Fristad vård- och omsorgsboende

Cervins väg 9-11, Spånga Tensta, Stockholm Karta

Om oss

Under senhöst 2020 kommer Fristads vård och omsorgsboende flytta till Villa Vesta i Hässelby. Flytten går till nyrenoverade lokaler i fortsatt regi av Bräcke diakoni. Som boende på Fristad får du självklart hjälp och stöd i samband med flytten. Om du har frågor, hör gärna av dig till ansvarig verksamhetschef Ylva Svesse.

Fristad vård och omsorgsboende drivs av Bräcke diakoni. Vi är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

I vårt dagliga arbete drivs vi av visionen att skapa ett medmänskligare samhälle och därmed blir värdegrundsarbetet basen i allt som sker i vår verksamhet. Med vår äldreomsorg vill vi erbjuda dig en vård och omsorg som möter dina behov, utifrån den person du är.

Hos oss lever du ditt liv efter dina egna vanor och intressen. Du får hjälp och stöd i ditt eget hem. Varje dag har du möjlighet att delta i aktiviteter och gemenskap tillsammans med andra boende och personalen. Dina närstående är ett viktigt stöd i ditt välbefinnande och de är alltid välkomna att delta i de dagliga aktiviteterna och umgås med dig.

Din kontaktperson och alla andra medarbetare är utbildade inom vård- och omsorg. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra kunskaper och arbetsmetoder. En viktig del i det arbetet är att lyssna på dig och dina närstående, så att du ska trivas och må bra hos oss.

Välkommen till Fristad och Bräcke diakoni!

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Vård- och omsorgsboendet är beläget på plan fyra i Fristad äldreboende. Boendet är indelat i två mindre grupper med 11 lägenheter i varje grupp, Vindskupan och Takåsen. Det finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt en stor balkong. Det finns även en trädgård som används flitigt för olika aktiviteter. I huset finns restaurang, frisör, fotvård och kiosk.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

22

Avdelningar

2 grupper med 11 lägenheter varje

Lägenheterna

  • Lägenheterna består av ett rum, badrum och pentry
  • Boarea 31-58 kvadratmeter
  • Till lägenheten hör säng, madrass och. I övrigt möblerar du själv.

På boendet

  • På varje grupp finns gemensamt kök och vardagsrum
  • Balkong/terass
  • Egen trädgård och trädäckad dansbana på baksidan
  • Restaurang finns i huset

Hyra

5 300 - 6 900 kr/mån

Aktiviteter

Vi vill ge ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra. Aktiviteter erbjuds varje dag efter dina och dina medboendes önskemål.  Trädgårdsarbete och utevistelser är uppskattade inslag. Din kontaktperson hjälper till med egna aktiviteter efter dina önskemål. Som särskild kompetens har vi en kulturpedagog för att kunna erbjuda ett rikt och varierande utbud av aktiviteter.

Exempel på andra aktiviteter är: promenader, besök i kiosk eller till butik i närområdet, utflykter, qi-gong, bakning, sång och musik, tidningsläsning, bollgymnastik, utflykter och andakter. 
 

Mat & Dryck

Måltiden är en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö. Köket är en naturlig samlingsplats och den som vill hjälper till att duka. Du kan också bara sitta med och diskutera väder och annat aktuellt. Till alla måltider finns olika tillbehör och drycker att välja på. Matsedel finns anslagen på boendet.

Du erbjuds tre huvudmåltider varje dag och vegitarisk kost. Mellanmål erbjuds förmiddag, eftermiddag och kväll. Om du önskar ordnar vi även någonting inför natten eller annan tid på dygnet.

Var lagas maten?

Maten kommer från restaurangen på Fristad äldreboende

Vård & Omsorg

Omsorg

Du erbjuds omvårdnad, medicinsk vård och viss rehabilitering. Omsorgspersonal finns dygnet runt. Du har en egen kontaktperson som i första hand ansvarar för din omvårdnad. Hur du vill ha din omvårdnad dokumenteras i din genomförandeplan.

Vård

Sjuksköterska finns på plats alla dagar 8-16. Läkaren kommer en gång i veckan. Jourläkare och sjuksköterska finns alltid tillgänglig.

Vi har tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. 

Tilläggstjänster

Frisör, fotvård och närbutik finns i huset.

Personal

Vi är specialiserade på vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Därför har vi medarbetare med olika kompetenser. Hos oss finns vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och kulturpedagog. Läkare kommer minst en gång i veckan.
 

Kompetensutveckling

Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling för att kunna erbjuda god vård och omsorg.

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Finska, Grekiska, Persiska, Syrianska, Turkiska, Tyska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Takåsen 08- 795 99 18, Vindskupan 08- 795 99 19, sjuksköterska 08- 795 99 13

Kontaktperson

Ylva Svesse, verksamhetschef: 08-445 53 33

Gatuadress

Cervins väg 9-11

Postnummer

163 42

Postort

Spånga

Vill du bo här?

Biståndsbeslut från kommunen behövs för att få plats på Fristad. Vänd dig till din stadsdelsförvaltning eller "Äldre direkt", 08- 80 65 65.
För information om boendet, kontakta verksamhetschefen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Takåsen 08- 795 99 18, Vindskupan 08- 795 99 19, sjuksköterska 08- 795 99 13

Translate

Tyck till