Kyrkbyn

Knut Sjöbergs väg 2, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Kyrkbyn är ett vård-och omsorgsboende för personer över 65 år, både för dig med stöd – och omsorgsbehov och för dig med demensdiagnos. Från Kyrkbyn har du utsikt över Drevviken och den vackra naturen som Stora Sköndal erbjuder ligger precis utanför dörren.

Höjdpunkter Kyrkbyn
- Närhet till natur och sjö
- Många aktiviteter
-Flera gemensamma utrymmen
- Rymliga lägenheter

Stora Sköndal är en stiftelse utan vinstsyfte som driver vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Kyrkbynligger med närhet till grönområden och utsikt över Drevviken från fönster, balkonger och uteplatser. Lägenheterna består av två rum i varierande storlek. Alla lägenheter har kokmöjligheter och kyl.

Här finns tre kök för gemensamma måltider. Andra rum för aktiviteter och gemenskap är tv-rum, vår stora salong där vi möts för umgänge, måltider, festligheter eller avkoppling

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren en uppvärmd utomhuspool och strandbad med bryggor som är anpassade för personer med en funktionsnedsättning.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet med möjlighet till matlagning. Målet är att kunna stötta familjen att upprätthålla relationen som vanligt i den utsträckning det går.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

39

Avdelningar

Tre somatiska avdelningar och en demensavdelning.

Lägenheterna

  • Kokplatta och kyl i samtliga lägenheter
  • Lägenheterna har två rum och är 33-54 kvadratmeter

På boendet

Tv-rum, salong och terapirum.

Aktiviteter

Aktiviteter varje dag
I salongen har vi många av våra gemensamma aktiviteter och festligheter. Vi hittar på allt från pyssel, träning, utflykter, gemensamma promenader till bingo och bakning. Individuella aktiviteter planeras efter den enskildes behov och önskemål. Det kan till exempel vara att läsa en tidning, åka på en utflykt eller promenera.

På Kyrkbyn har vi en aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. Aktivitetscoachen arbetar utifrån IDA (Inflytande, delaktighet och aktivitet). En gång per månad träffas vi för ett aktivitetsråd där boende, aktivitetsombud och aktivitetscoachen utvärderar de aktiviteter vi har haft och planerar in våra fortsatta aktiviteter efter förslag från våra boende.

Vår volontärverksamhet ger dig ytterligare möjlighet att komma ut eller få någon att prata med. 

På vår Facebook-sida lägger vi upp bilder från många av våra aktivieter.

Besök
Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem och vi vill att du ska känna dig hemma och trivas hos oss. Vi vill att du ska känna trygghet och få en bra balans mellan vila och aktivitet. 
 
Drevviken

Mat & Dryck

Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller mer avskilt på ditt rum.

Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.


Var lagas maten?

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist

Vård & Omsorg

Kontaktmannaskapet utgör grunden för vårt arbete och vi har jobbat med att förstärka kontaktmannens roll. Dennes extra ansvar tror vi skapar förtroendefulla relationer mellan boende och personal, och får personalen att växa och utvecklas med uppgiften.

Dina intressen och glädjeämnen tar du med dig hit och vi jobbar gemensamt för att hålla dem vid liv. Utifrån vårt samtal och det beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en individuell planering som resulterar i en genomförandeplan. I den finns beskrivet det som vi kommer överens om. På så sätt blir inte den ena genomförandeplanen den andra lik.

Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se om de första veckorna har fungerat bra. För att kunna följa upp och se hur saker och ting utvecklar sig förs en journal där det viktiga finns med. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt. 

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Vård

Sjuksköterska finns på plats varje dag. Här finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. En läkare är knuten till boendet och besöker oss varje vecka. 

Tilläggstjänster

Fotvård, manikyr och hårvård går att ordna mot en extra kostnad.

Personal

På Kyrkbyn arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Övriga arbetar måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt.

Alla medarbetare har tystnadsplikt och bär tydliga namnbrickor.
 

Lotta Backelin, verksamhetschef

Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra.

Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-40029242

Kontaktperson

Lotta Backelin, Verksamhetschef

Gatuadress

Knut Sjöbergs väg 2

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Kyrkbyn som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Kyrkbyn

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-40029242

Translate

Tyck till