Hässelgården

Ormängsgatan 10, Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Välkommen till Hässelgården, ett vård- och omsorgsboende med individanpassad vård för personer med en demenssjukdom. Hässelgården ligger 5-10 minuters promenad från Hässelby gårds centrum i västra Stockholm. Boendet har en vacker grönskande innergård och närhet till service och kommunikation.

Personalens engagemang och kompetens är viktiga grundpelare och vi som arbetar här är välutbildade. För oss är det viktigt att upprätthålla utbildning och kunskap, och rutiner kontrolleras regelbundet. Vi garanterar din omsorg genom dokumentation där du är delaktig i genomförandet.

Norlandia driver verksamheten på uppdrag av Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning sedan 1 mars 2012.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Norlandia bedriver individanpassad vård- och omsorg och på Hässelgården med plats för 45 demensboende. Lägenheterna är fräscha och nyrenoverade sedan oktober 2011. I de övriga husen finns ett seniorboende, en öppen verksamhet för äldre samt studentbostäder.

Lediga platser

Demens - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

4

Lägenheterna

  • Alla rum med trinettkök och stort badrum
  • En lägenhet har möjlighet till parboende

På boendet

  • Inglasad altan
  • Litet café
  • Uteplats/innergård med möjlighet att grilla
  • Allrum
  • Möjlighet till trådlös internetuppkoppling och dator finns på varje avdelning

Hyra

5 921 - 6 286 kr/mån

Aktiviteter

Det är viktigt att det händer trevliga saker på avdelningen som sätter färg på vardagen och bryter rutinerna. På varje avdelning ordnas aktiviteter om dagarna På Hässelgården finns en aktivitetsansvarig som har ett övergripande ansvar för aktiviteterna.

 Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, fester, dans och musik är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.
Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.


Mat & Dryck

Vi strävar efter pedagogiska måltider för att få en bra måltidssituation för den äldre. Personalen sitter med de boende och äter för att återskapa känslan av en familjesituation. Speglar man sig själv i personalen gör man likadant själv. Detta är extra viktigt för personer med demenssjukdom.

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i avdelningen i gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär och en lugn måltidsmiljö. För de som önskar går det såklart bra att äta måltiden i sin egen lägenhet. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och speciella maträtter.
 

Var lagas maten?

Restaurang Trekanten

Vård & Omsorg

Norlandias behovsinspirerade grundsyn ska upplevas i praktiken av de boende och deras anhöriga. För oss är det viktigt att ge god vård, bra bemötande och möjlighet till inflytande över omsorgen. De boende är i centrum. 

Omsorg

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Hässelgården utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter. 

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. Rehabteamet bestående av en arbetsterapeut och sjukgymnast jobbar tillsammans med dig och övrig personal för att du som bor här ska få en omsorg som är anpassad efter dina behov och förutsättningar. Läkare går rond en gång i veckan.

Vi har också en Silviasjuksköterska (sjuksköterska specialiserad inom demensvård)

Tilläggstjänster

Hårfrisör, fotvård, bibliotek, café och kiosk, finns i samma huskomplex som boendet.

Personal

På Hässelgården arbetar omkring 52 personer. Vi har en verksamhetschef och en enhetschef som är ytterst ansvariga för verksamheten. På varje avdelning finns en teamledare.

Vår aktivitetsansvarige har hand om aktiviteterna i huset. Vi har också rehabpersonal som består av en arbetsterapeut och sjukgymnast, de är tillgängliga vardagar mellan 7.30 till 16.00. Sjuksköterska finns här mellan 08.00 - 21.00, fredagar och helger mellan 08-17.00. Övrig tid har vi tillgång till sjuksköterskepatrullen.

Vår omsorgspersonal består av vårdbiträden och undersköterskor. Läkare kommer till boendet en gång i veckan för att tillgodose det medicinska behovet.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Övrigt

  • Förslagslåda finns där man anonymt kan tycka till
  • Anhörigråd 2 gånger per år (höst och vår)

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-248 07 75

Kontaktperson

Firouzeh Kamali

Gatuadress

Ormängsgatan 10

Postnummer

165 56

Postort

Hässelby

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Hässelgården krävs ett biståndsbeslut från din kommuns biståndshandläggare. Ta kontakt med din kommun för mer information.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-248 07 75

Translate

Tyck till