Bräcke diakoni Vård- och omsorgsboendet Hornstull

Lignagatan 14, Södermalm, Stockholm

Om oss

Välkommen till Vård- och omsorgsboendet Hornstull - Ett boende för dig med demensdiagnos som har höga krav på bemötande, omsorg och service.

Akademisk profil
Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndals högskola och tillsammans med forskare, lärare och studenter utvecklar vi ständigt våra verksamheter. På vård- och omsorgsboendet Hornstull har vi tagit ett steg till genom att djupa samarbetet. Därför kallar vi det för "ett akademiskt boende". 

Det innebär kort och gott att vi är boendet där vi vet vad vi gör och varför. Men vi arbetar också personcentrerat. Det betyder att dina önskemål och din livserfarenhet väger lika tungt som personalens och forskningsperspektivet. Vårt mål är att du ska kunna uppleva den bästa möjliga demensomsorgen.

Vård- och omsorgsboendet Hornstull drivs av Bräcke diakoni.

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Lägenheterna
Lägenheterna är 32 – 41 kvadratmeter, ljusa och trivsamma och anpassade till dagens moderna standard. Bland annat finns höj- och sänkbar utrustning och tekniklösningar som egna ”hotellås” till varje lägenhet. Med fiberanslutningen går det fint att koppla upp på internet via ett telefon-abonnemang. Dusch, toalett och en liten trinett finns också i varje lägenhet.

Vinterträdgård och spa
I varje boendegrupp grupp finns det ljusa och rymliga gemensamma utrymmen så som matrum, kök och dagrum för social samvaro. På den stora inglasade balkongen kan man njuta av solen under stora delar av året.

Verksamheten har en stor vinterträdgård som kan användas året runt. Vid entréplanet finns gemensam restaurang, dagverksamhet, bibliotek och i anslutning till boendet finns en väl tilltagen uteplats. Vid Hornstull har du nära till affärer och service samtidigt som Tantolunden erbjuder fina promenadstråk.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

Fyra, lägenheterna är uppdelade i boendegrupper om nio

Hyra

8 400 - 9 900 kr/mån

Aktiviteter

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Våra äldre ska känna sig delaktiga i sin vardag och har huvudrollen i sitt liv. Det är individen som styr hur dagen ska kännas meningsfull. Varje månad träffas aktivitetsgruppen, där aktivitetsombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar social samvaro, kulturella behov samt vilka gruppaktiviteter som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Vi erbjuder våra äldre utevistelse efter önskemål. 
 

Mat & Dryck

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Vårt mål är att skapa en trevlig måltidsmiljö med en social samvaro för alla dagens måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis metodbok "Den goda måltiden" samt livsmedelsverkets rekommendationer.

Varje månad träffas måltidsgruppen, där kostombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar den goda måltiden och vad som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Var lagas maten?

Restaurangen Kryddgården

Vård & Omsorg

Vid ankomsten till Hornstull planerar vi vården tillsammans med dig och dina närstående. Dina önskningar, förväntningar och resurser är en viktig del i planeringen.

Närstående
Vårt mål är att ha en öppen dialog och du som närstående ska känna dig välkommen till verksamheten. Dialogen kan se olika för var och en och vi anpassar oss utifrån den enskildes behov. Som närstående bjuds du in i olika forum utifrån vad som önskas just nu.

Vård

En läkare besöker boendet en gång per vecka och däremellan vid behov. Sjuksköterska och läkare finns att tillgå dygnet runt vid behov.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård finns i huset. 

Personal

Vi som jobbar här
I vår verksamhet arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnast. En läkare besöker oss en gång per vecka och däremellan vid behov. Verksamheten har även tillgång till hårvård, fotvård och mobil tandvård.

Vi är specialiserade på att ta hand om personer med demenssjukdom och arbetar med att utveckla vår verksamhet. Vi har en forskare knuten till verksamheten från Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Kompetensutveckling

Alla medarbetare erbjuds kompetensutveckling utifrån sina kunskaper och erfarenheter.

Språk

Svenska, Amharinga, Arabiska, Finska, Franska, Spanska, Thai, Tigrinja

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Certifieringar

Miljödiplomerad verksamhet

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Våning 2 A tel 08-55606853
Våning 2 C tel 08-55606851
Våning 3 A tel 08-55606854
Våning 3 C tel 08-55606852

Kontaktperson

Verksamhetschef:
Maria Persson, 08-556 06 850
Sjuksköterska: Plan 2 tel 08-55606858, Plan 3 tel 08-55606855

Gatuadress

Lignagatan 14

Postnummer

117 34

Postort

Stockholm

Vill du bo här?

För att få plats hos oss kontaktar du en biståndshandläggare inom äldreomsorgen i hemkommunen. I Stockholms kommun är det så kallat kundval, vilket innebär att du som har fått bistånd för en plats på äldreboende har möjlighet att ställa dig i kö för det äldreboende som du önskar bo på.

Söker du jobb?


Bräcke diakoni Vård- och omsorgsboendet Hornstull

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Våning 2 A tel 08-55606853[br]Våning 2 C tel 08-55606851[br]Våning 3 A tel 08-55606854[br]Våning 3 C tel 08-55606852

Translate

Tyck till