj/sänkbar säng, i övrigt möblerar du själv
  • Balkong eller uteplats till lägenheten

På boendet

  • Stor fin uteplats
  • Ljusa, generösa gemensamhetsutrymmen
  • Lugn närmiljö med med fina promenadstråk

Hyra

5 500 - 5 824 kr/mån

Aktiviteter

Vi vill ge ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra. Aktiviteter erbjuds varje dag efter dina och dina medboendes önskemål. Som särskild kompetens har vi en aktivitetsansvarig för att kunna erbjuda ett rikt och varierande utbud av aktiviteter. Trädgårdsarbete och utevistelser är uppskattade inslag. Din kontaktperson hjälper till med egna aktiviteter efter dina önskemål.

Exempel på andra aktiviteter är: sång och musik, ibland dans, sittande rörelse till musik, högläsning, skapandegrupp, vardagsnära aktiviteter, fest vid bemärkelsedagar och högtider. 

Mat & Dryck

Måltiden är en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö. Köket är en naturlig samlingsplats och den som vill hjälper till att duka. Du kan också bara sitta med och diskutera väder och annat aktuellt. Vi erbjuder vällagad mat från restaurangen i huset. Till alla måltider finns olika tillbehör och drycker att välja på. Matsedel finns anslagen på boendet.

Du erbjuds tre huvudmåltider varje dag. Till lunch och middag finns två rätter att välja på och vegitarisk kost. Mellanmål erbjuds förmiddag, eftermiddag och kväll. Om du önskar ordnar vi även någonting inför natten eller annan tid på dygnet.

Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Du erbjuds omvårdnad, medicinsk vård och viss rehabilitering. 

Omsorg

Vi erbjuder heldygnsomsorg med vård, boende och aktiviteter. Omsorgspersonal finns dygnet runt. Du har en egen kontaktperson som i första hand ansvarar för din omvårdnad. Hur du vill ha din omvårdnad dokumenteras i din genomförandeplan. Alla medarbetare har vårdutbildning, de flesta är undersköterskor. Som spetskompetens har vi medarbetare med Silviasysterutbildning. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar 8-16. Läkaren kommer en gång i veckan. Jourläkare och sjuksköterska finns alltid tillgänglig.

Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård var 6-8:e vecka eller efter behov.

Personal

Vi är specialiserade på vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Därför har vi medarbetare med olika kompetenser. Hos oss finns vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och kulturpedagog. Läkare kommer minst en gång i veckan.
 

Kompetensutveckling

Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling för att kunna erbjuda god vård och omsorg.

Språk

Svenska, Franska, Persiska, Spanska

Kollektivavtal information

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga metoder och rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-445 53 33

Kontaktperson

Ylva Svesse

Gatuadress

Edelundavägen 5

Postnummer

165 70

Postort

Hässelby villastad

Vill du bo här?

Biståndsbeslut från kommunen behövs för att få plats på Fristad. Vänd dig till din stadsdelsförvaltning eller "Äldre direkt", 08- 80 65 65.
För information om boendet, kontakta verksamhetschefen

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-445 53 33

Translate

Tyck till