Bräcke diakoni vård- och omsorgsboendet Stångberga

Stångberga Omsorg, Vallentuna Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Vård- och omsorgsboendet Stångberga är ett litet äldreboende i Brottby i Vallentuna. Verksamheten är belägen i en herrgårdsliknande miljö och drivs av Bräcke diakoni, en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

På Stångberga erbjuder vi särskilt boende i from av korttidsboende för rehabilitering samt permanent omvårdnad av äldre. Här finns rum för omtanke och du erbjuds ett tryggt boende med en personlig och varm atmosfär. Miljön ger dig möjlighet leva ett innehållsrikt liv, att bli sedd och respekterad som den unika person du alltid har varit.

För oss har alltid trygghet, individen och gemenskap varit tre grundläggande begrepp som tillsammans utgjort ledstjärnan i vår verksamhet. Hos oss är beslutsvägarna korta och närheten till dig och dina anhöriga medverkar till att skapa trygghet. Din kontaktperson och alla andra medarbetare är utbildade inom vård- och omsorg. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra kunskaper och arbetsmetoder. En viktig del i det arbetet är att lyssna på dig och dina närstående, så att du ska trivas och må bra hos oss.

Vi tar emot boende efter beslut från Vallentuna, Täby och Stockholms kommun och individavtal tecknade från andra kommuner. Är du intresserad av att flytta till Stångberga? Tag då kontakt med din biståndshandläggare för att komma vidare.

Organisation

Bräcke diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm, Täby kommun

Boendet

Boendet ligger inbäddat i en lummig park och verksamheten drivs i en herrgårdsliknande huvudbyggnad från 1939 och ett annex byggt 2015. I huvudbyggnaden finns en vackert inredd salong och utemiljön bjuder på en stor prunkande trädgård, balkonger och uteplatser.

Boendet består av 23 lägenheter i Annexet fördelat på tre våningar och 6 lägenheter i huvudbyggnaden. På området finns också Hospiceverksamhet som drivs av Capio AB.

Du hyr din egen lägenhet som du själv möblerar. Alla lägenheter har egen dusch och toalett, höj- och sänkbar säng, uttag för telefon, TV och trådlöst internet. Möjlighet för trygghetslarm finns om du önskar. Trevliga gemensamhetsytor finns på varje våningsplan.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

29

Avdelningar

4

Lägenheterna

 • Alla gästrum har egen dusch och toalett
 • Höj- och sänkbara sängar tillhör det fasta möblemanget
 • Uttag för telefon och TV finns i lägenheterna
 • Vissa lägenheter har takliftar
 • Möjlighet för trygghetslarm finns för alla

På boendet

 • Vacker salong för gemensamt umgänge
 • Flera aktivitetsrum
 • Gemensamma matsalar
 • Trädgård och uteplatser
 • Trådlöst internet, wifi

Aktiviteter

Aktiviteter hos oss sker både på individnivå och i grupper anpassade utifrån gemensamma intressen och behov. Vi erbjuder aktiviteter och utevistelse dagligen. Vi arbetar personcentrerat med aktiviteter, vilket innebära att vi tillsammans med dig planerar vilka aktiviteter du vill delta i efter intresse och behov. Verksamheten erbjuder även möjlighet att regelbundet delta i gudstjänster.

Mat & Dryck

Måltiden är ofta en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö vid samtliga måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis kost- och måltidskoncept och Livsmedelsverkets rekommendationer där vi ser till att måltiden blir en trevlig upplevelse.

Vid högtider bjuder vi den som önskar på ett glas vin eller en öl till maten. Matsalen är en naturlig samlingsplats och den som vill och kan är välkommen att hjälpa till med måltidsförberedelserna. Vi arbetar aktivt med att du som bor hos oss ska vara delaktig i planeringen av våra veckomenyer.

Var lagas maten?

All mat lagas på äldreboendet.

Vård & Omsorg

I verksamheten arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, och sjukgymnast. Vi arbetar ständigt med olika förbättringsarbeten och vidareutveckling för våra medarbetare, något som leder till ökad kvalitet för dig som bor hos oss. Dina hjälp- och omvårdnadsinsatser planeras tillsammans med dig utifrån dina behov och önskemål.

Personal

Vi är specialiserade på vård och omsorg för äldre personer. Därför har vi medarbetare med olika kompetenser. Hos oss finns vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor och sjukgymnast. Läkare kommer minst en gång i veckan.
 

Språk

Engelska, Franska, Swahili, Tyska

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndal Bräcke högskola och har ett nära samarbete för att tillsammans med forskare, lärare och studenter utveckla våra verksamheter. Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och väger lika tungt som medarbetarnas och forskningsperspektivet.

Vårt mål är att du under din vistelse hos oss ska kunna uppleva den bästa möjliga vård och omsorg, där vi genererar ny kunskap och implementerar förändring.

Certifieringar

 • Kvalitetscertifiering ISO 9001

 • Miljöcertifiering ISO 14001

Kontakt

Organisation

Bräcke diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-672 02 85

Kontaktperson

Birgitta Brådhe, tf. Verksamhetschef

Gatuadress

Stångberga Omsorg

Postnummer

186 97

Postort

Brottby

Vill du bo här?

Vallentuna, Täby och Stockholms kommun och individavtal tecknade från andra kommuner. Är du intresserad av att flytta till Stångberga tag då kontakt med din biståndshandläggare.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Bräcke diakoni vård- och omsorgsboendet Stångberga

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-672 02 85

Translate

Tyck till