Villa Drevviken

Stora Sköndals väg 107, Farsta, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Villa Drevviken är ett boende för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg och även för dig med demenssjukdom.

Boendet ligger intill Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden. Det vackra läget bjuder på härliga promenadstråk och vi tar vara på den fina miljön genom att vara ute så mycket som möjligt.

Höjdpunkter Villa Drevviken
- Stor trädgård
- Naturnära
- Ljust och modernt
- Mycket aktiviteter

Stora Sköndal är en stiftelse utan vinstsyfte som driver vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Villa Drevviken är en modern fastighet med 54 lägenheter i tre personligt inredda våningar. Varje lägenhet är 30 kvadratmeter med toalett, dusch, kokplatta samt kylskåp. Här finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum.

Området
På området finns fina promenadstråk intill Drevviken. Här finns även café Kristinahuset, utomhusgym och under sommaren en uppvärmd utomhuspool och strandbad med bryggor som är anpassade för personer med en funktionsnedsättning.

Gästlägenhet
På området finns en gästlägenhet att hyra med möjlighet till matlagning.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

3 avdelningar

Lägenheterna

  • 1 rum om 30 kvm
  • Toalett, dusch, kokplatta samt kylskåp

På boendet

  • Vacker trådgård
  • Gemensamma salar

Hyra

7 950 - 7 950 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder olika aktiviteter under veckorna, det kan vara allt från pratstunder, promenader, musikgrupper, frågesporter, bingo och bokcafé.

På Villa Drevviken är musiken en naturlig del av både helg och vardag. Vi lyssnar, sjunger och dansar tillsammans, allt efter lust och förmåga. Musiken både lugnar och inspirerar, väcker glädje och minnen.

Vår  ger dig ytterligare möjlighet att komma ut eller få någon att prata med. 

På vår Facebook-sida lägger vi upp bilder från många av våra aktivieter.


Mat & Dryck

Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerättersmeny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.
 

Var lagas maten?

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist

Vård & Omsorg

Omsorg
Vård för oss inkluderar hela människan. Utifrån vårt samtal och det beslut som tagits av din biståndshandläggare görs en så kallad vårdplanering. I den finns beskrivet det som vi kommer överens om. Efter cirka tre veckor så har vi ett uppföljningssamtal för att se om de första veckorna har fungerat bra. För att kunna följa upp och se hur saker och ting utvecklar sig förs en journal där det viktiga finns med. Efter ett par månader gör vi en ny vårdplanering på samma sätt.

Vård
Här finns sjuksköterska dagtid vardagar och övrig tid har vi tillgång till sjuksköterska vid behov. Läkare kommer till boendet en gång i veckan eller oftare vid behov. Om du behöver speciella behandlingar och övningar kan du få hjälp av vår arbetsterapeut och sjukgymnast.

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Personal

På Villa Drevviken arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Övriga arbetar måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt.

Alla medarbetare har tystnadsplikt och bär tydliga namnbrickor.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem.

Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra. Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Certifieringar

Vi är ISO certifierade inom kvalitet och miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-515 181 53, 076-000 81 53

Kontaktperson

Michelleg Wallber, t.f. verksamhetschef

Gatuadress

Stora Sköndals väg 107

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du bo här?

Låter Villa Drevviken som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Villa Drevviken

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-515 181 53, 076-000 81 53

Translate

Tyck till